Εργαστήρι με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ

Εργαστήρι με αφορμή το βιβλίο ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ του Κώστα Χαραλά, με την εμψυχώτρια Πέλα Καλαϊτζίδου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ΟΞΥΓΟΝΟ

Ένα βιωματικό εργαστήρι για τα αποτελέσματα του θυμού και των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων και την αξία της αρμονικής συμβίωσης μέσα στην οικογένεια. Μέσα από θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις και συζήτηση τα παιδιά θα διαπιστώσουν πώς ο θυμός επηρεάζει τη ζωή τους και θα μάθουν τρόπους για να τον αποφεύγουν.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (έναρξη δηλώσεων: 17 Σεπτεμβρίου).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο μικρός ήρωας θυμώνει πολύ, όπως όλα τα παιδιά. Θυμώνει με την αδερφή του που τον καταπιέζει και με πολλά άλλα πράγματα. Το ίδιο θυμώνει και η αδερφή του, αλλά και ο μπαμπάς του. Η μαμά του θυμώνει με αυτούς επειδή θυμώνουν, κι ολόκληρη η θυμωμένη οικογένεια περνάει ώρες στη στέγη του σπιτιού προσπαθώντας να ηρεμήσει. Τα κεραμίδια είναι η εξορία τους κι ο θυμός του καθενός ένα μεγάλο κουτί γεμάτο καρφίτσες, φλόγες ή καταιγίδες. Και όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι που κάποια στιγμή, μια μαγική αλλαγή συμβαίνει. Κάθε φορά που θυμώνουν, ψάχνουν στο κουτί τους και βρίσκουν άλλα κουτιά το ένα μέσα στο άλλο, μέχρι που ο θυμός τούς περνάει κι αρχίζουν να  επικοινωνούν και πάλι με αρμονικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων, των εργαστηρίων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τα περισσότερα διαρκούν μία ώρα), οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον χώρο του βιβλιοπωλείου του ΟΞΥΓΟΝΟΥ όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, στα εργαστήρια και στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΞΥΓΟΝΟΥ που απευθύνονται σε παιδιά, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 2310 260085 ή να στείλετε e-mail στο info@oxygono-metaixmio.gr.  Στο e-mail θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail).

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/09/2012 - 18:00