Οι Αβορίγινες στην Αυστραλία και ένα Ντιτζεριντού - Ταξίδια Πολιτισμού στο Σπίτι των Παραμυθιών

Αυτό το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00, στο «Σπίτι των Παραμυθιών» - το μουσείο αλλιώς, ταξιδεύουμε στην «εποχή του ονείρου» με μύθους και παραμύθια για ερπετά και καγκουρό, γνωρίζουμε τους Αβορίγινες στην Αυστραλία, βάφουμε με χρωματιστές «τελείες» το δικό μας Ντιτζεριντού.

Στο διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες «Ταξίδια Πολιτισμού» που ξεκίνησε 17 Ιανουαρίου 2015 και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο, γνωρίσαμε τη ζωή και την παράδοση των Μάγια, των Ινουίτ, των Ίνκα, των Κούνα, των Χμονγκ, των Τουαρέγκ και τα μυστικά των αφρικάνικων μασκών.

Οι Αβορίγινες είναι οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας, πότε όμως έφτασαν εκεί οι πρώτοι κάτοικοι της ηπείρου, πώς ζούσαν και από πού προήλθαν; Λαός με πλούσια προφορική παράδοση, μύθους και θρύλους για πνεύματα της φύσης και θεούς-ερπετά που φιάχνουν το σύμπαν, κατέχει ένα μεγάλο μέρος στην ιστορία, την τέχνη και την πολιτισμική ταυτότητα της Αυστραλίας. Οι Αβορίγινες στην κοινωνία τους ζωγραφίζουν το σώμα τους, χορεύουν και τραγουδούν με συνοδεία το πανάρχαιο μουσικό τους όργανο Ντιτζεριντού. Πώς ζωγραφίζουν το Ντιτζεριντού και πώς πιστεύουν ότι παράγεται ο ήχος; Ταξιδεύουμε στην «εποχή του ονείρου» και διακοσμούμε με χρωματιστές χαρακτηριστικές «τελείες» το δικό μας χάρτινο Ντιτζεριντού.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης Μαρία Βλαχάκη. Αφήγηση Μύθων και Παραμυθιών: Βιολέτα Σολιδάκη.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Μαρία Βλαχάκη, Κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης

Αφήγηση: Βιολέτα Σολιδάκη

Απευθύνεται: Σε παιδιά άνω των 4 ετών και τις οικογένειές τους.

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: folktaleshouse@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104313332, 6987117542

Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

«Το Σπίτι των Παραμυθιών», το μουσείο αλλιώς, βρίσκεται στην οδό: Ιωσήφ των Ρογών 11 και Λεμπέση, πλησίον του μετρό Ακρόπολη και του Τραμ Λ. Βουλιαγμένης.

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Συνδρομή: 6€ ανά παιδί. Η συμμετοχή των συνοδών είναι δωρεάν. Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την κατασκευή που δημιουργούν.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/03/2015 - από τις 12:00 έως τις 13:30