Ένα Σαββατοκύριακο γιορτής στις Μικρές Ιστορίες για παιδιά 18 μηνών -12 ετών

Οι Μικρές Ιστορίες  είναι έτοιμες και ανοίγουν τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.Ελάτε να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη των εργαστηρίων μας!


Που: Οι Μικρές Ιστορίες (Δημητρακοπούλου 70- Κουκάκι)

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων με δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-9227730 (9:00-13:00 και 17:00-20:00) μέχρι την Παρασκευή 30/9/2011

... Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Κάτω αίθουσα:
10:30-11:30: «Παίζουμε μαζί;» Εργαστήριο για βρέφη ηλικίας 18-36 μηνών με τη συμμετοχή της μαμάς ή του μπαμπά!
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Νάντια Κούτσικου

12:00- 12:45: Μουσική και κίνηση για βρέφη 15-36 μηνών με τη συμμετοχή της μαμάς ή του μπαμπά!
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Μπέσση

17:30:18:30: «Τα σπίτια του κόσμου». Γνωριμία με την αρχιτεκτονική για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βάσια Εξάρχου

18:30-19:30: «Με ένα ζωγράφο ταξιδεύω». Εργαστήρι γνωριμίας με τη μοντέρνα τέχνη για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Επάνω αίθουσα:
12:00-13:30: Αφήγηση παραμυθιού από την συγγραφέα-παραμυθού Εύη Γεροκώστα με αφορμή το βιβλίο της «Αστέρια στον πάτο της λίμνης» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Ο Ασιρού, ένα παράξενο πλάσμα.
Ο κόσμος του; Ο λόφος, η γέρικη ελιά, μια ξύλινη φλογέρα, τα σύννεφα και τ’ αστέρια.
Ένα βράδυ ο άνεμος σκορπίζει τα σύννεφα και, για πρώτη φορά, ο Ασιρού βλέπει τι υπάρχει πέρα από αυτά. Μια λίμνη. Μέσα της, κάτι γυαλίζει. Τ’ αστέρια!
Έπεσαν στη λίμνη; Κι αν δεν ξέρουν κολύμπι; Κι αν το νερό πάρει τη λάμψη τους μακριά;
Αποφασίζει να κάνει το πρώτο του ταξίδι για να καταφέρει να τα σώσει αλλά και να βρει ποιος πραγματικά είναι.
Όλα αρχίζουν με μια παρεξήγηση και τελειώνουν μ’ ένα παιχνίδι…

Η Εύη συνάντησε τον Ασιρού και ταξίδεψε μαζί του πάνω σ’ ένα αστέρι. Μέχρι να γυρίσουν πίσω, της διηγήθηκε την ιστορία του, αλλά κι άλλες πολλές, κι εκείνη του υποσχέθηκε ότι, με τη σειρά της, θα μοιράζεται αυτές τις ιστορίες με μικρούς και μεγάλους.
Με αφορμή το βιβλίο της «Αστέρια στον πάτο της λίμνης», η παραμυθού Εύη Γεροκώστα αφηγείται ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου για τη νύχτα, τα φεγγάρια και τα όνειρα. Αν δεν βρείτε ένα αστέρι να σας φέρει μέχρι εκεί, μην ανησυχείτε. Σίγουρα θα βρείτε ένα για να σας γυρίσει πίσω...

