Παραθινούπολη στην Καλαμαριά

Το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διοργανώνεται και φέτος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς.

Το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, διοργανώνεται και φέτος από τον  Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς.

Από Τρίτη 1 έως Κυριακή 6 Ιουνίου το πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα θα μεταμορφωθεί σε μαγική πόλη για να υποδεχθεί μικρούς επισκέπτες σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

Τα πρωινά από Τρίτη έως Παρασκευή (9:00-12:00) θα συμμετέχουν σχολεία με οργανωμένες επισκέψεις και τα απογεύματα από Παρασκευή έως Κυριακή (18:00-22:00) θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα της εποχής μας.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 8 Μουσεία της Θεσσαλονίκης, 12 καλλιτεχνικές, παιδαγωγικές ομάδες, φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, 10 καλλιτεχνικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 6 τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς, η Παιδική Νεανική Ορχήστρα Δήμου Μίκρας και το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου και τον χάρτη θα τα βρείτε στα συνημμένα αρχεία

www.kalamaria.gr

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 01/06/2010 - 18:00 έως τις 06/06/2010 - 22:00