Εικαστική Συνάντηση για παιδιά, 5 Νοεμβρίου 2011

το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, προσκαλούν όλους εσάς μαζί με τα παιδιά σας, 4,5-14 ετών, σε μια δημιουργική συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή Κολωνακίου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε εκθέσεις δύο αιθουσών σύγχρονης τέχνης της περιοχής.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τελευταία δουλειά της Εριέττας Βορδώνη "Ξαφνικά", η οποία παρουσιάζει έργα της στην Ελλάδα μετά την επιτυχημένη της έκθεση στο Castello di Torrechiara της Πάρμας και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Otto του Μιλάνου. Διαφάνειες μνήμες, αλλεπάλληλες στρώσεις ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη.

"... Μέσα από διάφανα υλικά, γλιστρώντας σε λάμψεις μεταλλικές, αγγίζοντας την απαλότητα ενός βελούδου, τη μνήμη μιας δαντέλας και πιέζοντας την πορώδη επιφάνεια μιας λινάτσας γεννιέται το έργο...." σημειώνει η ίδια.

Επίσης, απαιτητική ζωγραφική και κατασκευές στο χώρο από δύο νέες ελληνίδες καλλιτέχνιδες θα μας εμπνεύσουν στη δεύτερη αίθουσα τέχνης που θα επισκεφθούμε στην ίδια γειτονιά.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τον παλμό έργων από τη σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή, να έρθουν κοντά της και εμπνευστούν από αυτήν, γνωρίζοντας μικρούς χώρους, όπως είναι οι αίθουσες τέχνης (galleries), που συμβάλλουν ωστόσο καταλυτικά στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι, ανοίγοντας δρόμους.

Αφηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά δοκίμια είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες με την παρέα μας.

Ραντεβού 12:30 στο ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός, ακριβώς στα εκδοτήρια εισιτηρίων. Ας συγκεντρωθεί η μικρή ομάδα μας εκεί, ώστε να συντονιστούμε όλοι μαζί και να προχωρήσουμε προς τις δύο αίθουσες τέχνης στο Κολωνάκι.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, το αργότερο μέχρι Παρασκευή πρωί (4 Νοεμβρίου) στο τηλέφωνο 2105616300

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/11/2011 - 12:30