18:00-20:00: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η χαρά της...ζωής»

Ένας ζωγράφος που δεν ζωγραφίζει….Έξι χρώματα που επαναστατούν και το σκάνε. Η μέρα, η νύχτα και οι 4 εποχές ξεκινούν για το κυνήγι των χαμένων χρωμάτων.
Και τα παιδιά τι κάνουν; Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε λουλούδια και μέλισσες, σε δέντρα και ψάρια, περπατούν στη βροχή, κολυμπούν στη θάλασσα, παίζουν με φακούς στο σκοτάδι και βοηθούν να φτιαχτεί ένας πίνακας ζωγραφικής 2,5μ. x 2,5μ.!
Μια πολύχρωμη παιδική θεατρική παράσταση με στοιχεία κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, σωματικού θεάτρου και θεάτρου σκιών, όπου τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά, φτιάχνουν τις δικές τους εικόνες, μαθαίνουν τα χρώματα και βρίσκουν …τη «Χαρά της ζωής!»
Η παράσταση αφορά παιδιά ηλικίας 2-6 ετών


Κυριακή 2 Οκτωβρίου
10:30-11:30: Δημιουργικός χορός για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βίκη Σαχπάζη

12:00-13:30: Αφήγηση παραμυθιού με τη συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη με αφορμή το καινούργιο της βιβλίο «Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Τι παράξενος ζωγράφος ο Ασπρόμαυρος Φίλμους!
Μήπως έχει αχρωματοψία; Μήπως έχει αλλεργία;
Μήπως έχει κάποιο τραύμα από την παιδική του ηλικία; Τι συμβαίνει άραγε;
Ελάτε να διαλέξουμε μαζί το χρώμα του ασπρόμαυρου ζωγράφου
και να μάθουμε πως δεν πειράζει να είναι κανείς… διαφορετικός!

Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη και ο Ασπρόμαυρος Φίλμους ανοίγουν τη φανταστική τους πινακοθήκη και περιμένουν όλους τους μικρούς τους φίλους για αξέχαστα παιχνίδια με χρώματα και ανατρεπτικές ιδέες!

18:00-20:00: Προβολή ταινίων μικρού μήκους για παιδιά και μεγάλους

-Animation ταινία από την ομάδα KINOglaz. Η ταινία αποτελεί δείγμα δουλειάς από το εργαστήρι animation που οργανώνει η ομάδα.

- «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ» ντοκιμαντέρ των Άγγελης Ανδρικοπούλου & Αργύρη Τσεπελίκα
Στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ελλάδας, τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν στην ίδια τους τη γειτονιά. Μια μικρή παρέα από την Πάτρα αποφασίζει να ζητήσει από τον Δήμαρχο έναν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι...

- «Πιλάλα» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Παπαδουλάκη (Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Δράμας 2004)
Ο 12χρονος Αντύπας ξεσηκώνει το κρητικό χωριό στη διαδρομή του προς το καφενείο του παππού του. Το καφενείο είναι το μόνο μέρος που έχει ρεύμα, μετά από μία γενική διακοπή ηλεκτρικού. Ο Αντύπας βιώνει τρέχοντας μία περιπέτεια που μετατρέπεται σε αγώνα στίβου, καθώς έχει ως πρότυπο τον Κώστα Κεντέρη.

-«Casus Belli» σε σκηνοθεσία Γίωργου Ζώη (Πρώτο Βραβείο σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Δράμας 2010)
Στην ταινία παρακολουθούμε ουρές ανθρώπων να περιμένουν κάπου. Αλλοι μπροστά στο ταμείο ενός σουπερμάρκετ, άλλοι σε ένα μουσείο, άλλοι σε ένα προποτζίδικο και άλλοι για να πάρουν συσσίτιο. Οι άστεγοι. Επίκαιρο και πανέξυπνο, το φιλμ του Ζώη έχει γυριστεί με περισσότερους από 140 ηθοποιούς οι οποίοι κατάφεραν να χωρέσουν μέσα στα 11 μόλις λεπτά της ταινίας!

18:00-20:00: Η Βίκη Σαχπάζη και η Ζωή Ακαμιωτάκη πραγματοποιούν ένα εργαστήριο ενημέρωσης σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τα σεμινάρια που θα πραγματοποιήσουν στις Μικρές Ιστορίες την περίοδο 2011-2012.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

01/10/2011 - από τις 08:00 έως τις 20:00
02/10/2011 - από τις 08:00 έως τις 20:00