Μολυβοθήκη κουκουβάγια

Τι θα λέγατε για μια ιδιαίτερη μολυβοθήκη τώρα που αρχίσαν τα σχολεία? Με μικρά κομματάκια τσόχα σε ότι χρώματα έχετε και μια παλιά μολυβοθήκη μπορείτε να κάνετε … θαύματα.

Υλικά:

 • Τσόχα
 • Κουμπιά
 • Κόλλα
 • Κονσέρβα

Πως την φτιαχνουμε :

 1. Κόβουμε τις τσόχες στα σχήματα που βλέπετε.
 2. Στα 2 στρογγυλά κομμάτια ράβουμε από ένα κουμπί.
 3. Συνδέουμε τα κομμάτια ώστε να σχηματιστεί η κουκουβάγια με κόλλα ή με κρυφές βελονιές. Γύρω γύρω αν θέλουμε την στερεώνουμε με διακοσμητική βελονιά.
 4. Μετά την στερεώνουμε στη μολυβοθήκη, ράβοντάς την με άσπρη χοντρή κλωστή και βελόνα (περνάμε τη βελόνα μέσα – έξω από τις τρύπες).
 5. Αν δεν έχουμε μολυβοθήκη, μπορούμε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσουμε μια άδεια κονσέρβα. Την πλένουμε καλά καλά και τη στεγνώνουμε.
 6. Κόβουμε ένα μακρόστενο κομμάτι τσόχα τόσο όσο να τυλίγει την κονσέρβα και να περισσεύει λίγο τόσο στο μήκος όσο και στο πλάτος. Απλώνουμε κόλλα στην τσόχα και την τυλίγουμε προσεκτικά γύρω από την κονσέρβα.
 7. Στην ένωση πρέπει να καλύπτει το ένα κομμάτι το άλλο.
 8. Γυρίζουμε προς τα μέσα το κομμάτι που περισσεύει από πάνω και πιέζουμε να κολλήσει. Έτσι δεν θα μας «κόβει» το σημείο που ανοίξαμε την κονσέρβα.
 9. Φτιάχνουμε την κουκουβάγια όπως περιγράψαμε πιο πάνω και κολλάμε.
 10. Προσέχουμε η ένωση να πέφτει στο σημείο που κολλήσαμε το σώμα της κουκουβάγιας ώστε να μην φαίνεται.
 11. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε και άλλα ζωάκια ή λουλούδια με τον ίδιο τρόπο.
 12. Αν δεν είσαστε σίγουρη για το σχήμα των κομματιών κόψτε τα πρώτα σε χαρτί για να δείτε αν είναι καλά και μετά χρησιμοποιήστε το πατρόν για να κόψετε την τσόχα.

Καλή επιτυχία

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Koukoubagia.pdf37.35 KB

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12