Π ε τ ρ ό σ ο υ π α όπερα από παιδιά & εφήβους για την προσφορά και τη συντροφικότητα

Τρεις μοναχοί φτάνουν σε ένα χωριό, όπου οι άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους, χωρίς να μιλούν ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να φτιάξουν μια σούπα από πέτρες. Οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μάθουν τη συνταγή, προσφέρουν ο καθένας από κάτι, μυρωδικά, λαχανικά και εδέσματα κάθε λογής, για να γευτούν στο τέλος μια γιορτή για τη χαρά, για τη φιλία, για την αλληλοϋποστήριξη.

Που: στο Αμφιθέατρο του 9,84, στο ισόγειο του κτιρίου του σταθμού, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι,

Μια όπερα από παιδιά και εφήβους, μια μουσική «Πετρόσουπα», με γεύση από αγάπη και αλληλοϋποστήριξη, μαγειρεύει η καλλιτεχνική ομάδα «Τέττιξ», το Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου και 2 & 9 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι.

Η ομάδα «Τέττιξ» αποτελείται από σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από το Ωδείο Ριζοπούλου, που δεν διακρίνονται σε ταλαντούχους ή μη. Η «Πετρόσουπα» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής για τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας. Τα παιδιά διασκεύασαν το παραμύθι σε όπερα, παντρεύοντας το λόγο και τη μουσική, κάνοντας τη σύνθεση, την ενορχήστρωση, γράφοντας τις παρτιτούρες, κλπ, σε ένα εκπαιδευτικό σχέδιο με στόχο να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη.

Το εγχείρημα συντόνισαν η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Δεγαΐτης. Όλοι οι συντελεστές, και μαζί γονείς και φίλοι, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κάτι από την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του, για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, διάρκειας περίπου μιας ώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η «Πετρόσουπα» από την ομάδα «Τέττιξ» παρουσιάστηκε στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Ιούλιος  2012). Επίσης, πρόσφατα στο 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας (http://paidikofestival.blogspot.gr/) και στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, ΕΔΟΕΑΠ, σε μια γιορτή για τα παιδιά και την αλληλεγγύη (http://www.edoeap.gr/2013/01/petrosoupa-edoeap/).

Δείτε περισσότερα: Στο facebook: http://www.facebook.com/tettixmusicgroup

Στο YouTube: http://youtu.be/LmFerI9brtA & http://youtu.be/8tzA9WcJtWY

Στο Φωτόδεντρο: http://www.photodentro.gr/ginontai/1851-petrosoupa-tettix.html

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

4 ευρώ (50% έκπτωση για τους κατόχους κάρτας ανεργίας) Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 2759715, 210 2759745, 6948 251605

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/03/2013 - 12:30
09/03/2013 - 12:30