Αν τα δέντρα μιλούσαν” στο Μετρό Συντάγματος

Η φύση και τα δέντρα μέσα από τα μάτια των μικρών παιδιών! Από 5 ως 8 Μαίου στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος εκτίθενται 7.500 ζωγραφιές, κατασκευές και φωτογραφίες δια χειρός παιδιών ηλικίας 4-14 χρόνων.

Τα έργα προέκυψαν  από τον Πανελλήνιο Μαθητικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα "Αν τα δέντρα μιλούσαν...". Την διοργάνωση του διαγωνισμού, με συμμετοχές από σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα έχουν αναλάβει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Οίκαδε (εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου).

Οι επισκέπτες του Μετρό Συντάγματος, σταματώντας έστω και για λίγα λεπτά στον δρόμο για τη δουλειά τους, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα μικρών παιδιών με θέμα τη φύση και να θυμηθούν την αγνότητα του περιβάλλοντος μέσα από την καθαρή ματιά των μικρών ζωγράφων. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα για όλους, με ελεύθερη είσοδο. Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό.

Στόχος του προγράμματος του Οίκαδε είναι να προσφέρει γνώσεις και ψυχαγωγία και να καλλιεργήσει δεξιότητες των παιδιών που τα βοηθούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον. Μέσω του Internet και της ιστοσελίδας www.oikade.gr δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ανά τριάδες και να ανταλλάξουν πληροφορίες.

 

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το μουσείο ελληνικής παιδικής τέχνης είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στο διεθνή χώρο. Ιδρύθηκε το 1994 και βασικός του στόχος είναι η προβολή της παιδικής τέχνης. Το μουσείο ενδιαφέρεται για την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών και γι' αυτό το λόγο συμμετέχει και οργανώνει ανταλλαγές εκθέσεων με μουσεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο χώρο του παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών έως 14 ετών από όλη την Ελλάδα, τα οποία ανανεώνονται τακτικά.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/05/2011 - από τις 09:00 έως τις 20:00
06/05/2011 - από τις 09:00 έως τις 20:00
07/05/2011 - από τις 09:00 έως τις 20:00
08/05/2011 - από τις 09:00 έως τις 20:00