Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει στην Θεσσαλονίκη

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για μικρά και μεγάλα παιδιά αλλά και μεγάλους που αγαπούν τις όμορφες μουσικές ιστορίες, ο ΙΑΝΟΣ και η Μικρή Άρκτος παρουσιάζουν στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ το νέο της βιβλίο CD «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει» το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Για το μιούζικαλ «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει», που κυκλοφορεί σε εικονογραφημένη έκδοση από τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Έσσλιν, θα μιλήσουν ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μικρής Άρκτου Παρασκευάς Καρασούλος.

Η Ορχήστρα και η Χορωδία των Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ζωντανά  αποσπάσματα του έργου σε μουσική διεύθυνση Πάνου Κοσμίδη ενώ θα παρευρίσκεται ο ίδιος ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός.

Αφηγήτρια η Χριστίνα Ποτουρίδου και σολίστες οι: Ναταλία Λαμπαδάκη, Μιχάλης Τραχαλιός και Γιάννης Κανδύλας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η έκδοση περιλαμβάνει τη μουσική για το μιούζικαλ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  το 1994 στη σειρά εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μικρά Musicals», από όπου και ηχογράφηση που συνοδεύει την παρούσα έκδοση. Παρότι εκδόθηκε λίγο καιρό αργότερα, ο δίσκος  εξαντλήθηκε και ξεχάστηκε  για πάνω από 15 χρόνια.

Σήμερα παρουσιάζεται από τη Μικρή Άρκτο σε βιβλίο –cd, με το κείμενο του λιμπρέτου,  πρωτότυπα εικονογραφημένο με 30 έργα του ζωγράφου Κωνσταντίνου Έσσλιν αλλά και με ένα συνοδευτικό γλωσσάρι για τους μουσικούς όρους  και την εποχή που η ιστορία αναφέρεται.

Την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τη συνεργασία του συνθέτη, ενώ τους ρόλους  του έργου ερμηνεύουν:
η Τίνα Μαλακατέ (Μούσα),
ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Βασιλιάς),
ο Γιάννης Σαμσιάρης (Μουσικός),
η Δάφνη Πανουργιά,
η Εύα Κέσσερλινγκ, κ.α.

Στο CD την Ορχήστρα ALEA III της Βοστώνης  διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου.

 

Η Υπόθεση:

Ο Βασιλιάς της μουσικής δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος. Όποια μουσική κι αν του παρουσιάζει, ο μουσικός της αυλής του, ο βασιλιάς την απορρίπτει.
Τον μουσικό  από την απελπισία του, έρχεται να τον βγάλει η Μούσα, που βρίσκει με τη σειρά της μια ευκαιρία να «ξαναμπεί στη δουλειά» από την οποία είχε αποκοπεί από τις  «ένδοξες εποχές» του Μότσαρτ και του Μπαχ.

Η Μούσα λοιπόν, επιστρατεύει τις επτά νότες  και εμπνέει στον μουσικό  ένα υπέροχο κομμάτι.
Ούτε κι αυτό  όμως αφήνει ικανοποιημένο τον Βασιλιά. 
Η Μούσα λοιπόν  σκέφτεται  κάτι καινούργιο: εμφανίζεται στον Βασιλιά  μεταμφιεσμένη  σε διάσημο μουσικό από το εξωτερικό, του οποίου τη μουσική, τάχα, μπορούν να την ακούσουν  μόνο όσοι έχουν πραγματικό γούστο  και μουσικές γνώσεις.
Και φυσικά ούτε ο βασιλιάς, ούτε η αυλή του τολμούν  να παραδεχθούν  ότι το  «αριστούργημα» που τους παρουσιάζει η Μούσα δεν είναι παρά….

Τη συνέχεια, γεμάτη μουσική και φαντασία θα την ανακαλύψετε στο βιβλίο –cd  που κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία.

 

Που: ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ – πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310 – 276 447 (9.00-17.00),
6985 933 290, 6979 790414

ΙΑΝΟΣ, Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 276 447
www.ianos.gr

Μικρή Άρκτος, Γρηγ. Κυδωνιών 21, Υµηττός - 172 37, Αθήνα
Τηλ. 210-7610616-617 & 620
www.mikri-arktos.gr

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

31/03/2012 - 12:00