Πρωτάθλημα Scrabble στον Εύοσμο

Η «καρδιά» του Scrabble, του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού γνώσης σε όλο τον κόσμο θα χτυπήσει για δύο ημέρες, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου, όπου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και των Τμημάτων Βιβλιοθήκης Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και Παιδείας - Διά Βίου Μάθησης, διοργανώνουν Διαγωνισμό -Πρωτάθλημα σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση με κάθε τρόπο της ελληνικής γλώσσας, που καθημερινά και αδιάλειπτα καλείται να αμυνθεί στους ξενισμούς και τα "greeklish", προσφιλή τρόπο γραφής όχι μόνο των μαθητών αλλά και των ενηλίκων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθούν παρουσίαση του παιχνιδιού και αγώνες επίδειξης από πρωταθλητές Σκραμπλ, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ (Π.Ε.Σ.).

Το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, όπου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό-πρωτάθλημα (παιδικό 8-17 ετών, ενηλίκων 18 και άνω) καλείται να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου: είτε ηλεκτρονικά κάνοντας εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δικτυακού τόπου του Δήμου είτε γραπτά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο, Μ. Αλεξάνδρου 57, τηλ. 2310762400). Αιτήσεις συμμετοχής θα διατίθενται επίσης και από το café Calma (Π. Μελά 14-16, τηλ. 2311 242124).

Χορηγός της διοργάνωσης είναι η εταιρεία Mattel, αποκλειστικός εισαγωγέας του παιχνιδιού Scrabble, με τη διάθεση σημαντικού αριθμού παιχνιδιών για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τη βράβευση των νικητών.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/10/2013 - 12:00
20/10/2013 - 12:00