Μια συνάντηση - μάθημα γνωριμίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας της Γλυφάδας με τη Μαρίζα Κωχ

Μια συνάντηση - μάθημα γνωριμίας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας της Γλυφάδας με τη Μαρίζα Κωχ  και το "Βιωματικό εργαστήρι Μαρίζα Κωχ" για παιδιά 4-6 ετών την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα

Μια νέα συνεργασία με το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου εγκαινιάζεται στο παράρτημα Γλυφάδας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Τα παιδάκια που θα παρευρεθούν στη συνάντηση γνωριμίας – δοκιμαστικό μάθημα, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 5.30 μ.μ., θα έχουν το εξαιρετικό προνόμιο να έρθουν σε άμεση επαφή με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι, παρέα με την ακούραστη Μαρίζα Κωχ, που θα τα βοηθήσει να ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στην κίνηση, το λόγο και τη μουσική.

Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε από την Μαρίζα Κωχ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα φέρει κοντά στην μουσική. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως και έξι ετών, τα οποία ασκούνται στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, τη λογοπεδική, τη σωστή άρθρωση του λόγου, τη διαφραγματική αναπνοή, τα μουσικά διαστήματα με 'σολφέζ στον αέρα' (στοιχεία από τη μέθοδο Kodály), τη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση.

Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος του Εργαστηρίου είναι να αναπτύξουν τα παιδιά πλούσια συναισθήματα και να αποκτήσουν αισθητική μνήμη. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργείται η αισθητική και παιδαγωγική αντίληψη με επίκεντρο την ψυχοσύνθεση κάθε παιδιού ατομικά, αλλά και ως μέλους της ομάδας. Το παιδί νιώθει απελευθερωμένο και ικανό να βιώσει τη μουσική με όλες του τις αισθήσεις.

Η διδακτική ύλη που χρησιμοποιείται δημιουργήθηκε από τη Μαρίζα Κωχ ειδικά για τις ανάγκες του Κέντρου και έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Πρόκειται για ένα υλικό δημιουργημένο μετά από πολύχρονη εργασία με τα παιδιά και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Στα Εργαστήρια του Κέντρου η Μαρίζα Κωχ πλαισιώνεται από μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς, που συνεργάζονται μαζί της επί σειρά ετών.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210 8980650. Η παρακολούθηση του μαθήματος είναι δωρεάν.

Που: ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, Σ. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ 1 & Ν. ΖΕΡΒΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

Η παρακολούθηση του μαθήματος είναι δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

26/09/2013 - 17:30