Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος στο Πολιτιστικό Πάρκο "Χρυχαλίδα"!

Το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” και  ο Μη Κερδοσκοπικός φορέας Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών “ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ”, τιμούν  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια σειρά από Δραστηριότητες Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Ε υ α ι σ θ η τ ο π ο ί η σ η ς .


Μας καλούν όλους λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 από τις 10:00 π.μ. μέχρι την Δύση του ηλίου στον καταλληλότερο χώρο για τον εορτασμό του Περιβάλλοντος, στο “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” (16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο)!

Η είσοδος στο “ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” είναι ελεύθερη κατά την διάρκεια όλης της ημέρας, αλλά και στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” η είσοδος είναι δωρεάν από τις 10:00 π.μ. έως και τις 15.00 μ.μ.

Περιηγούμαστε λοιπόν στα στενά δρομάκια του Μουσείου, που είναι διαμορφωμένο σαν ένα μικρό χωριουδάκι, με τους ελαιώνες, τους αμπελώνες, τους σιτοβολώνες, αλλά και τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία, τις στροφιλιές, τα πατητήρια, τα αλώνια, τον εντυπωσιακό νερόμυλο, μα και την πλατεία των παλιών επαγγελματιών που ανοίγουν κάθε μέρα τα μαγαζιά τους.

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων:Καθ'ολη την διάρκεια της ημέρας στις εγκαταστάσεις του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα το Περιβάλλον:
- θεατρικά δρώμενα
- έκθεση βιολογικών προϊόντων
-  έκθεση παραδοσιακών προϊόντων
- παρουσιάσεις εναλλακτικών πηγών ενέργειας
- παρουσιάσεις βιβλίων
- έκθεση οικολογικών παιχνιδιών

Εκτός αυτών, ειδικά το "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας" διοργανώνει τα Βραβευμένα Βιωματικά Προγράμματα "ΤΡΥΓΟΣ ΜΕΛΙΟΥ" και " Τότε που οι μύλοι..άλεθαν"   ως εξής:
 11:00 π.μ – 12.15 μ.μ: Βιωματική Δραστηριότητα "ΤΡΥΓΟΣ ΜΕΛΙΟΥ"
 12:30 μ.μ – 13:45 μ.μ: Βιωματική Δραστηριότητα " Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν"
 Τα δημοφιλέστατα Βιωματικά Προγράμματα “ΤΡΥΓΟΣ ΜΕΛΙΟΥ” και  “Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν” εντάσσονται  στα Διεθνώς Αναγνωρισμένα και Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και διοργανώνονται για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος!

Κόστος Συμμετοχής σε μία από τις Βιωματικές Δραστηριότητες: 12€ για τα παιδιά και 5€ για τους γονείς. Κόστος Συμμετοχής και στις δύο Βιωματικές Δραστηριότητες: 18€ για τα παιδιά και 5€ για τους γονείς.  Απαραίτητη η κράτηση. Οι Δραστηριότητες του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Που: Στο 16ο Χιλιόμετρο της προέκτασης της Αττικής Οδού προς το Λιμάνι του Λαυρίου

Πηγή/Φώτος:   www.politistikoparko.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Η είσοδος στο “ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” είναι ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/06/2011 - από τις 10:00 έως τις 15:00