Μουσικό Εργαστηράκι του Γιώργου Θεοφάνους

To εργαστήρι έχει κλείσει απο το 2015

Για το Μουσικό Εργαστηράκι του Γιώργου Θεοφάνους δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Από το 2010 μέχρι σήμερα φροντίζει για τη μουσική κι όχι μόνο κατάρτιση και παιδεία σε παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως....

Κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής και των παιδιών, το Μουσικό Εργαστηράκι είναι πάντοτε δίπλα στους γονείς, προσφέροντας ότι καλύτερο για τα παιδιά σε συνεργασία πάντα με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς!

Φέτος λοιπόν σκεφτήκαμε να σας προσφέρουμε τη δυνατότητα της μελέτης των παιδιών σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο περιβάλλον. Τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται καθημερινά, από τις 14:00 έως τις 17:00 και με την βοήθεια καταρτισμένου εκπαιδευτικού να μελετούν τα μαθήματα τους και να λύνουν όποιες απορίες δημιουργούνται στο σχολείο τους.

Προγράμματα του Εργαστηρίου

  • Κάτω Πενταγραμμάκια

Παιδιά ηλικίας 0-12 μηνών τα οποία παρακολουθούν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικοκινητικές ασκήσεις αλλά και σε ασκήσεις εμπειριών που βοηθούν στην αφύπνιση των αισθήσεων τους με ιδιαίτερη έμφαση στην όσφρηση, την αφή και την ακοή παράλληλα με τη μουσική που είναι η βάση του μαθήματος. Οι καταγραφές που δημιουργούνται από τις αισθητηριακές εμπειρίες αποτελούν την τροφή – ύλη της σκέψης και της δημιουργικότητας. Γίνεται χρήση μουσικών οργάνων και ειδικά ηχογραφημένων τραγουδιών για το σύστημα MusiCircle καθώς και διδασκαλία των συστημάτων Orff, Balance Begginings, Kodaly, Dalcroze και Kindermusik. Η ομάδα αποτελείται από 8 παιδιά με τη συμμετοχή των συνοδών τους.

  • Άνω Πενταγραμμάκια

Παιδιά ηλικίας 12-24μηνών τα οποία παρακολουθούν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικοκινητικές ασκήσεις. Τα παιδιά απολαμβάνουν τη χαρά της μουσικής και συμμετέχουν ενεργά σε μουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών και αναπτυξιακών δεξιοτήτων τους.

Γίνεται χρήση μουσικών οργάνων και ειδικά ηχογραφημένης μουσικής και τραγουδιών για το σύστημα MusiCircle καθώς διδασκαλία των συστημάτων Orff, BalanceBegginings, Kodaly, Dalcroze και Kindermusik. Η ομάδα αποτελείται από 8 παιδιά με τη συμμετοχή των συνοδών τους

  • Ημιτονάκια

Παιδιά ηλικίας 2-3 ετών τα οποία παρακολουθούν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικοκινητικές ασκήσεις μέσα από μουσικά παιχνίδια/μαθήματα τα οποία επαναλαμβάνουν τις εμπειρίες αισθήσεων αλλά και διευρύνουν την αντίληψη μέσα από τις τέχνες. Μέσα από το μάθημα τα παιδιά βιώνουν το ηχητικό τους περιβάλλον, συμφιλιώνονται με το σώμα τους, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν μουσικά και γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της ομαδικής προσπάθειας. Η ομάδα αποτελείται από 8 παιδιά με τη συμμετοχή των συνοδών τους. Γίνεται χρήση μουσικών οργάνων και ειδικά ηχογραφημένης μουσικής και τραγουδιών για το σύστημα MusiCircle καθώς και διδασκαλία των συστημάτων Orff, BalanceBegginings, Kodaly, Dalcroze και Kindermusik.

  • Ντόρακια

Παιδιά 3-5 ετών τα οποία παρακολουθούν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικοκινητικές ασκήσεις, μουσικά παιχνίδια/μαθήματα, εμπειρίες αισθήσεων, μουσικής προγραφής και προανάγνωσης. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να εξερευνήσουν την ανάπτυξη της φωνής τους, το ρυθμό, τη σημειογραφία, τα μουσικά σύμβολα. Η ομάδα αποτελείται από 8-10 παιδιά. Γίνεται χρήση μουσικών οργάνων και ειδικά ηχογραφημένης μουσικής και τραγουδιών για το σύστημα MusiCircle καθώς και διδασκαλία των συστημάτων Orff,Kodaly, Dalcroze , Balanced Beggininigs και Kindermusik.
 

