Ο Γιος της Αστερόσκονης στο ΝΟΗΣΙΣ για παιδια 5 ετών και πάνω

Ένα άτομο ασβεστίου περιπλανήθηκε επί δισεκατομμύρια χρόνια, περισσότερα από την ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, για να καταλήξει σε ένα από τα δόντια του μικρού Γιαννάκη. Επιστημονική φαντασία; Όχι, βέβαια.

Είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη, είναι γεγονός. Ναι, συχνά η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Αν ένα άτομο ασβεστίου μπορούσε να μιλήσει και να διηγηθεί τι είδε και τι πέρασε στο θαυμαστό ταξίδι του στο διάστημα και πάνω στη Γη, πιθανόν να μας έλεγε περίπου όσα έχουν γραφτεί σε αυτό το βιβλίο.

Επειδή όμως ένα άτομο ασβεστίου δεν μπορεί να μιλήσει, ανέλαβε ένας αστρονόμος να του δανείσει τη φωνή του. Θεωρήστε τον αστρονόμο μας εκπρόσωπο Τύπου του ασβεστίου και... Ετοιμαστείτε για την πιο φανταστική περιπέτεια! Εννοώ για την πιο πραγματική περιπέτεια!

Ή, μήπως, για την πιο περιπετειώδη πραγματικότητα; Θα τη χωρέσει η φαντασία σας;

Ο καθηγητής Αστρονομίας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης, σε μια ζωντανή παρουσίαση της ιστορίας του σύμπαντος, βασισμένη στο βιβλίο του «Ο Γιος της Αστερόσκονης», το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στις 18.00, στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ, για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού, αποφασίσθηκε εκείνη την ημέρα (27/4) από τις 17.00 να διανέμονται από το ταμείο του ΝΟΗΣΙΣ κουπόνια για την τήρηση σειράς προτεραιότητας. Πληροφορίες Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105

Τρόπος μετάβασης με αστικό λεωφορείο Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία, στάση ΝΟΗΣΙΣ.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/04/2013 - 18:00