SCOOBY-DOO! (Scoob!)

 Σινεμά: SCOOBY-DOO! (Scoob!)

Στους κινηματογράφους απο τις 17 Σεπτεμβρίου 2020.Ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία του Σκούμπι και της αγαπημένης του παρέας, όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo! για όλη την οικογένεια, έρχεται για να διηγηθεί την άγνωστη ιστορία της προέλευσης του Σκούμπι Ντου και της εταιρείας εξιχνίασης μυστηρίων Mystery Inc. Μία επική περιπέτεια με ξεκαρδιστικές στιγμές, πολλές αιφνιδιαστικές αποκαλύψεις, διαδρομές σε όλο τον κόσμο και καταιγιστικές σκηνές δράσης.

Πώς ξεκίνησε μία από τις πιο διάσημες φιλίες της ιστορίας; Όταν ένα αδέσποτο, αξιαγάπητο κουτάβι συνάντησε ένα μοναχικό αγόρι με το όνομα Σάγκι. Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους επίδοξους, νεαρούς ντετέκτιβ Φρεντ, Βίλμα και Δάφνη για να δημιουργήσουν τη φημισμένη Mystery Inc. Τώρα, μετά από εκατοντάδες εξιχνιάσεις μυστηρίων, ο Σκούμπι Ντου και η παρέα του έρχονται αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό μυστήριο της καριέρας τους: μία πλεκτάνη που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον κόσμο ένα επικίνδυνο σκύλο φάντασμα, τον διαβόητο Κέρβερο. Αυτός ο αγώνας δρόμου, για να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου, οδηγεί στην απρόσμενη ανακάλυψη ότι ο Σκούμπι Ντου δεν είναι απλώς ένα αδέσποτο, αλλά ένας ήρωας με επικό πεπρωμένο.

Σκηνοθεσία: Τόνι Σερβόν

Σενάριο: Άνταμ Στικιλ, Τζακ Σ. Ντόλαντσον, Ντέρεκ Έλιοτ, Ματ Λίμπερμαν

Ακούγονται: Γουίλ Φόρτε, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέισον Άιζακς, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ζακ Έφρον, Αμάντα Σέιφριντ, Φρανκ Γουέλκερ

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σταύρος Σιούλης, Μελίνα Κατσακούλη, Υρώ Μιχαλάκου, Αλεξάνδρα Λέρτα, Θοδωρής Σμέρος, Παύλος Πιέρρος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Σωτήρης Δουβρής, Βασίλης Τουρκομένης, Μαρία Ζερβού, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Μήλιος

Διάρκεια: 1 ώρα και 33 λεπτά

Η μεταγλώττιση έγινε στα Tanweer Studios.

Facebook Page : https://www.facebook.com/tanweergreece

Instagram: https://www.instagram.com/tanweergreece/

Σάγκι: Άρα, η νέα μας ταινία δείχνει πώς άρχισαν όλα.


Σκούμπι: Έτσι γίνεται με τους υπερήρωες!

Η πιο συναρπαστική και προσωπική υπόθεση που αναλαμβάνει η παρέα του Σκούμπι Ντου έχει σαν αφετηρία την αρχή της φιλίας τους. Η ταινία μας ταξιδεύει πίσω στα τρυφερά και ξεκαρδιστικά πρώτα συναπαντήματα μεταξύ των ηρώων, που ήταν γραφτό να συμβούν και να δημιουργήσουν τους δυνατούς δεσμούς που κρατούν την ομάδα τους πάντα ενωμένη.

«Έχει κάτι μαγικό αυτή η παρέα» λέει ο σκηνοθέτης Τόνι Σερβόν. «Η τηλεοπτική σειρά ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια και έχει αφήσει το σημάδι της στην κουλτούρα από τότε». Όντας θαυμαστής του τηλεοπτικού αυτού φαινομένου, ο σκηνοθέτης δηλώνει: «Είναι μια επική, τεράστια, θεότρελη ταινία που όχι μόνο έχει τον Σκούμπι Ντου στο προσκήνιο της δράσης και της κωμωδίας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε κάτι συναρπαστικό για εκείνον».

