Εκδηλώσεις του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ζώων της 4ης Οκτώβρη, πραγματοποιεί εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου και 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας με δραστηριότητες για παιδιά



Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Τα αγαπημένα μας ζώα», κλόουν, ενημερωτική παρουσίαση για τα υπό εξαφάνιση ζώα της περιοχής μας, διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ένα μικρό παζάρι για τις ανάγκες του καταφυγίου μας, μουσική, σποτ και βίντεο με υλικό από την ήμερη και άγρια πανίδα, τη δράση του ομίλου καθώς και χορό από τα πιτσιρίκια των σχολών χορού της πόλης μας.

Στόχος αυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης ευρείας απήχησης, είναι να περάσει στην συνείδηση και στην παιδεία όλων των πολιτών, μικρών και μεγάλων, ότι ο σεβασμός στη ζωή, όποια μορφή και σχήμα και αν έχει αυτή, είναι αδιαμφισβήτητο βαρόμετρο για την ηθική και τον πολιτισμό μας.

Παρακαλούμε τους αξιότιμους φίλους εκπαιδευτικούς ,όπως ενημερώσουν τους μαθητές τους, ώστε να εκμεταλλευτούν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Η Παγκόσμια ημέρα των ζώων εγκαινιάσθηκε το 1931 στη Φλωρεντία από μια ομάδα πολιτών με ευαισθησία για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τα υπό εξαφάνιση ζώα.

Έκτοτε, η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η οποία απέκτησε καθολικό χαρακτήρα συμπεριλαμβάνοντας όλα τα είδη του ζωϊκού Βασιλείου.

Σε μια εποχή εντεινόμενης φτώχειας και ανισότητας, με αθρόες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε παγκόσμια κλίμακα, το να μιλάμε για τα «δικαιώματα των ζώων», ίσως να αποτελεί πρόκληση και επικίνδυνη αφέλεια. Όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η φτώχεια, οι κλιμακούμενες ανισότητες και η έλλειψη στοιχειωδών μέσων ύπαρξης για εκατομμύρια ανθρώπους οφείλεται στη γενίκευση ενός μοντέλου ανάπτυξης που θέτει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και τα απαράγραπτα δικαιώματά τους.

Επίσης, αυτό το πρότυπο ανάπτυξης δεν παραβιάζει μόνον τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και την πρωτογενή σχέση ανθρώπου-φύσης, γεγονός που γίνεται αντιληπτό με την αλλαγή του κλίματος, με την κλιμάκωση των περιβαλλοντικών καταστροφών, με την μόλυνση των υδάτων, την αποψίλωση των δασών, με την εξαφάνιση πολλών ειδών της χλωρίδας και της πανίδας.

Με αυτήν την έννοια, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση όλων μας για το περιβάλλον και ειδικότερα για τα ζώα, τα οποία οφείλουμε να προστατεύουμε και να προσέχουμε και να μην τα υποβάλλουμε σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.

Στο βαθμό που ο άνθρωπος έχει το προνόμιο της αποκλειστικής διαχείρισης αυτής της σχέσης, οφείλει, μεταξύ άλλων, να μεριμνά και να προστατεύει την πανίδα και όλα τα ζώα, η επιβίωση των οποίων εξαρτάται από την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πηγή:http://www.serresparatiritis.gr

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/10/2012 - 11:00