Μικροί ρεπόρτερ! Φτιάχνουμε την παιδική εφημερίδα Παιδιά, διάλειμμα!

Δημοσιογραφικό εργαστήρι για μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού με τις εκπαιδευτικούς Θεοδώρα Κατσινέλου και Νατάσα Χαλκιά.

Οι εκκολαπτόμενοι μικροί δημοσιογράφοι του εργαστηρίου θα επιλέξουν και θα συντάξουν οι ίδιοι τα άρθρα του 24ου τεύχους της γνωστής εφημερίδας Παιδιά, διάλειμμα! που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν, μέσω της πρακτικής εξάσκησης, σε επαφή με τον έντυπο λόγο, να εισαχθούν στις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας και της μαζικής επικοινωνίας και να αναζητήσουν τις ειδήσεις που τους ενδιαφέρουν. Τι προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν καθώς θα καταδυθούν στις ιστορικές πηγές και στις διαφορετικές οπτικές γωνίες;

Από ποιον αγαπημένο συγγραφέα τους θα πάρουν ζωντανή συνέντευξη και για ποιο βιβλίο θα γράψουν κριτική; Ακόμα, τι ρεπορτάζ θα κάνουν για τη Θεσσαλονίκη και τα πολιτιστικά της δρώμενα;

Λίγη υπομονή και θα το ανακαλύψουμε μαζί τον Απρίλιο! Ανοίξτε τα μπλοκάκια σας, ακονίστε τα μολύβια σας και ξεκινάμε!

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 18 παιδιά)

info box

Για ηλικίες από: 

9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Συνολικό κόστος συμμετοχής και για τις τρεις συναντήσεις: 20 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/04/2013 - από τις 17:00 έως τις 18:30
19/04/2013 - από τις 17:00 έως τις 18:30
26/04/2013 - από τις 17:00 έως τις 18:30