Ο αξιαγάπητος σκύλος με την καλή καρδιά θα ανακαλύψει πολλά για την πραγματική του ιστορία, πράγματα που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Είναι μια συναρπαστική, βασιλική ιστορία! Κυριολεκτικά, αγγίζει τον θρύλο! Για τον Σκούμπι, που είναι μάλλον φοβιτσιάρης, αυτές οι αποκαλύψεις θα του αλλάξουν τη ζωή. Ο ίδιος πάντα επιλέγει να είναι μέρος της ομάδας και όχι ο αρχηγός, αλλά τώρα βλέπει τις δυνατότητες του με άλλα μάτια. Με έναν νέο τρόπο σκέψης, ένα ένδοξο παρελθόν και μία σούπερ στολή σαν αυτή που φοράει το ίνδαλμα του, το Μπλε Γεράκι, μήπως ο Σκούμπι Ντου είναι ένας… υπερήρωας;

«Η ταινία βάζει τον Σκούμπι Ντου και τον Σάγκι στο προσκήνιο με διαφορετικό τρόπο. Μέχρι τώρα, βρίσκονται σε καταστάσεις που τους φοβίζουν, αλλά σε αυτή την ταινία τους δίνουμε ώθηση και τους κάνουμε ήρωες. Μπορεί να είναι φοβισμένοι και απρόθυμοι, αλλά παραμένουν ήρωες! Η ιστορία έχει να κάνει με τη φιλία. Βλέπουμε πώς δημιουργείται ο δεσμός τους, πώς ανθίζει και εξελίσσεται και ποιες είναι οι προκλήσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν, ευκαιρίες εμφανίζονται και οι φιλίες απειλούνται συνεχώς. Είναι μέρος της ζωής. Το ερώτημα είναι αν ο Σκούμπι Ντου και ο Σάγκι έχουν αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσουν;»

Αυτή τη φορά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος και αντί να κυνηγάει κάποιον άγνωστο εχθρό, ο Σκούμπι είναι το κλειδί για να λυθεί ένα μυστήριο που τον αφορά και τον βάζει στο επίκεντρο. Δεν έχει πού να φύγει ή πού να κρυφτεί. «Η απειλή είναι αληθινή, ο κόσμος κινδυνεύει και όλα κρέμονται από τις αποφάσεις που θα πάρει ένας φοβισμένος σκύλος» λέει ο σκηνοθέτης.

Έχει έρθει η ώρα να πάρει τα ηνία. Αλλά αν ο Σκούμπι Ντου είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση σαν ήρωας, τι σημαίνει αυτό για τον πιστό του σύντροφο, τον Σάγκι; Αν η περιπέτεια της νέας ταινίας αναγκάσει το αχώριστο δίδυμο να πάρει διαφορετικούς δρόμους, τι θα γίνει με τη φιλία τους; Τελικά, ό,τι και να γίνει, πρέπει να εμπιστευτούν τη δύναμη αυτής της σχέσης, που έχει για σύμβολο το κολάρο του Σκούμπι: ένα δώρο από τον Σάγκι που δηλώνει ότι ο Σκούμπι Ντου έχει βρει πραγματική αγάπη και φροντίδα. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η υπόλοιπη ομάδα, ο Φρεντ, η Βίλμα και η Δάφνη που πάντα σώζουν τους φίλους τους.

Σε ό,τι αφορά το κινούμενο σχέδιο και τη γενικότερη προσέγγιση της ταινίας που κλήθηκε να αποδώσει τις θεότρελες περιπέτειες της παρέας, ο σκηνοθέτης λέει: «Όλη η ομάδα σχεδιασμού έκανε το καλύτερο για να τιμήσει τους χαρακτήρες. Τα χρώματα είναι ολοζώντανα. Η ταινία έχει χιούμορ και συναίσθημα. Κρατήσαμε ό,τι μας άρεσε στους χαρακτήρες και το πήγαμε ακόμα παραπέρα. Είναι πιο αστείοι, συμπαθητικοί και καταπληκτικοί από ποτέ!».

