Γιορτή λουλουδιών για την Πρωτομαγιά στην Πρέβεζα και παραδοσιακά γλέντια σε χωριά της Άρτας

Η Πρέβεζα θα υποδεχτεί τον Μάη με «την γιορτή των λουλουδιών», διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά με την πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Καρναβαλικό Κομιτάτο».


Η έναρξη των εκδηλώσεων, που υποστηρίζονται από τον τομέα Πολιτισμού του δήμου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Μάη και ώρα 18:00 στην πλατεία Ανδρούτσου. Περιμετρικά της πλατείας Ανδρούτσου, θα αναπτυχθεί 3ήμερη ανθοκομική έκθεση, ενώ οι επισκέπτες μεταξύ άλλων θα έχουν και γαστρονομικές απολαύσεις του τοπικού εργαστηρίου μπουγάτσας.

Σπουδαστές των τμημάτων αισθητικής τέχνης και κομμωτικής τέχνης, του Δημοσίου ΙΕΚ Πρέβεζας, με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση των εκπαιδευτών θα δώσουν χρώμα και δημιουργία στη γιορτή των λουλουδιών, βάφοντας τα παιδάκια, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με χειροτεχνίες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Καρναβαλικό Κομιτάτο θα αναπτύξει και φιλανθρωπική δράση στήριξης στον ξενώνα- εστία της δομής «Ψυχαργώς», για την κοινωνική του προσφορά και το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Στην Άρτα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι καλούν όλους του δημότες του δήμου Αρταίων, αλλά και τους επισκέπτες, να συμμετέχουν στις όμορφες εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά και να περάσουν όμορφες στιγμές μαζί τους. Ειδικότερα, στη Φιλοθέη ο Σύλλογος Γυναικών Φιλοθέης "Εσπερίδες", θα πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο του τοπικού καταστήματος Καλαμιάς, με άφθονο κέφι και μουσική.

Στο χωριό Πολύδροσο, από το πρωί της Πρωτομαγιάς μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να φτιάξουν στεφάνια από όμορφα λουλούδια, ενώ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, έχουν μεριμνήσει για την κατασκευή στεφανιών που θα μοιραστούν στον κόσμο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα στηθεί από νωρίς παραδοσιακό πανηγύρι με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και την Ροδαυγή, τις οποίες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αγία Παρασκευή». Στην κεντρική πλατεία θα γίνει γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να φτιάξουν όμορφα στεφάνια από αγριολούλουδα.

info box

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/05/2015 - 18:00