Η Διεθνής ημέρα μουσείων στο ΙΔΡΥΜΑ Β & Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18:00 πρόκειται να οργανωθεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 έως 12 ετών κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου και εκφραστή της περίφημης Γενιάς του '30, Σπύρου Παπαλουκά

.

Ακολουθεί μύηση στη διαχείριση μίας συλλογής και στα μυστικά της προληπτικής συντήρησης των έργων τέχνης.


Επίσης,η τρέχουσα έκθεση «Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang», στην οποία παρουσιάζονται 27 πίνακες -μεγάλων διαστάσεων- του Jiang Guofang θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στη συνέχεια, στις 20:00 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα των συμμετεχόντων στα εργαστήρια collage του Ιδρύματος. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Café Merlin και είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Διάρκεια έκθεσης: 18/5 - 3/7/2011

Ειδικά για την ημέρα αυτή το Art Shop του Ιδρύματος θα παρέχει εκπτώσεις έως και 70 % σε επιλεγμένα είδη (αφίσες, μεταξοτυπίες, κατάλογοι, διακοσμητικά αντικείμενα, puzzles).

Που:Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1,Αθήνα)

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

18/05/2011 - 18:00