Στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας το μεγαλύτερο παιδικό πάρτυ

Το πιο μεγάλο παιδικό πάρτι που έχει ζήσει η Αττική θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου προς τιμή του 32ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Περισσότερα από 5.000 παιδιά από επτά διαφορετικούς Δήμους θα αποτελέσουν τον προάγγελο του σπουδαίου γεγονότος και θα  υποδεχθούν τους χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο που θα αγωνιστούν στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που σημειώνεται φέτος στις εκδηλώσεις κατά μήκος του Μαραθωνίου δρόμου, όπως ρεκόρ αποτελούν και οι 7 Δήμοι που θα συμμετάσχουν φέτος καταρρίπτοντας το προηγούμενο με τους πέντε που πήραν μέρος πέρυσι.

Οι ξεχωριστοί αυτοί αγώνες που δεν έχουν νικητές και ηττημένους ολοκληρώνονται 15 με 20 λεπτά πριν την άφιξη του προπορευόμενου δρομέα του Μαραθωνίου και ποικίλουν από 400 ως 1.100 παιδιά δημοτικού από Δήμο σε Δήμο. Σε όλα τα παιδιά απονέμονται μετάλλια ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Οι παιδικοί αγώνες των Δήμων που εφάπτονται της Μαραθώνιας Διαδρομής και ο αγώνας 1000μ. που διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας με εκκίνηση το Σύνταγμα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο γίνονται με την συμπαράσταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ με την ονομασία αγώνες παιδιών «Εθνική Τράπεζα». Διεξάγεται βέβαια και φέτος ο αγώνας των ξεχωριστών παιδιών Special Olympics.

Στους αγώνες των παιδιών από το Σύνταγμα με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο αναμένεται να πάρουν μέρος 1.100 και ακόμη 250 παιδιά Special Olympics.

Αναλυτικά και κατά σειρά οι Δήμοι που διοργανώνουν παιδικούς αγώνες την Κυριακή 9 Νοεμβρίου είναι οι: Μαραθώνα, Ραφήνας (θα γίνει και στο Πικέρμι), Παλλήνης, Σπάτων-Αρτεμιδος, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού.Τα Σπάτα και το Χαλάνδρι μετέχουν για πρώτη φορά φέτος.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/11/2014 - 09:00