Γιορτή των Παιδιών «γιούπιιι! 4 - 6 Οκτωβρίου στην Πάτρα

Η Γιορτή των Παιδιών "γιούποιιι"  είναι γεμάτη πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά . Καραγκιόζης, διαδραστικά παιχνίδια, μαγειρέματα , θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα τους περιμένουν στην Veso Mare για να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Ολη η γιορτή σχεδιάζεται και οργανώνεται από την ομάδα πολιτισμού και επικοινωνίας AREA 51, τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας, του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

«Ο Καραγκιόζης και το Χαράτσι του Πασά!» Με το Θέατρο Σκιών του Κων/νού Λαλιώτη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00 στην Αίθουσα Αίγλη, Veso Mare

  Ο Καραγκιόζης αρνείται να πληρώσει χαράτσι για την παράγκα του και ο Πασάς βάζει τον Βεληγκέκα να τον συλλάβει. Συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα μα τελικά ο Μπαρμπαγιώργος βάζει τα πράγματα σε τάξη...

  Διάρκεια 40΄ λεπτά

  Λίγα λόγια για τον Κων/νό Λαλιώτη…

  Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. Αγάπησε τον Καραγκιόζη σε πολύ μικρή ηλικία και μόλις τριών χρονών απέκτησε τις πρώτες του φιγούρες από το εργαστήρι του Ορέστη ,που ήταν στην γειτονία του. Έχει παρακολουθήσει παραστάσεις από όλους τους βετεράνους μαστόρους της τέχνης του Καραγκιόζη στην Αθήνα ( Σπαθάρη ,Βάγγο κ.α ) και στις εκδηλώσεις που γίνονταν στην Πάτρα ( Ορέστη ,Γιάνναρο ,Κώστα Μακρή). Σε ηλικία 10 χρονών βρέθηκε πίσω από τον μπερντέ του Κώστα Μακρή, τον οποίο θεωρεί και δάσκαλό του, αφού εκεί για 4 χρόνια πήρε τις πρώτες του εμπειρίες στον μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών. Από το 2001 μέχρι και σήμερα παρουσιάζει και κρατά ζωντανή την ιστορία του Θεάτρου Σκιών και του Καραγκιόζη στο πλαίσιο σχολικών εκδηλώσεων, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και αγώνες του θεάτρου Σκιών με διακρίσεις.

  https://www.facebook.com/konstantinos.laliotis/info

Γενική Είσοδος:5 Ευρώ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου Το «γιούπιιι!» παρουσιάζει: «Δόκτωρ Πορδαλός» του Jo Nesbo Διαδραστικό παιχνίδι του Jo Nesbo «Δόκτωρ Πορδαλός» με τον Εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη

  Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, αίθουσα Αίγλη, στη Veso Mare. Ένας παράξενος επιστήμονας, ένα κοκκινομάλλικο μικροσκοπικό αγόρι και ένα πανέξυπνο κορίτσι συναντιούνται σε μία τρελή περιπέτεια; Τι είναι η περίφημη πορδαλόσκονη και σε τι περιπέτειες θα βάλει τους ήρωές μας; Ο Δόκτωρ Πορδαλός, ο Μπούλης και η Λίζα ψάχνουν βοηθούς για τις περιπέτειές τους!

  Η Παράσταση γίνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, στις οποίες κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων «Δόκτωρ Πορδαλός» του Jo Nesbo.

  Γενική Είσοδος:5 Ευρώ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου «Μία Υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ» του Γίργκεν Μπανσέρους Διαδραστική παρουσίαση του Γίργκεν Μπανσέρους με τον Εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!!

  Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια, αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!!

  Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία, θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο».

  Η Παράσταση γίνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, στις οποίες κυκλοφορεί η σειρά βιβλίων «Μια Υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του Γίργκεν Μπανσέρους.

  ΑΚΟΜΗ

  Το «γιούπιιι!» παρουσιάζει:

  «ΤΟ ΨΩΜΙ, ΨΩΜΑΚΙ» Εργαστήριο Μαγειρικής με την Σοφία Χαντζή και την φροντίδα του «Βυζαβί & Απεναντίας» & του «Απέναντι από το Ωδείο» Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 11:00-13:00, στην Αίθουσα Αίγλη, Veso Mare

  Τι χρειάζεται για να φτιάξεις ψωμί;

  Μόνο λίγο αλεύρι, προζύμι, αλάτι, νερό, δυο χέρια, ένας φούρνος και πολύ πολύ φαντασία! Από κει και μετά, τα όρια τα βάζει η φαντασία, το μεράκι και η ...όρεξή μας! Έτσι λοιπόν η Σοφία Χαντζή μοιράζεται τα "μυστικά" της παρασκευής της πολυτιμότερης τροφής μας και περιμένει όλους του φίλους του ψωμιού να ψήσουν μαζί και να δημιουργήσουν πεντανόστιμα και πρωτότυπα ψωμάκια!

Γενική Είσοδος:5 Ευρώ

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 697 66 46 111

  Το «γιούπιιι!» υποστηρίζεται από την Εταιρία Θεάτρου και Τέχνης, «Θέατρο Αγορά» και είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των σκοπών και των υποδομών του σημαντικού ιδρύματος για παιδιά της Πάτρας «Κιβωτός Αγάπης»

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/10/2013 - από τις 11:00 έως τις 22:00
05/10/2013 - από τις 11:00 έως τις 22:00
06/10/2013 - από τις 11:00 έως τις 22:00