"Η Άσπρη Κότα" στην Μαγεμένη Πυξίδα

Ο  Πέστο  και ο  Ξαναπέστο  παρουσιάζουν την  Οικολογική  Σάτιρα «Η  ΑΣΠΡΗ   ΚΟΤΑ»… Μα που αλλού στη ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ

Οι  ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ  μετά τη μυθική τους πορεία με την « Κούλα την κατσικούλα» και το  « Για μια φούχτα μπάμιες», κατέθεσαν τη μοντέρνα πρότασή τους για ένα ευκίνητο θέατρο, που να είναι παντός καιρού και παντός τόπου : Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  ξεκίνησε πέρυσι, παίχτηκε σε εκατοντάδες  Σχολεία της  Αττικής και της Επαρχίας, δρόσισε τα φτερά της στην καλοκαιρινή περιοδεία και τώρα επιστρέφει στις κλειστές αίθουσες.

ΤΟ  ΕΡΓΟ

Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  είναι ισπανικό λαϊκό παραμύθι, ειδικά διασκευασμένο για την παράστασή μας, το οποίο μιλάει με αφοπλιστική αφέλεια για τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Η  ΑΣΠΡΗ  ΚΟΤΑ  θέλει να ξεφύγει από το κοτέτσι και να παντρευτεί το βασιλιά. Μέσα στην άμετρη φιλοδοξία της κατατροπώνει, κάνοντας χρήση ενός μαγικού διαμαντιού, όλα τα στοιχεία της φύσης που συναντά στο δρόμο της προς το παλάτι. Όταν όμως καταλάβει, ότι αυτό την αφήνει εντελώς ακάλυπτη σ έναν κόσμο καθόλου φιλικό, ξαναθυμάται τα ζώα, τα φυτά και τα ποτάμια και τα ανακαλεί. Και τότε αυτά ξαναδείχνουν τη δύναμή τους.

Αυτονόητος συμβολισμός για το σύγχρονο άνθρωπο…

ΤΟ  ΖΕΥΓΑΡΙ  ΤΩΝ  ΚΩΜΙΚΩΝ :

Ο Πέστο και ο… Ξαναπέστο!

Είναι δύο καινούριες φιγούρες στο θεατρικό πάνθεον: Παρουσιάζουν το μύθο και συνοψίζουν τα μηνύματα με ανάλαφρο τρόπο, αφού ο Ξαναπέστο ισχυρίζεται πως δεν καταλαβαίνει τίποτα με την πρώτη! Έτσι αποφεύγεται η παγίδα του διδακτισμού.

Η  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση υλοποιείται με ηθοποιούς των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ , με ζωντανή μουσική και τραγούδι, ενώ η κότα και τα άλλα πρόσωπα του παραμυθιού παίζονται από κούκλες 80 cm με την τεχνική της Σχολής Βερολίνου : ο μουσικός λ.χ. παίζει τις κούκλες με το κεφάλι!

Τα τραγούδια της παράστασης ακολουθούν την παράδοση της παλιάς καλής Ελληνικής Επιθεώρησης και φλερτάροντας με πασίγνωστες μελωδίες, προκαλούν ένα εξωτικό ξάφνιασμα.

Η Σκηνοθεσία, κάνοντας χρήση ελεύθερα των παλιών και των νεότερων εργαλείων του θεάτρου με παιδική αφέλεια, οδηγείται σε μια μοντέρνα performance, που αναδίδει κάτι απ την ατμόσφαιρα του τσίρκου!

 

Απευθύνεται σε παιδιά 2,5 έως 12 ετών.

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 2104124556

 

ΟΜΑΔΑ   ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κώστας  Ν.  Φαρμασώνης: Κείμενο-Σκηνοθεσία

Γιάννης  Νικολάου: Μουσική

Μπέσσυ  Χαϊκάλη: Κατασκευές κουκλών-Σκηνικών αντικειμένων

Τζωρτζίνα Κωστοπούλου: Εικαστικός σχεδιασμός

Χριστίνα  Πλατανιώτη: Ηθοποιός-Κουκλοπαίκτρια

Δημήτρης Αντωνιάδης: Ηθοποιός-Μουσικός

Κώστας  Αυλωνίτης: Φωτισμοί-Ηχητικά

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος:6 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/06/2012 - 12:00