Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαΐου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013, Ραντεβού στον κήπο! Αυτή την Κυριακή τα παιδιά θα σκαλίσουν, θα φυτέψουν, θα ποτίσουν και θα φτιάξουν το δικό τους κήπο! Πόσο ενδιαφέρουσα και δημιουργική είναι η δουλειά ενός κηπουρού; 

Οι εργασίες – όπως το σκάλισμα ή το πότισμα - στο φυσικό περιβάλλον μπορούν να γίνουν ένα διαφορετικό παιχνίδι για τα παιδιά και το αποτέλεσμα να είναι αναζωογονητικό τόσο για τα ίδια όσο και για την πόλη μας! Μέσα από τις δραστηριότητες αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με βασικές κατηγορίες των φυτών και τις ιδιότητές τους, το χώμα αλλά και τη διαδικασία της φύτευσης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013, Σκάψε, σκάψε κάτι θα βρεις! Ένα μικρό φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση αρκούν για να γίνουν τα παιδιά μικροί αρχαιολόγοι και να ανακαλύψουν τα «μυστικά» που κρύβονται στα σκάμματα του «Ελληνικού κόσμου». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα λάβουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και έκθεσης των ευρημάτων. Δουλεύοντας με πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι συμμετέχοντας στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Κυριακή 26 Μαΐου 2013, Στου καραβιού την πλώρη! Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσκαλεί τα παιδιά να ταξιδέψουν σε χώρους και χρόνους μακρινούς με την τριακόντορο! Η τριακόντορος, το πιστό αντίγραφο του αρχαίου πλοίου που έχει αράξει στον «Ελληνικό Κόσμο», ταξιδεύει τα παιδιά σε θάλασσες και λιμάνια της αρχαιότητας. Με δραστηριότητες μέσα αλλά και έξω από το πλοίο, τα παιδιά γίνονται ναυτικοί των αρχαίων χρόνων για να ανακαλύψουν την ιστορία του, τη ζωή πάνω σε αυτό αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε ναυτικά ταξίδια. Η ναυτική ζωή της αρχαιότητας, η ιστορική εξέλιξη των πλοίων αλλά και η ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα γίνονται αντικείμενο παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης.

- Όλα τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαΐου υλοποιούνται στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου 9 του «Ελληνικού Κόσμου» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

8,50 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

12/05/2013 - από τις 10:30 έως τις 12:30
19/05/2013 - από τις 10:30 έως τις 12:30
26/05/2013 - από τις 10:30 έως τις 12:30