Όμορφα κουτάκια μήλα για κάθε χρήση

Να μια ωραία ιδέα για δωράκι στη μαμά ή στις φίλες σας ! Φυσικά μπορείτε εύκολα να κάνετε και μερικά για τον εαυτό σας και να βάλετε μέσα όλα τα μικροπράγματα που συνήθως βρίσκονται πεταμένα στο δωμάτιο!


Το καθένα από αυτά τα χαριτωμένα κουτάκια είναι φτιαγμένο από δύο πάτους πλαστικών μπουκαλιών νερού ή αναψυκτικών.

Πως θα το φτιάξετε :

  1. Κόβουμε χαμηλά τα μπουκάλια και μετά πιέζουμε την άκρη του ενός για να μπει μέσα στο άλλο και να σχηματίσει το κουτάκι. Φυσικά δεν θα τα αφήσουμε έτσι. Θα τα κάνουμε πιο όμορφα βάφοντάς τα με ακρυλική μπογιά σε ότι χρώμα θέλουμε.
     
  2. Χρησιμοποιούμε ακρυλική μπογιά γιατί γίνεται αδιάβροχη όταν στεγνώσει και δεν φοβόμαστε ότι θα ξεβάψει. Επίσης σας συμβουλεύω να φορέσετε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια μιας χρήσης ώστε να μην βάψετε και τα χεράκια σας μαζί! Βέβαια μπορούμε και να μην το βάψουμε ιδίως αν έχει πράσινο ή μπλέ χρώμα.Χρειαζόμαστε συνήθως δύο χέρια μπογιάς για να βαφτεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε όμως να στεγνώσει μετά από κάθε χέρι.
     
  3. Χρησιμοποιήσαμε γκοφρέ χαρτί για να σχηματίσουμε τα φύλλα και μερικά σενίλ μπαστουνάκια για τους μίσχους. Πρέπει βέβαια να κάνουμε μία τρυπίτσα στο επάνω μέρος (καλύτερα να την κάνει η μαμά) για να περάσουμε τον μίσχο.
     
  4. Τέλος κολλάμε μια ωραία κορδελίτσα στην άκρη του ενός πάτου (αυτό που μένει από έξω) για να έχει ωραίο τελείωμα το κουτάκι μας. Το γεμίζουμε με καραμελίτσες ή ότι θέλουμε και το προσφέρουμε! Εδώ βάλαμε μπαλάκια από βαμβάκι.

Καλή επιτυχία !!!

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12