Εκδήλωση για συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Βελεστίνο

Παιδαγωγική και ψυχαγωγική εκδήλωση με στόχο την συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές, που έχουν ανάγκη, διοργανώνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί γονείς και μαθητές, να συμμετάσχουν  στην πρωτοβουλία, φέρνοντας μαζί τους ότι διαθέτουν από σχολικά είδη και δεν το έχουν άμεση ανάγκη.

Όπως σημειώνει, μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις οικογενειών, οι οποίες δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους τα απαιτούμενα σχολικά είδη. Παράλληλα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία γι’ αυτό ζήτημα και με τους διευθυντές των κατά τόπους σχολικών μονάδων, προκειμένου να υπάρχει η άμεση παρέμβαση.

«Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους μαθητές που στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα σχολικά είδη, για να βοηθηθούν στη διδασκαλία και στη μόρφωση. Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις περιπτώσεις παιδιών που δίνουν τον αγώνα για μόρφωση και παιδεία κάτω από αντίξοες συνθήκες» δήλωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου  Ελένη Λαΐτσου.

Παράλληλα από το Δήμο γίνεται έκκληση προς τους δημότες να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση την προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο Ριζόμυλο και μέσω του οποίου μπορούν να βοηθούνται στο θέμα της σίτισης 80 και πλέον άποροι πολίτες και οικογένειες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαθέτει δωρεάν τρόφιμα στους έχοντες ανάγκη δημότες.

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/09/2013 - 11:00