Έτσι προχωράει ο κόσμος από την Παλαμαϊκή Σχολή - 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Όταν μια όμορφη και ζωηρή πεταλουδίτσα εγκαταλείπει οριστικά το κουκούλι της και αντικρίζει για πρώτη φορά τον αληθινό κόσμο και την ζωή, ξεκινάει ένα μαγευτικό ταξίδι προκειμένου να ανακαλύψει τον σκοπό της ύπαρξής της.

Κατά την διάρκεια της πρωτόγνωρης αναζήτησης της, έρχεται σε επαφή με διαφορετικά πλάσματα του φυτικού και του ζωικού βασιλείου, αλλά και ανθρώπους, ενώ παράλληλα ξετυλίγονται και διαφορετικές ιστορίες, οι περισσότερες γεμάτες χιουμοριστική διάθεση, αλλά και κάποιες συγκινητικές, που κινητοποιούν την ανθρώπινη σκέψη και ευαισθησία.

Έτσι προχωράει ο κόσμοςΤι γίνεται όμως όταν η πεταλουδίτσα συναντά ένα «διαφορετικό» και περιθωριοποιημένο κοριτσάκι; Θα καταφέρει να βρει τον σκοπό της ύπαρξής της ή θα οδηγηθεί σε μια ατέρμονη αναζήτηση του;

Το «Έτσι προχωράει ο κόσμος» είναι ένα συναρπαστικό παραμύθι που ανήκει στον κατάλογο έργων ''Καλλιτέχνες στηρίζουν το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας'' και το οποίο δραματοποιήθηκε και αποδόθηκε με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου (καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή των μαθητών/τριών της Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου).

Το παραμύθι πραγματεύεται την πολυσημία της λέξης 'σκοπός' και ιδιαιτέρως την σημαντικότερη έννοια της, η οποία σχετίζεται με τον σκοπό της ύπαρξης όλων των ζωντανών πλασμάτων, καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας, θέματα επίκαιρα αλλά ταυτόχρονα και διαχρονικά, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις και διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών του.

«Κάθε πλάσμα σ' αυτή τη ζωή έχει ένα σκοπό. Αν καταφέρει να τον βρει ολοκληρώνεται. Αν όχι, όσα χρόνια και να ζήσει δεν έχει καμία αξία».

Που: ;Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ,Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78 Περίληψη παραμυθιού


Χορηγοί

Σχολική Επιτροπή 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου
ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε

Χορηγοί επικοινωνίας
Radio Lepanto - Εφημερίδα Ναυπακτία - Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου -Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ -Εφημερίδα  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ευχαριστούμε τον κ. Διον. Πρέκα για την βοήθεια στον ήχο

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

07/04/2011 - 10:30