«Το κοινό θα αιφνιδιαστεί από το εύρος της ταινίας και πόσο συναρπαστική είναι. Πηγαίνει σε όλο τον κόσμο» λέει ο σκηνοθέτης. «Έχει δυνατές σκηνές δράσης, τέρατα, φαντάσματα, ρομπότ και ό,τι άλλο μπορούσαμε να φανταστούμε. Οι λόγοι που αγαπάμε τον Σκούμπι Ντου και τον Σάγκι θα γίνουν περισσότεροι, θα απολαύσουμε όλους αυτούς τους χαρακτήρες με νέους τρόπους. Ελπίζω οι θεατές μετά από την ταινία να αγαπήσουν τους χαρακτήρες περισσότερο από ποτέ».

 

Η επική ιστορία του Σκούμπι Ντου ξεκινά

Καμιά φορά βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα. Από τη στιγμή που διασταυρώθηκαν σε μία παραλία και ο γρήγορος τρόπος σκέψης του Σάγκι έσωσε τον Σκούμπι Ντου από έναν μπόγια, ήταν ολοφάνερο ότι η καλόκαρδη φύση του Σκούμπι θα είναι παντοτινή παρουσία στη ζωή του ντροπαλού Σάγκι. Έχουν, άλλωστε, πολλά κοινά. Τους αρέσει να αράζουν, να παίζουν, να κοιμούνται και να σηκώνονται μόνο για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

«Είναι παράδοση στο Χόλιγουντ να βλέπουμε έναν ήρωα και τον χαζούλη βοηθό του» λέει ο Φρανκ Γουέλκερ που χαρίζει τη φωνή του στον Σκούμπι. «Στην περίπτωση αυτή έχουμε δύο χαζούληδες. Όσο κι αν μπλέξουν, όσο κι αν φοβούνται, δεν παρατάει ο ένας τον άλλον. Φοβούνται και αγαπάνε τα ίδια πράγματα».

«Ο Σκούμπι Ντου είναι εντελώς χαζούλης και αυτό τον κάνει αστείο και αξιολάτρευτο. Είναι σαν να στέκεται πάνω σε πάγο και τα πόδια του να γλιστράνε συνεχώς. Ποια είναι τα δυνατά του χαρτιά; Πάντα καθαρίζει το πιάτο του, μυρίζεται τα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη λύση μυστηρίων και αγαπάει απόλυτα τον Σάγκι και την παρέα» συμπληρώνει ο ηθοποιός.

Σε ό,τι αφορά το άλλο του μισό, ο σκηνοθέτης δηλώνει: «Ο Σάγκι είναι πολύ ξεχωριστός για μένα. Έχει πιο πολλές ατάκες σε αυτήν ταινία και εκφράζει πολλά συναισθήματα. Είχε σημασία ποιος θα χάριζε τη φωνή του στον Σάγκι και ο Γουίλ Φόρτε έκανε καταπληκτική δουλειά».

Σε ό,τι αφορά τη χαλαρή στάση του Σάγκι απέναντι στη ζωή, ο ηθοποιός βρήκε μερικά κοινά στοιχεία: «Θέλω να έχω τον έλεγχο σε μερικά κομμάτια της ζωής μου, αλλά όχι σε όλα, οπότε για να παίξω τον Σάγκι, κατέφυγα σε αυτό το σημείο του εγκεφάλου που είναι πιο χαλαρό. Και στους δύο αρέσουν τα σνακ, οπότε το κομμάτι αυτό ήταν εύκολο» λέει γελώντας ο Γουίλ Φόρτε.