  • Μιφάκια

Παιδιά 5-7 ετών τα οποία παρακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας εστιασμένο σε μουσικοκινητικές ασκήσεις, μουσικής γραφή, ανάγνωση καθώς και την πρώτη επαφή με τη μουσική εκτέλεση. διδασκαλία των συστημάτων MusiCircle, Orff, Kodaly, Dalcroze και Kindermusik. Το παιδί ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι σε μια σανίδα που σταθερά κινείται πάνω στο ηχητικό κύμα, πιστεύοντας στον εαυτό του κοιτάζοντας το φως του ήλιου. Η ομάδα αποτελείται από 8-10 παιδιά. Γίνεται χρήση μουσικών οργάνων και ειδικά ηχογραφημένης μουσικής και τραγουδιών για το σύστημα MusiCircle καθώς και διδασκαλία των συστημάτων Orff, Kodaly, Dalcroze , Balanced Begginings και Kindermusik.

Στόχος η ανάπτυξη της έμφυτης μουσικότητας που ενυπάρχει σε κάθε παιδί. Απόκτηση δεξιοτήτων με τα θεωρητικά της μουσικής, δηλαδή τα παιδιά να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν μουσική, καθώς και να κατανοούν τη δομή της και την απόκτηση διαπολιτισμικών μουσικών βιωμάτων μέσα από κλασσικά έργα μουσικών όλου του κόσμου.

  • Σολάκια

Παιδιά από 7 ετών και άνω, παρακολουθούν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μουσικές εμπειρίες με ηλεκτρικά όργανα(κιθάρα, μπάσο, ντραμς, πιάνο) και τραγούδι. Έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα έτσι ώστε συνειδητά μέσα από την επαφή τους με αυτά να επιλέξουν που θα επικεντρωθούν.

Η ομάδα των παιδιών με την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών μαθαίνει να σέβεται το κάθε μέλος της αναγνωρίζοντας την μοναδικότητα αλλά και την ανάγκη της “μουσικής συμβίωσης” για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οφέλη για το παιδί

  • Καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού.

  • Ισορροπεί δραστηριότητες που ενσωματώνουν την ακρόαση, τη φωνητική ανάπτυξη, την κίνηση και την εκτέλεση σε ομάδες μουσικών οργάνων.

  • Εισαγάγει το παιδί στη γραπτή γλώσσα της μουσικής, ενώ καλλιεργεί τη μουσική δημιουργικότητα.

  • Δημιουργεί ένα μαθησιακό περιβάλλον που ενσωματώνει μουσική, εκφραστική γλώσσα, συναδελφική αλληλεπίδραση και προσποιούμενο παιχνίδι.

  • Προκαλεί το παιδί μέσα από δραστηριότητες που προωθούν την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων και την έκφραση ιδεών.

  • Προωθεί την απολαυστική μουσική δημιουργία ως κοινότητα.

  • Ενθαρρύνει την οικοδόμηση των χαρακτηριστικών που συνδέονται με την επιτυχή μάθηση στο σχολείο: αυτοπεποίθηση, περιέργεια, αυτοεκφραστικότητα, κοινωνικές δεξιότητες και συνεργασία.

  • Επιτρέπει στο παιδί να έχει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη μουσικών και κινητικών δραστηριοτήτων.

«Με εφαλτήριο την αγάπη αλλά και την αγωνία μου σαν πατέρας τεσσάρων παιδιών και εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην μουσική, μαζί με μια ομάδα καθηγητών μουσικής, παιδαγωγών και μουσικοθεραπευτών, σας προσκαλώ σ' ένα μαγικό μουσικό ταξίδι».

Γιώργος Θεοφάνους

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Ώρες λειτουργίας: 

Καθημερινά, από τις 14:00 έως τις 17:00

Τρόποι επικοινωνίας: 

213 0357678, 210 9680346
www.mousikoergastiraki.com

Διεύθυνση: 

Μουσικό Εργαστηράκι, Πανδώρας 54 & Θεμιστοκλέους, Γλυφάδα.

Πόλη: 

Ετικέτες: