Η παράσταση «3 ευχές» Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πόσες φορές βρεθήκατε να εύχεστε για την εκπλήρωση 3 ευχών μόνο; Πόσες φορές βρεθήκατε σε δίλλημα επιλογής, όταν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ δύο ή περισσότερων επιλογών; Πόσες φορές μετανιώσατε για την επιλογή που κάνατε σε σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά ζητήματα;

Η παράσταση «3 ευχές» του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Κέντρου «Πούπουλο» εστιάζει στην ίδια τη ζωή, στο νόημα που καθένας δίνει στις επιλογές και στα ''θέλω'' του, στις επιθυμίες του και στη διαχείριση τους, όταν αυτές πραγματοποιηθούν.

Που: Στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου (Αγ.Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη )Τηλ: 2310 968531-2

Η υπόθεση

Το έργο είναι βασισμένο σε ιδέες μαθητών που φοιτούν στα σχολεία Friedrich-Ebert Gymnasium (Γερμανία), Yenikent Anadolu Lisesi (Τουρκία), Scοala Cu Clasele (Ρουμανία), 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης (Ελλάδα) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius. Η διασκευή των ιδεών στην τελική μορφή του θεατρικού κειμένου έγινε από τα μέλη του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Κέντρου ''Πούπουλο''. Η σκηνοθεσία είναι της Ρίτας Πουταχίδου, σκηνικά και κουστούμια της Ευαγγελίας Μοβσεσιάν, ειδικές κατασκευές από τους Δημήτρη Μπελογιάννη, Ελένη Χατζημιχαηλίδου, Μουσική - Κρουστά από τον Επαμεινώνδα Μανή (ζωντανά επί σκηνής).

Η παράσταση «3 ευχές» Στο Ολυμπιακό Μουσείο ΘεσσαλονίκηςΟ κεντρικός ήρωας του παραμυθιού περιπλανιέται από τη μια χώρα στην άλλη και ζει διάφορες περιπέτειες, μέσα από τις οποίες έρχεται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των συγκεκριμένων χωρών. Γνωρίζει χαρακτηριστικούς τύπους του θρύλου και της παράδοσης και δημιουργεί φιλίες.

Στο οδοιπορικό του καθώς έρχεται αντιμέτωπος με σκληρές δοκιμασίες βιώνει την έννοια της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας, κατανοεί την αξία της ουσιαστικής φιλίας και νιώθει το νόημα της αληθινής αγάπης. Μέσα λοιπόν σε αυτό το πολυπολιτισμικό παραμύθι τα παιδιά προσπάθησαν να παντρέψουν στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας και της ιδεολογίας του κάθε λαού, ψάχνοντας ένα κοινό σημείο επαφής ώστε να δημιουργηθεί μια αρχή για μια κοινή πορεία.

info 

Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, από την Γ΄ έως και την Στ΄ Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου. Για καλύτερη οργάνωση, έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένες εβδομάδες παραστάσεων, διευκολύνοντας έτσι τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων. Πρόκειται για τα εξής χρονικά διαστήματα: 

6 - 10 Δεκεμβρίου 2010

24 - 28 Ιανουαρίου 2011

31 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου 2011

14 - 18 Μαρτίου 2011

4 - 8 Απριλίου 2011

Η πρεμιέρα δίνεται στις 28/11 στις 19.00 στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου.

Η παράσταση έχει έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από τις αρμόδιες παιδαγωγικές υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ.

http://www.olympicmuseum-thessaloniki.org/

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Κόστος: 

Κόστος εισιτηρίου 7€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 06/12/2010 - 19:00 έως τις 10/12/2010 - 19:00