Πανηγύρι της Γης 2012

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Οργάνωση Γη μαζί με τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 9 & 10 Ιουνίου το Πανηγύρι της Γης.

Πρόκειται για μία διήμερη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της Γης και περιλαμβάνει μία αγορά βιολογικών προϊόντων από παραγωγούς της ΔΗΩ, το εργαστήριο «Ντύνομαι» της σειράς εργαστηρίων της Οργάνωσης Γη «Από τη θεωρία στην Πράξη» και άφθονη μουσική! Παράλληλα, το Κέντρο της Γηςθα είναι ανοιχτό όπως κάθε σαββατοκύριακο με ξεναγήσεις και οικοπαιχνίδια για τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον. Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται και άλλη μια ευκαιρία σε όλους, φορείς και πολίτες, για να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση

Περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε μήκος και πλάτος. Όλο και περισσότερο, όμως, βασικό μέλημα των επιστημονικών ενώσεων, των οικολογικών οργανώσεων αλλά και των κυβερνήσεων αποτελεί πια και η εξασφάλιση ενός ανώτερου επιπέδου ζωής για τους κατοίκους των πόλεων και, πιο πολύ, των μεγάλων αστικών κέντρων.

Φέτος γιορτάζουμε όλοι μαζί στο Κέντρο της Γης!

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/06/2012 - από τις 10:00 έως τις 20:00
10/06/2012 - από τις 10:00 έως τις 20:00