Πέρα μακριά «πετώ» ... συνεργάζομαι, βοηθώ

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς από τη Μαρία Λαγωνίκα, στο πλαίσιο της κοινής δράσης «Δίκτυο Εν Πλω» των μελών του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών...

Το Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών παρουσιάζει την δεύτερη κοινή δράση των μελών του. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Πέρα μακριά «πετώ»... συνεργάζομαι, βοηθώ. Ένα παραδοσιακό παραμύθι γίνεται η αφορμή και το θεατρικό παιχνίδι το όχημα για να ταξιδέψουμε στην άκρη του κόσμου και να βοηθήσουμε τον ήρωα του παραμυθιού και τους πέντε φίλους του να βρουν το χρυσόφτερο πουλί και να κερδίσουν τα δώρα που υποσχέθηκε ο βασιλιάς.

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν στην δραματοποίηση της ιστορίας και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να βγάλουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού, όπως αυτοσχεδιασμοί και παιχνίδια συνεργασίας, συμβάλουν ώστε μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν και να βιώσουν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. Η κυρία Ζωή Βαλάση βοήθησε να ανακαλύψουμε το παραδοσιακό παραμύθι «Οι 5 φίλοι», στο οποίο έχει στηριχτεί η βιωματική δράση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, ενώ στη δράση συνεργάζονται και συμμετέχουν και οι γονείς.

Πληροφορίες

Καλλιτέχνης Μαρία Λαγωνίκα
Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Δίκτυο Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών
Χώρος διεξαγωγής Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)τηλ :2103680900

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/11/2010 - 11:00