Μόλις βρει ο ένας τον άλλον, συναντάνε τρία έξυπνα, κεφάτα παιδιά με μεγάλα όνειρα, που τελικά γίνονται οι συνεργάτες και φίλοι τους για πάντα. Πρόκειται για τη Βίλμα, τη Δάφνη και τον Φρεντ, που φοράνε εντυπωσιακές στολές για το Halloween και ετοιμάζονται να μπούνε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Όλοι μαζί θα μπλέξουν επί τόπου στην εξιχνίαση ενός μυστηρίου και θα καταλάβουν αμέσως ότι έχουν ταλέντο σε κάτι τέτοια. Όλοι μαζί σαν ομάδα δημιουργούν τη θρυλική Mystery Incorporated.

Ενώ η Βίλμα, η Δάφνη και ο Φρεντ έχουν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και απόψεις, ταιριάζουν τέλεια, συνεισφέροντας ο καθένας ένα ζωτικό κομμάτι στο σύνολο που κάνει αυτή την ομάδα να πετάει.

Αδιαμφισβήτητα, το μυαλό της παρέας είναι η ειδική στην τεχνολογία Βίλμα με τη φωνή της Τζίνα Ροντρίγκεζ. «Είναι έξυπνη, έχει αυτοπεποίθηση και λογική. Τι νοιάζει τι έχει να μάθει και πώς χρησιμοποιεί τις γνώσεις της σε κάθε περίσταση» σχολιάζει η ηθοποιός. «Η δική μας Βίλμα είναι λίγο πιο σαρκαστική και πιο σκοτεινή από τις άλλες εκδοχές της» συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Ένα ακόμα δυνατό μέλος της παρέας είναι η Δάφνη, με τη φωνή της Αμάντα Σέιφριντ, η οποία χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα της «έξυπνο, γλυκό, αστείο και πεισματάρικο. Είναι η τελευταία που θα κρίνει κάποιον και αυτό την κάνει πολύ ευγενική. Η Δάφνη δεν είναι αφελής, αλλά ψάχνει πάντα το καλό σε όλους και όλα».

«Τονίσαμε τα συναισθηματικά στοιχεία της Δάφνης» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Ξέρει καλά τους ανθρώπους και τι σκέφτονται. Η Αμάντα δίνει ζεστασιά και πειστικότητα στον χαρακτήρα».

Η παρέα δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τον Φρεντ με την αθλητική κορμοστασιά, το όμορφο πρόσωπο και την ασυνήθιστη προσωπικότητα. Γιατί αν και μοιάζει αναμενόμενος, κρύβει πολλές εκπλήξεις. Τον χαρακτηρίζει μια βαθιά αφοσίωση απέναντι στους άλλους, είναι ένας ιππότης πάνω στο άλογο. «Αν τον ρώταγε κανείς, θα έλεγε ότι είναι ο αρχηγός της παρέας, παρόλο που η προσπάθεια είναι ομαδική. Έχει βέβαια τα χαρακτηριστικά ενός καλού αρχηγού. Είναι σίγουρος για τον εαυτό του, έχει εμμονή με την εξιχνίαση μυστηρίων, πιστεύει στην ομάδα και προσπαθεί να τους οδηγήσει στον στόχο τους» λέει ο Ζακ Έφρον που δίνει τη φωνή του στον Φρεντ.

Καταλυτικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας παίζει το Μπλε Γεράκι, ο αγαπημένος τηλεοπτικός ήρωας του Σάγκι και του Σκούμπι Ντου. Αν και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι… Απ’ ό,τι φαίνεται το Μπλε Γεράκι κληροδότησε το διαστημόπλοιο του, το πλήρωμα του, τη στολή του και τον τίτλο του στον γιο του Μπράιαν. Δυστυχώς, ο Μπράιαν, παρά τις καλές του προθέσεις, τα έχει βρει σκούρα.

«Ο Μπράιαν δεν είναι κακός» λέει ο Μαρκ Γουόλμπεργκ που δίνει τη φωνή του στον ρόλο. «Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, αλλά με έναν αστείο και αφοπλιστικό τρόπο. Ο πατέρας του, το πρώτο Μπλε Γεράκι, είναι μεγάλο βάρος στους ώμους του Μπράιαν. Αυτή η περιπέτεια με τον Σκούμπι Ντου μπορεί να τον απογειώσει ή να τον κατατροπώσει. Είναι η στιγμή του. Μπορεί να συνεχίζει να προσποιείται και να κρύβεται πίσω από το πλήρωμα του ή να αναλάβει δράση και να γίνει ήρωας».

