Άλσος Βείκου, Γαλάτσι

Η αλήθεια πάντως είναι ότι, αν είσαι πιτσιρικάς, δύσκολα θα βρεις στη Αθήνα ωραιότερο χώρο για να παίξεις. Περιφραγμένος, για να μην ανησυχούν οι γονείς ότι θα βγεις στο δρόμο, με γρασίδι, δέντρα και κιόσκια για να σκηνοθετήσεις με τους φίλους σου τις περιπέτειές σου, με δανδελωτά δρομάκια ιδανικά για ποδήλατο, με παιδική χαρά για τους πιο μικρούς, με γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου για τους πιο «μεγάλους».

Αν έπρεπε να περιγράψεις με λίγα λόγια το άλσος Βεΐκου, τότε θα αρκούσε να πεις ότι είναι ένα πάρκο περιποιημένο και φιλικό .

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το Aλσος Βεΐκου είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς (αν όχι ο πιο δημοφιλής) χώρους πρασίνου στη μητροπολιτική Αθήνα. Είναι ένας πολύ ωραίος χώρος με πράσινο, στον οποίο μπορείς άνετα να κάνεις τη βόλτα σου, να περπατήσεις, να πιεις έναν καφέ, να πας το παιδί σου στις κούνιες.

Στα 256 στρέμματα της έκτασής του περιλαμβάνει ένα μικρό υπαίθριο θέατρο, παιδική χαρά, ανοιχτό κολυμβητήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ, κλειστό γυμναστήριο, μια καφετέρια και έναν καλοκαιρινό κινηματογράφο. Το άλσος φυλάσσεται καθ' όλο το 24ωρο, ενώ στους χώρους του απασχολούνται εκτός από τους φύλακες, γυμναστές, γιατρός και νοσηλεύτρια, κηπουροί και υπάλληλοι καθαριότητας.

Διεύθυνση: 

Επί της Βείκου

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Γραμματεία τηλ: 210 2143372

Πόλη: 

Πάρκα: 

Σχόλια

Σίγουρα αυτός που έγραψε αυτό

Σίγουρα αυτός που έγραψε αυτό το σχόλιο δεν έχει πάει στο Άλσος Βεϊκου. Το Άλσος βεϊκου είναι μια παγίδα για μικρά παιδιά. Είναι βρόμικο και απεριποίητο και δεν υπάρχει κανένα είδος φύλαξης. Σκουπίδια παντού, σίδερα εξέχουν από το χώμα, γραμμένοι τοίχοι και δρόμοι. Γόπες από τσιγάρα εκεί που παίζουν τα παιδιά. Οι βρύσες είναι ασυντήρητες και αρκετές δεν λειτουργούν και από αυτές που λειτουργούν μάλλον δε θα θέλατε να πίνατε νερό. Οι κολόνες φωτισμού είναι σπασμένες και πεσμένες στο έδαφος και θα απορούσα αν δουλεύουν το βράδυ. Είμαι σίγουρος ότι αν αναζητήσετε κάποιον υπεύθυνο αποκλείετε να τον βρείτε. Το πάρκο έχει αφεθεί στην τύχη του όπως και τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα. Όποιος είναι υπεύθυνος θα έπρεπε να ντρέπεται για την κατάσταση του πάρκου. Δείτε το σχετικό Φώτο αφιέρωμα και θα καταλάβετεΑλσος Βεϊκου