Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι παρατηρητικότητας

Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά του νηπιαγωγείου ή μικρότερα!
Αυτό το παιχνίδι θα βοηθήσει τα μικρότερα παιδιά να μάθουν εύκολα και διασκεδαστικά τα χρώματα και τους αριθμούς! Αυτό το παιχνίδι μπορείτε να το κάνετε και στα μέτρα σας μαθαίνοντας τα γράμματα, λεξούλες, ζωάκια ή ότι άλλο φανταστείτε. Αυτό εδώ που σας δείχνουμε είναι και Χριστουγεννιάτικο!.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε από δύο φορές τα σχέδια που σας δίνουμε. Μετά θα τα κολλήσετε σε χαρτόνι για είναι πιο ανθεκτικά. Το ένα φύλλο θα το αφήσετε όπως έχει και θα είναι η καρτέλα του παιχνιδιού. Το άλλο θα κόψετε γύρω γύρω τις φιγούρες. Θα τις ανακατέψετε και θα τις αναποδογυρίσετε.

Βρείτε τις μπάλες  με τα ίδια χρώματα
 
Το παιδί θα πρέπει σε ορισμένο χρόνο να βάλει την μπάλα στα ίδια χρώματα στην καρτέλα. Αν θέλετε να το κάνετε πιο δύσκολο μπορείτε να βάλετε το παιδί να παρατηρήσει τις μπάλες (καλύτερα μία μία κάρτα) και να θυμηθεί σε ποια θέση είναι η ίδια μπάλα.

Βρείτε πόσες μπάλες έχουν τα δένδρα

Εδώ θα κόψετε τα δενδράκια με ους αριθμούς και θα αφήσετε τις καρτέλες με τις μπάλες. Το παιδί θα γυρίσει μια καρτέλα με έναν αριθμό και θα πρέπει να βρει ποιό δένδρο έχει το σωστό αριθμό από μπάλες.         

Το παιχνίδι παίζεται πιο διασκεδαστικά με περισσότερα παιδιά, αλλά θα χρειαστεί να τυπώσετε περισσότερα φύλλα με χρώματα ή αριθμούς. Το κάθε παιδί προσπαθεί να καλύψει όλο το φύλλο με τις όμοιες μπάλες ή δενδράκια. Όποιο καλύψει το φύλλο του πιο γρήγορα κερδίζει.

Ιδέα από το http://www.itsybitsyfun.com/

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Δεντράκια.pdf713.44 KB
PDF icon Μπάλες.pdf150.2 KB

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9