«Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί» έρχεται στους κινηματογράφους στις 12 Ιανουαρίου από την Tanweer

 Σινεμά: «Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί» έρχεται στους κινηματογράφους στις 12 Ιανουαρίου από την Tanweer

Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του.

Οι Χαρακτήρες

Bικ (με τη φωνή του Άρη Κυπριανού)

Ο Βικ είναι ένας πολυμήχανος ήρωας. Έχει ευφυείς ιδέες, ανώτερες της σωματικής ρώμης. Ο Βικ είναι μικροκαμωμένος και ευαίσθητος. Δεν εκπροσωπεί τον τυπικό Βίκινγκ. Στην πραγματικότητα, ο Βικ είναι ένας εμβληματικός χαρακτήρας με θετικό πρόσημο και ένας αγαπημένος ήρωας των παιδιών. Κέρδισε γενιές και γενιές χάρη στην τηλεοπτική σειρά που έχει παίξει σε πάνω από 130 χώρες. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να κατακτήσει τη μεγάλη οθόνη με την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ο Βικ δείχνει σε μικρούς και μεγάλους ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με έξυπνες ιδέες και ευφυία και όχι μόνο με τη μυϊκή δύναμη.

Ο Βικ είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Είναι ένας νεαρός, μικροκαμωμένος Βίκινγκ, έξυπνος, δαιμόνιος, διαβασμένος, γεμάτος περιέργεια, αλλά και αδεξιότητα. Δεν έχει καμία έφεση στα όπλα ή στα ακροβατικά και τις σωματικές προκλήσεις. Ξέρει όμως πολύ καλά να συνδυάζει πληροφορίες, ιδέες και σκέψεις και ποτέ δεν το βάζει κάτω! Αγαπά τα ζώα και τα καταλαβαίνει. Ο Βικ έχει αγνή ψυχή και αθώο τρόπο σκέψης, βλέπει τα πράγματα με φρέσκια ματιά και πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον πάντα φέρνει αλλαγές προς το καλύτερο. Ο Βικ δεν κρίνει ποτέ κανέναν! Μπορεί να εκνευριστεί, αλλά ποτέ δεν οργίζεται.

Από πού μας έρχεται ο Βικ;
Ο Βικ βασίζεται σε ένα παιδικό βιβλίο με την υπογραφή του σουηδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Ρούνερ Γιόνσον. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1963 και παρακολουθεί τις περιπέτειες του μικροκαμωμένου και φοβισμένου, αλλά πανέξυπνου νεαρού Βικ. Ο νεαρός ήρωας λύνει τα προβλήματα στα οποία μπλέκουν επανειλημμένα οι ενήλικες Βίκινγκ μόνο με το μυαλό του. Ανάμεσα στο 1965 και το 1993, ο Γιόνσον έγραψε έξι συνέχειες και τα βιβλία επανακυκλοφόρησαν πολλές φορές, ενώ ακολούθησε μία τηλεοπτική σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ύλβη (με τη φωνή της Κρίστης Χαραλάμπους)

Η Ύλβη είναι ένα χαριτωμένο μικρό ορφανό κορίτσι που ζει μαζί με τους θείους της, Χάλβαρ και Ύλβα. Είναι ανυποχώρητα αισιόδοξη και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της φυλής της. Είναι εξαιρετική στην τοξοβολία και έχει μεγάλη δύναμη και θάρρος. Έχει τσαγανό και μπορεί να σταθεί όχι μόνο απέναντι στον Χάλβαρ αλλά και μπροστά σε ολόκληρο το χωριό. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Βικ. Βασικά, η Ύλβη θα έπρεπε να αρμενίζει πάνω σε ένα ντράκαρ (παραδοσιακό ιστιοφόρο των Βίκινγκ), αλλά ο αποκλεισμός της είναι παρόμοιος με αυτό που ζει ο Βικ, καθώς είναι κορίτσι και δεν συνάδει με την παράδοση των Βίκινγκ να συμμετέχει σε αποστολές. Στο μυαλό της μπορεί τίποτα να μην είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι κρίμα που δεν της επιτρέπεται να σαλπάρει με ένα ντράκαρ; Η Ύλβη είναι αρκετά έξυπνη για να καταλάβει την ανατρεπτική φύση του ξαδέλφου της, παρόλο που η ίδια δεν έχει την ίδια πολυμήχανη σπίθα. Έχει αφοσιωθεί στο να εκπαιδεύσει τον Βικ και να τον ενθαρρύνει κάθε φορά που υποκύπτει σε αμφιβολίες.

Χάλβαρ (με τη φωνή του Γιώργου Ευαγώρου)

Ο Χάλβαρ είναι ο πατέρας του Βικ και αρχηγός του μικρού χωριού. Είναι ο καπετάνιος του ντράκαρ. Είναι δυνατός, θαρραλέος και δεν φοβάται κανέναν παρά μόνο την γυναίκα του την Ύλβα, και ίσως τον Σβεν … αλλά λιγότερο από την Ύλβα. Ο Χάλβαρ είναι σκλάβος των παραδόσεων και έχει εμμονή με τις αξίες των Βίκινγκ. Συνεχώς αναρωτιέται τι θα έκανε ένας αληθινός Βίκινγκ πολεμιστής. Στο μυαλό του ένας Βίκινγκ είναι ένας βάρβαρος παλαιάς κοπής, αλλά κάπου έχει μπερδευτεί. Η ιστορία θα του δώσει την ευκαιρία να ανοίξει τα μάτια του στη νέα εποχή.

Το πλήρωμα των Βίκινγκ

Λειτουργούν σαν μία ομάδα μπροστά στον κίνδυνο. Το πλήρωμα αποτελείται από τους Φαξ, Ούλμε, Γκορμ, Ουρόμπι, Σνόρε και Σιούρε.

