Μιά νύχτα στο τσίρκο.

Ένα ταξίδι διάρκειας δύο ωρών σε ένα μαγικό κόσμο. Από πού ξεκινάει και πού τελειώνει η τέχνη του τσίρκο; Πόσο καλά γνωρίζουμε αυτόν τον κόσμο μαγείας;

Η τέχνη του τσίρκο διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι μάλλον παρεξηγημένη στη χώρα μας. Όταν στην Ελλάδα η μοναδική μορφή της τέχνης τσίρκο που γνωρίζουμε ειναι τα περιπλανώμενα τσίρκο που μας επισκέπτονται κατα καιρούς, προκαλώντας αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των ζώων, σε ολόκληρο τον κόσμο ανθίζουν σχολές ακροβατικής, ζογκλερικών και παντομίμας ενώ παραγωγές χωρίς ζώα ανεβαίνουν πολύ συχνά με χιλιάδες επισκέπτες κάθε φορά.

Η ομάδα "Circus of Madame & Monsieur" και η μη κυβερνητική οργάνωση Παιδιά Εν Δράσει (www.kidisnaction.gr) επιχειρούν να φέρουν το κοινό της Θεσσαλονίκης πιο κοντά στην τέχνη του τσίρκο και την παράδοση του.

Τρεις παραστάσεις διάρκειας 2 ωρών η καθεμία τη Δευτέρα 15, Τρίτη 16 Μαρτίου και Τετάρτη 17 Μαρτίου στον πολυχώρο πολιτισμού Block33 (www.block33.gr) σχεδιασμένες σύμφωνα με την παράδοση του τσίρκο. Έκθεση φωτογραφίας, θέατρο δρόμου, εναέρια ακροβατικά, χορευτές σε ρόλο αλόγων και λιονταριών, clown, juggling show, το κορίτσι λάστιχο, ο πιο δυνατός άνθρωπος, future circus. Δεκαπέντε καλλιτέχνες παρουσιάζουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις ικανότητες τους, δημιουργούν με φαντασία.

Σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας και να γνωρίσουμε μαζί την τέχνη του τσίρκο, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να εντυπωσιαστούμε, να μαγευτούμε.

Πού :στον πολυχώρο Block33 (26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία) , Θεσσαλονίκη

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Προπώληση 10€ / ταμείο 12€ Παιδιά 5€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 15/03/2010 - 20:30 έως τις 17/03/2010 - 23:00