Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου…

Ο Διαγωνισμός Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2010  «Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου...», που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το ΟΙΚΑΔΕ, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου, ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα της επιβράβευσης για τα παιδιά που διακρίθηκαν αλλά και για όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς, που μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία εξέφρασαν την αγάπη τους για τον θαλάσσιο, φυσικό μας πλούτο και την αγωνία τους για τους πολυποίκιλους κινδύνους που τον απειλούν.

Το έργο της επιτροπής αξιολόγησης υπήρξε εξαιρετικά δύσκολο, καθώς  όλα τα έργα των παιδιών ήταν γεμάτα φαντασία και ευαισθησία. Τελικά βραβεύτηκαν 21, ανάμεσα στα 1.590 ατομικά και ομαδικά έργα που μας έστειλαν σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια από όλη την Ελλάδα. Συγχρόνως μία ξεχωριστή κατηγορία βραβείων απονεμήθηκαν στα δημοτικά σχολεία Ελλάδας και Κύπρου που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε, τα οποία συνεργάζονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ανά τριάδες, και κλήθηκαν να δουλέψουν από κοινού το συγκεκριμένο θέμα σε επίπεδο συνεργασίας σχολείων.

Οι εντυπωσιακές ζωγραφιές, τα περίτεχνα κολάζ, αλλά και οι φωτογραφίες των 3.080 μαθητών από 173 σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια, με 1.590 ατομικά και ομαδικά καλλιτεχνικά έργα, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα εκτεθούν στο σταθμό ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος από την Πέμπτη 15 έως την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, και ώρες 10:00-21:00.
Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 17 Απριλίου 2010 στις 12:00πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα, παρουσία καλλιτεχνών, πολιτικών, καθώς και εκπροσώπων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και της Τράπεζας Κύπρου.

To Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργούν καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια και να μάθουν για τα θαλάσσια είδη, να φτιάξουν κατασκευές σε πέτρες θαλάσσης, να ζωγραφίσουν σε μπαλόνια, να φανταστούν και να φτιάξουν το δικό τους βυθό.

Δείτε όλα τα έργα που βραβεύτηκαν

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων αποτελείται από τους παρακάτω εκπρόσωπους των τεχνών, της εκπαίδευσης και των διοργανωτών του διαγωνισμού:

1. Κάρμεν Ρουγγέρη     Θεατρικός Σκηνοθέτης
2. Μαρία Αγγελή     Εικαστικός Μουσειοπαιδαγωγός
3. Αθανασία Σκληρού     Εικαστικός / Δημιουργική απασχόληση παιδιών
4. Άννα Κοντολέων     Θεατρολόγος /Εκπαιδευτικός
5. Παναγιώτης Ζέππος     Φωτογράφος
6. Νατάσσα Κιουρκατιώτη     Προϊστάμενη Τμ Εταιρ. Κοιν. Ευθύνης & Δημοσίων Σχέσεων Τράπεζας Κύπρου
7. Πατρίτσια Γούργουρα     Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Που :Σταθμός μετρό Συντάγματος

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 15/04/2010 - 00:00 έως τις 18/04/2010 - 00:00