Ζωγραφική, πες μου τα μυστικά σου της Μαρί Σελιέ

Είναι πρωί όταν ο Βαν Γκογκ μας ξυπνά μ’ εκείνον τον ήλιο πάνω από το καπέλο του Θεριστή. Οι κιτρινο-πορτοκαλί αχτίδες του ήλιου μάς παρασύρουν για να πετάξουμε στον χρόνο σαν Γλάροι του Ντε Σταλ και για να αφεθούμε έπειτα στα Παιδικά Παιχνίδια του Μπρέγκελ: μακριά γαϊδούρα, ξύλινα αλογάκια, μπαλόνια...


Ώρες μετά μας παίρνει η νύχτα... Σηκώνοντας το βλέμμα μας ψηλά αντικρίζουμε το φεγγάρι του Κλέε και τα  ζωηρά χρώματα πάνω από τη Σημαιοστολισμένη Πόλη. Κάνουμε μια ευχή σ’ ένα αστέρι: «να μην ξεχάσουμε ποτέ τη Χαρά της Ζωής», όπως στον πίνακα του Ρομπέρ Ντελονέ.

Ένα εικαστικό παιχνίδι – ταξίδι σε διάσημους πίνακες από την ιστορία της τέχνης. Τα παιδιά  με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Δήμητρας Νικολοπούλου θα γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο γνωστά έργα καταξιωμένων ζωγράφων και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα μέσα από πρωτότυπες εικαστικές δραστηριότητες.


«Σε αυτόν εδώ τον κόσμο βλέπεις,
θ’ αποκτήσεις το φεγγάρι
και το γαλανό του ουρανού,
θα αγγίξεις τους αγγέλους και τους σταρ,
θα γελάσεις μέχρι δακρύων,
θα χορέψεις στους ρυθμούς της θύελλας,
...σε αυτόν εδώ τον κόσμο...
Στον κόσμο που βρίσκεται στην άκρη του πινέλου»

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Που: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/05/2015 - 12:30