Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τι μας έμαθε ο Δαρβίνος για την εξέλιξη»για παιδιά 8-12 ετών

«Τι μας έμαθε ο Δαρβίνος για την εξέλιξη» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών βασισμένο στα βιβλία ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: H ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ της Κάθριν Λάσκι και ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ του Πασκάλ Πικ, με την εμψυχώτρια-περιβαλλοντολόγο Στελλίνα Κουλουζάκη

Που:στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη)

Στον πλανήτη Γη κατοικούν εκατομμύρια είδη φυτών και ζώων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε κάθε περιβάλλον. Στην προσπάθειά τους αυτή, δεν παραμένουν αμετάβλητα αλλά εξελίσσονται προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες και τις αλλαγές του περιβάλλοντός τους.

Συχνά δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά για αυτήν την εντυπωσιακή ικανότητα της φύσης. Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, θα εξηγήσουμε στα παιδιά τη θεωρία της εξέλιξης και τη φυσική επιλογή των ειδών! Θα ανακαλύψουν για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο αλλάζουν και εξελίσσονται τα είδη με το πέρασμα του χρόνου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΝΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: H ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ Ένα ταξίδι στη ζωή του Δαρβίνου και τους προσωπικούς του προβληματισμούς. Ο Δαρβίνος από πολύ μικρή ηλικία προτιμούσε να μαζεύει σκαθάρια και γαιοσκώληκες, παρά να μελετάει τα μαθήματά του. Τελικά το ταξίδι του στον κόσμο των εντόμων τον οδήγησε στη διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης, η οποία και άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για έναν από τους πιο σπουδαίους επιστήμονες που έζησαν ποτέ.

ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ Μέσα από ερωταπαντήσεις ο παλαιοανθρωπολόγος Πασκάλ Πικ εξηγεί με απλό και άμεσο τρόπο τη θεωρία της εξέλιξης, εξετάζοντάς τη μέσα σε όλη την ιστορική της πορεία, από τη θεωρία της μεταβολής του Λαμάρκ και τη φυσική και τη φυλετική επιλογή του Δαρβίνου μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με τη συνθετική θεωρία της εξέλιξης των μέσων του 20ού αιώνα και τη θεωρία της εξέλιξης-ανάπτυξης των ημερών μας.

info box

Για ηλικίες από: 

5-9

Πόλη: 

Κόστος: 

8 ευρώ. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής έως και την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

24/11/2012 - 17:30