Πολιτιστικά & Περιβαλλοντικά Προγράμματα για παιδιά 5-13 ετών από την "ΕΔΡΑ"

Ο Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 5-13 ετών, μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» και του Περιβαλλοντικού της Προγράμματος στο Δήμο Ιλίου, ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες.
 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!»με την ειδική σε θέματα περιβάλλοντος Αθηνά Αντύπα, για παιδιά από 5 - 9 ετών

Η γνωριμία με τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, τα αρωματικά φυτά και οι χρήσεις τους, τα καρποφόρα δέντρα, η βιολογική καλλιέργεια, η φυσική καλλιέργεια  είναι μερικά από τα θέματα των δραστηριοτήτων. Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος, η σύνδεση της τροφής με τη γη, η θεραπευτική επαφή με τη φύση και η καλλιέργεια της πεποίθησης ότι όλοι μπορούν να γίνουν μικροί κηπουροί και στην πόλη. Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται μέσα από τα μονοπάτια της δημιουργικής έκφρασης και του βιωματικού παιχνιδιού.

ΠΟΤΕ: Το πρόγραμμα παιδικής κηπουρικής "Στο βάθος κήπος" και το παιχνίδι για τα λαχανικά με τίτλο «Λαχανογνωριμίες» θα ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο μαθημάτων το Σάββατο 11/6 και 18/6 στις 19:00. Τα τελευταία μαθήματα θα είναι επικεντρωμένα στις εργασίες περιποίησης του λαχανόκηπου, στη φύτευση λουλουδιών και αρωματικών φυτών και στη δημιουργία κάδου κομποστοποίησης.

ΠΟΥ: Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση, σε περιφραγμένη έκταση που έχει παραχωρηθεί στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κα. Μαριτίνα Κονταράτου, τηλ. 6942056334, email: arts.edra@gmail.com. Url: www.edra-coop.gr.

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

11/06/2011 - 19:00
18/06/2011 - 19:00