Νέα εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στο Γαλάτσι «Παίζω απλά, όπως παλιά!»

Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ (www.paideiatrofi.org) προωθεί την άσκηση μέσα από το παιχνίδι, καλώντας μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση “Παίξε απλά όπως παλιά”, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00πμ με 13:00μμ, στο Άλσος Βεΐκου.

Σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου και με ελεύθερη είσοδο, το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ διοργανώνει μία μοναδική εκδήλωση που περιλαμβάνει παράλληλες δραστηριότητες κίνησης και παιχνιδιού. Κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να περάσει από 10 διαφορετικούς σταθμούς συμμετέχοντας στα παρακάτω πρωτότυπα και παραδοσιακά παιχνίδια:

Παραδοσιακά Παιχνίδια

Σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του δήμου, οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θα έχουν την ευκαιρία να διακτινιστούν στην εποχή του χτες, με παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς όπως πολύχρωμες γκαζές (βόλοι), τσέρκι (χούλα-χουπ) και διελκυστίνδα. Εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ Γαλατσίου θα είναι εκεί για να διηγηθούν στα παιδιά πώς διασκέδαζαν όταν ήταν μικροί χωρίς υπολογιστές, κινητά και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Παιχνίδια κίνησης

Παιχνίδια της γειτονιάς που δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και μέσα από τα οποία τα παιδιά γυμνάζονται ευχάριστα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν όπως κουτσό, τσουβαλοδρομίες, Βασιλιά βασιλιά με τα 12 σπαθιά κ.α.

Διατροφικό Παιχνίδι

Σε συνεργασία με τη διαιτολόγο/διατροφολόγο Κωνσταντίνα Πιτταρά, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό διατροφικό παιχνίδι μαθαίνοντας να συνδυάζουν την ισορροπημένη διατροφή με τη φυσική δραστηριότητα.

Η Παράγκα του Καραγκιόζη

Έκθεση φιγούρων του παραδοσιακού θεάτρου σκιών όπου τα παιδιά γνωρίζουν τον Καραγκιόζη, την οικογένειά του, το φίλο του το Χατζηαβάτη, το θείο του Μπάρμπα-Γιώργο και πολλούς άλλους.
 

Εργαστήριο Κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών

Τα ομορφότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια δημιουργούνται από τα παιδιά με τη σφραγίδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ. Τα παιδιά πλάθουν, διακοσμούν και δημιουργούν τα πιο πρωτότυπα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στη δράση και ενημερώνονται από τα φυλλάδια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, ενώ μετά από τόσο παιχνίδι, μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν νερά και φυσικούς χυμούς.

Ραντεβού την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου, για πολύ παιχνίδι, διασκέδαση και κίνηση!

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι το Ίδρυμα της Coca-Cola στην Ατλάντα και η εταιρεία Ferrero Ελλάς.

Τα νερά και οι χυμοί της εκδήλωσης είναι ευγενική προσφορά της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τον φυσικό χυμό Amita.

Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.

Το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι υπερήφανο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Epode (http://www.epode-international-network.com/), του μεγαλύτερου δικτύου με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως, που συγκεντρώνει περισσότερα από 25 προγράμματα, σε 15 χώρες επηρεάζοντας 150 εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.paideiatrofi.org

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/12/2013 - 11:00