Ύλβα (με τη φωνή της Νάτιας Χαραλάμπους)

Η Ύλβα είναι η γυναίκα του Χάλβαρ, μητέρα του Βικ και θεία της Ύλβης. Είναι η πραγματική αρχηγός του χωριού. Είναι ήρεμη, γλυκιά και δεν υποκύπτει στις ανοησίες σχετικά με τις παραδοσιακές αξίες των Βίκινγκ. Γνωρίζει ότι ο γιος της υπερέχει και δεν συμμερίζεται την ανάγκη του να αναμετρηθεί με αυτά τα ιδανικά. Η Ύλβα είναι πολύ προστατευτική, αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο γιος της είναι αδύναμος σωματικά και ανησυχεί για την ασφάλεια του.

Λιφ (με τη φωνή του Γιώργου Ευαγόρου)

Ο Λιφ είναι ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας. Εκπροσωπεί τον τέλειο Βίκινγκ πολεμιστή, κατέχει όλα τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν περήφανο. Ο Λιφ είναι νέος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και μοιάζει απόμακρος. Ενσαρκώνει και εκπληρώνει όλα τα όνειρα του Χάλβαρ. Είναι πολύ έξυπνος, όπως και ο Βικ, αλλά αξιοποιεί την ευφυία του για να χειραγωγεί τους υπόλοιπους. Ο Λιφ είναι επιφυλακτικός απέναντι στον Βικ, καθώς αναγνωρίζει έναν ακόμα έξυπνο άνθρωπο, αλλά τον θεωρεί επικίνδυνο. Ο Λικ είναι ένας περήφανος, επιδέξιος, θαρραλέος και εύστροφος αρχηγός από τη φύση του. Είναι ευγενικός και ξέρει να κολακεύει διακριτικά.

Σκίουρος

Ο Σκίουρος έχει εμμονή με το σπαθί. Δεν είναι ο καλύτερος, αλλά είναι πολύ χαριτωμένος. Καμιά φορά έχει περιέργεια να δει τι κάνουν τα παιδιά. Του αρέσει να παίζει με εργαλεία και σιγά σιγά αυτό το χνουδωτό ζωάκι ανοίγεται στη φιλία και καταλήγει να υπερασπίζεται τον Βικ απέναντι στους κινδύνους.

Σβεν ο Τρομερός (με τη φωνή του Εύρου Βασιλείου)

Ο Σβεν είναι τελείως χοντροκομμένος, θέλει να ταπεινώνει και να καταστρέφει. Είναι βίαιος και του αρέσει η πειρατεία. Είναι ο κακός της υπόθεσης και ο αντίποδας του Χάλβαρ. Ο Σβεν στοχεύει στον πλούτο και την εξουσία. Δεν έχει έλεος ούτε βάθος. Έχει μαζί του έναν κόπανο και τον περιφέρει σαν να είναι μπάλα το μπάσκετ. Δεν είναι αρχηγός, είναι τύραννος.

Ποξ (με τη φωνή του Γιάννη Καραούλη)

Ο Ποξ είναι ο ύπαρχος του Σβεν. Είναι πανούργος, ανελέητος, θρασύδειλος και ψεύτης. Είναι ο ορισμός του γλοιώδη, δουλοπρεπή υφισταμένου. Είναι ένας έξυπνος πειρατής που προτείνει ριψοκίνδυνες ιδέες στον Σβεν, αλλά ποτέ δεν τον αντιμετωπίζει κατά μέτωπο. Ο Ποξ έχει ένα ξύλινο μασελάκι που τον ενοχλεί στην ομιλία, ενώ γλιστράει συνεχώς από το στόμα του.

Το πειρατικό πλήρωμα

Είναι μία εντελώς άγρια και ανόητη συμμορία. Έχουν όλοι τατουάζ, φοράνε δερμάτινες στολές και επιδεικνύουν τα όπλα τους σαν αξεσουάρ. Είναι έρμαια, δεν έχουν ατομική υπόσταση, αλλά λειτουργούν σαν μία αγέλη από σκληροτράχηλους και ανόητους βαρβάρους.

Ταυτότητα ταινίας
Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί / Vic the Viking 

Σκηνοθεσία: Ερίκ Καζ
Σενάριο: Σοφί Ντεκρουαζέτ, Φρεντερίκ Λενουάρ, Ερίκ Καζ, Όλιβερ Χάζλι
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Άρης Κυπριανού, Γιώργος Ευαγώρου, Εύρος Βασιλείου, Κρίστη Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος Δρουσιώτης, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χάρης Αριστείδου, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Νάτια Χαραλάμπους, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιάννης Καραούλης
Διάρκεια: 1 ώρα και 17 λεπτά

 

info box

Για ηλικίες από: 

Κόστος: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 12/01/2023 - 17:00
Παρ, 13/01/2023 - 17:00
Σάβ, 14/01/2023 - 17:00
Κυρ, 15/01/2023 - 17:00
Δευ, 16/01/2023 - 17:00
Τρί, 17/01/2023 - 17:00
Τετ, 18/01/2023 - 17:00
Πέμ, 19/01/2023 - 17:00
Παρ, 20/01/2023 - 17:00
Σάβ, 21/01/2023 - 17:00
Κυρ, 22/01/2023 - 17:00
Δευ, 23/01/2023 - 17:00
Τρί, 24/01/2023 - 17:00
Τετ, 25/01/2023 - 17:00
Πέμ, 26/01/2023 - 17:00
Παρ, 27/01/2023 - 17:00
Σάβ, 28/01/2023 - 17:00
Κυρ, 29/01/2023 - 17:00

Άλλα άρθρα