Ένα πλούσιο προσκοπικό Σαββατοκύριακο με πολλές δραστηριότητες στην Καβάλα

Πλούσιο το πρόγραμμα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Καβάλας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με ποικίλες δραστηριότητες.



Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς του 1ου Συστήματος Ελευθερούπολης, όπου οι ανιχνευτές, οι πρόσκοποι και  τα λυκόπουλα με τους βαθμοφόρους τους και την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης ευλογήθηκαν για να συνεχίσουν το έργο τους στο χώρο του συστήματός τους που μόλις ανακαινίσθηκε.

Χαιρετισμό απηύθυναν μετά το πέρας του Αγιασμού ο αρχηγός Συστήματος Γιώργος Μασάκας, ο Εφορος Περιοχής Α.Μ.-Θ. Δημήτρης Καβούκης, η πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεοπούλα Ουζούνη, ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης κ. Λάμπρος Τουφεξής και  ο αντιδήμαρχος Δήμου Παγγαίου Σταμάτης Ματσάγκος.

Σύνοδος Κοινότητας
Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν στο Κατασκηνωτικό Εκπαιδευτικό Προσκοπικό Κέντρο Ν. Καρβάλης «Γλάρος» οι ανιχνευτές της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Καβάλας για μια πρώτη συνάντηση με το νέο τους αρχηγό Στέφανο Ναλμπάντη, ο οποίος τους εκπαίδευσε στα θέματα λειτουργίας  της Κοινότητας Ανιχνευτών. Με πολύ χαρά οι ανιχνευτές (παιδιά 15-18 ετών) ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του τμήματός τους, έπαιξαν, τραγούδησαν και διανυκτέρευσαν στο κέντρο.

Jota – Joti 2012 – Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος σου;
Τη φετινή χρονιά το θέμα του  55o Παγκόσμιο Τζάμπορη των Αιθέρων (Jamboree-On-The-Air) και του 16ου Jamboree Διαδικτύου ήταν "Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος σου;" – «How big is your world». Μια συναρπαστική δράση που εστιάζει στην παγκόσμια δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης. Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Οι Πρόσκοποι και οι ανιχνευτές της Π.Ε. Καβάλας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος  στο 16ο Jamboree on the Internet που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στη Ν. Καρβάλη  στο αγαπημένο τους Κατασκηνωτικό Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο «Γλάρος». 10 περίπου υπολογιστές στήθηκαν για τις ανάγκες της παγκόσμιας επικοινωνίας και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αδέλφια τους από όλο τον κόσμο.

Πρόσκοποι από το Ομάν, τη Μαγαδασκάρη, το Μπαγκλαντές, την Αμερική, την Ευρώπη και από άλλες πολλές χώρες ήρθαν σε επικοινωνία με τους Καβαλιώτες πρόσκοπους. Συζήτησαν για τα έθιμα του κάθε λαού, ρώτησαν τον καιρό και έφτιαξαν έναν χάρτη με τις καιρικές συνθήκες σ’ όλο τον κόσμο. Έφτιαξαν μια εφημερίδα με τις πληροφορίες που αποκόμισαν. Μια ανεκτίμητη εμπειρία η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Οκτώβριο σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα με  το Jota Joti πραγματοποιήθηκε και προσομοίωση κωπηλασίας από λεμβάρχους ναυτοπροσκοπικής λέμβου, όπου οι πρόσκοποι έμαθαν τον τρόπο που κωπηλατούμε και διάφορες ναυτικές ορολογίες.

Πηγή:http://www.xirafi.gr

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/10/2012 - 12:00
28/10/2012 - 12:00