Παιδικό Φεστιβάλ "Ονειρούπολη" στην Achaia Clauss

Ένα Φεστιβάλ παιδικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ονειρούπολη», προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στον χώρο Achaia Clauss, με την πανοραμική θέα της Πάτρας το  Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

 

Πρόκειται για ένα διήμερο Φεστιβάλ (ήδη κυκλοφόρησαν στην πόλη και οι σχετικές αφίσες) αφιερωμένο στο παιδί αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια το οποίο θα περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά  εκδηλώσεων όπως θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, κ.α.

Που:ACHAIA CLAUSS-ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. Κλάους, Πετρωτό , Πάτρα Τηλ: 2610368100

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσουν έως τις 9 το βράδυ  και αντίστοιχα την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν οι δράσεις με το πάρτι λήξης το οποίο θα επενδυθεί μουσικά από το συγκρότημα των «Δις Αρεστοί»!

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από τον Θίασο του Ηλία Καρελλά, που αποτελούνται από τρία μέρη.

Μέρος Πρώτο: Η χρονομηχανή γυρίζει, μικρές και μεγάλες βαλίτσες ανοίγουν, και με τη βοήθεια των δυο σκιοπαικτών, μεταφερόμαστε μαγικά πίσω στο χρόνο. Η ιστορία του ελληνικού Καραγκιόζη ξεδιπλώνεται μέσα από αφήγηση, σύγχρονες τεχνικές θεάτρου σκιών και κούκλες.

Μέρος Δεύτερο: H Παράσταση.

Mέρος Τρίτο:  Οι μικροί φίλοι του Θιάσου παίρνουν ενεργό μέρος στην παράσταση συμμετέχοντας σε διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθαίνουν πολλά μυστικά της τέχνης του θεάτρου σκιών και παίρνουν ρόλους από την παράσταση που παρακολούθησαν

Το παιδικό θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά η «Τελευταία Μαύρη Γάτα» από τη Θεατρική Ομάδα του "Χαμόγελου του Παιδιού", είναι σκηνοθετημένο με τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλους τους μικρούς αλλά και σε εκείνους από τους μεγάλους που μπορούν να απελευθερώσουν την φαντασία τους και να ταξιδέψουν με το όνειρο

Με τη μουσική, το χορό, τη γόνιμη κριτική, τον λυρισμό, την ευρηματικότητα, την αθωότητα, την αισθαντικότητα, το χιούμορ, τον προβληματισμό, τη διαμαρτυρία, την καλοσύνη, την ανθρωπιά και την πίστη σε αξίες οι 20 ηθοποιοί που υποδύονται γάτες, ποντίκια, πουλιά, χελώνες επικοινωνούν εγκάρδια με το κοινό προωθώντας την έμμεση υπαινικτική διδαχή.

Οι Μαριονέτες Χωρίς Νήματα.. «Τα Οξύμωρα» μια συναυλία ζωντανής μουσικής με εκτελεστές δύο μαριονέτες. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με εμψύχωση κούκλας, όπου δύο πιτσιρικάδες στην αγκαλιά των παππούδων τους κάνουν την συνηθισμένη καθημερινή τους βόλτα. Αλλά τίποτα δε μοιάζει συνηθισμένο όταν μπλέκεις μουσική με καυστικό χιούμορ και μαριονέτες!

Παραστάσεις με ταχυδακτυλουργούς. Το "Διονύσης Πάζλ κ Τρίκς" παρουσιάζει τον «ΜΕΓΑΣ ΠΑΠΕΤΙΝ». Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός (μαριονέτα) Τοήδης Παπετίνο θα καταπλήξει με τα κορυφαία μαγικά του.

Διαδραστικό παιχνίδι «Ψάχνοντας την Χώρα των Ονείρων» του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Συναυλίες Ζωντανής Μουσικής με την Εβίνα και το συγκρότημα Δις Αρεστοί σ  ένα ρεπερτόριο για μικρούς και μεγάλους.

Παιχνίδι  Θησαυρού για γονείς και παιδιά το οποίο θα επιμεληθεί το Γκρουπ 94 . Το παιχνίδι του θησαυρού  θα είναι οργανωμένο με τρόπο ώστε να προάγει την αλληλεπίδραση ενηλίκου- ανηλίκου  και τη δυναμική αλληλεπίδραση των μελών μιας οικογένειας, μέσα από ένα ευχάριστο και ελεύθερο τρόπο έκφρασης και δράσης.

Εργαστήριο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα "Ζωγραφίζοντας τα όνειρά μου" που επιμελείται το Εικαστικό Εργαστήρι της Ειρήνης Μπράτη.

Τιμή εισιτηρίου, (που προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις) 3 ευρώ. Χρυσός Χορηγός:  ΛΟΥΞ

Υποστηρικτές:  ΜΑΧΡΩ Α.Ε., Ι.ΚΤΕΟ Αχαΐας Ζώης Αθανασόπουλος,  Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης,  Ιδιωτικό Μαιευτήριο Πατρών, IDEAL, Στολές Νίκη Ατζουλάτου.

* Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss όπου θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του φημισμένου κρασιού της ιστορικής οινοποιίας αλλά και την διαδικασία παραγωγής του.

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Τιμή εισιτηρίου, (που προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δράσεις) 3 ευρώ.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/10/2013 - από τις 12:00 έως τις 21:00
06/10/2013 - από τις 12:00 έως τις 21:00