Κουκουβάγια σημειωματάριο ή παιχνίδι;

…και τα δύο. Να μία κατασκευή που μπορείτε να την κάνετε ότι θέλετε!
Αρχή του σχολείου και τι καλύτερο από το να φτιάξετε ένα παιχνίδι για να παίξετε με τους συμμαθητές σας που λέγεται: «Ποιος είναι;»

Πως παίζεται;

Για να δούμε… είναι πολύ εύκολο!

Χρειαζόμαστε σακούλες χάρτινες σκέτες καφέ, ξέρετε από αυτές που χρησιμοποιούν τα μανάβικα, αλλά πάρτε τις πιο μικρές που θα βρείτε. Αυτές λοιπόν θα τις κάνουμε κουκουβάγιες .. και θα παίξουμε!
    
Αλλά επειδή είναι πολύ χαριτωμένες κουκουβάγιες μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και αλλιώς. Μπορούμε να τις κάνουμε σημειωματάρια για τη μαμά ή ακόμη και ένα ωραίο διακοσμητικό για τον τοίχο ή την ντουλάπα μας.
Θα μας θυμίζει και τον ΜΟ από την παρέα του PameBolta, οπότε μπορεί να μας έρθει και η όρεξη να επισκεφθούμε και κανένα μουσείο από τα πολύ ωραία που μας προτείνει!

Υλικά

  • Μικρές καφέ χάρτινες σακούλες
  • Κομματάκια χαρτόνι ή χοντρό χαρτί ζωγραφικής σε χρώματα καφέ, άσπρο, πορτοκαλί, κίτρινο και μαύρο. Αν δεν έχετε μπορείτε να το ζωγραφίσετε!  
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Ένα σημειωματάριο ή σελίδες από τετράδιο

Οδηγίες

  1. Χρειάζεστε ένα τετράγωνο κομμάτι από το πορτοκαλί χαρτί πλευράς περίπου 22 εκατοστά. Η εικόνα σας δείχνει πως θα φτιάξετε το τετράγωνο από το κομμάτι χαρτί που έχετε.
  2. Αν η μία πλευρά είναι 22 εκατ. (αν είναι λίγο μεγαλύτερη ή μικρότερη δεν πειράζει) διπλώνετε το χαρτί ώστε οι άκρες να είναι τελείως κολλητές και κόβετε ότι περισσεύει. Έτσι έχετε ένα τετράγωνο στις διαστάσεις που θέλετε.
  3. Τώρα λοιπόν αυτό το τετράγωνο πρέπει να γίνει φτερά!
  4. Το απλώνουμε στο τραπέζι και βάζουμε την σακούλα όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
  5. Διπλώνετε το επάνω μέρος ώστε στο κεφάλι να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Κόβετε με ψαλίδι τα δύο επάνω τριγωνάκια, ώστε να μείνουν τα κάτω σαν φτερά.
  6. Κολλήστε το πίσω μέρος του χαρτιού με τη σακούλα με κόλλα.
  7. Κόψτε 2 πιο μεγάλα κυκλάκια από κίτρινο και 2 μικρότερα από μαύρο για μάτια και κολλήστε τα και αυτά στην κουκουβάγια σας.
  8. Με λίγο χαρτί σαν αυτό που φτιάξατε τα φτερά κόψτε μία μυτούλα και κολλήστε την.   

Τώρα έχετε μια χαριτωμένη κουκουβάγια που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για παιχνίδι. Πως;

  • Κολλήστε στο μπροστά μέρος μερικές σελίδες από τετράδιο που θα τις κόψετε στο μέγεθος της σακούλας. Αν όλα τα παιδάκια φτιάξουν όμοιες κουκουβάγιες, το καθένα γράφει κάποια χαρακτηριστικά από ένα συμμαθητή ή μια συμμαθήτριά του.
     
  • Μπορεί π.χ. να γράψει: Είναι αδύνατη με ξανθά μακρυά μαλλιά. Φοράει γυαλιά. Είναι καλή μαθήτρια. Και ότι άλλο νομίζει. Οι άλλοι που παίρνουν το σημείωμα προσπαθούν να μαντέψουν για ποια μιλάει.
     
  • Ή ακόμη το κάθε παιδάκι ζωγραφίζει τον εαυτό του και μετά όλοι ανακατεύουν τις κουκουβάγιες και προσπαθούν να μαντέψουν ποιός είναι ποιος.

Αλλά βέβαια όπως είπαμε μπορείτε να κάνετε και ένα όμορφο δωράκι στη μαμά για να γράφει τα ψώνια της!

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+