«Δεν το πιστεύω ότι είναι η πρώτη εμπειρία του Γουόλμπεργκ στο κινούμενο σχέδιο. Ο τύπος είναι τόσο καλός. Του βγαίνει φυσικά και είναι σοκαριστικό που δεν έχει κάνει πολλές τέτοιες ταινίες» παρατηρεί ο σκηνοθέτης.

Ο Ντικ Νταστάρντλι είναι ο κακός της υπόθεσης, ο δαιμόνιος επιστήμονας που είναι περιβόητος για τους κακούς του τρόπους και την αντιπαθητική του εμφάνιση. «Θέλαμε να διατηρήσουμε τα αστεία στοιχεία του Ντικ, όπως τα μόνιμα νεύρα του και τις αποτυχίες που προκαλεί ο ίδιος. Τον κάναμε πιο μοντέρνο και πιο πειστικό κακό» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι ένα σπουδαίος χαρακτήρας και χρωστάμε πολλά στη φωνή του Τζέισον Άιζακς».

Ο Τζέισον Άιζακς άρπαξε την ευκαιρία να παίξει τον κακό. «Σκάβουμε πιο βαθιά στον χαρακτήρα. Είναι παθιασμένος, ακόμα και όταν κάνει λάθος και κάνει πολλά. Σε αυτή την ταινία θέλει να γίνει ακόμα πιο κακός από τις δυνατότητες του».

O σκηνοθέτης σχολιάζει τη συμμετοχή του λαμπερού καστ που χάρισε τις φωνές του στους αγαπημένους χαρακτήρες: «Όλο το καστ ήξερε τον Σκούμπι Ντου. Δεν χρειαζόταν να εξηγήσω ποιοι ήταν οι χαρακτήρες και αυτό μαρτυρά τη δύναμη του Σκούμπι. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι που έπαιξαν αυτούς τους χαρακτήρες. Νομίζω ότι τίμησαν τους ρόλους και τους πήγαν λίγο πιο μακριά, προσφέροντας με το ταλέντο και την τέχνη τους».

Αντλώντας έμπνευση από τα 12 χρόνια που αφηγείται τις ιστορίες του Σκούμπι Ντου και της παρέας του, ο Σερβόν καταλήγει: «Προσπαθήσαμε πραγματικά να τιμήσουμε αυτό που μας αρέσει και να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτές τις προσωπικότητες λίγο πιο αιχμηρές και να προκαλέσουμε το γέλιο, το συναίσθημα και τον ενθουσιασμό. Το εκπληκτικό μας καστ και οι καλλιτέχνες προσέφεραν με τις δεξιότητες τους, το πάθος, τις ιδέες και το στυλ τους στο μείγμα. Προσπαθήσαμε να το πάμε πιο μακριά, πιο βαθιά και να είμαστε πιο γνήσιοι από ποτέ. Αναλάβαμε μια ευθύνη και ήταν χαρά μας. Ελπίζουμε το κοινό να το απολαύσει».

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 17/09/2020 - 21:00
Παρ, 18/09/2020 - 21:00
Σάβ, 19/09/2020 - 21:00
Κυρ, 20/09/2020 - 21:00
Δευ, 21/09/2020 - 21:00
Τρί, 22/09/2020 - 21:00
Τετ, 23/09/2020 - 21:00
Πέμ, 24/09/2020 - 21:00
Παρ, 25/09/2020 - 21:00
Σάβ, 26/09/2020 - 21:00
Κυρ, 27/09/2020 - 21:00
Δευ, 28/09/2020 - 21:00
Τρί, 29/09/2020 - 21:00
Τετ, 30/09/2020 - 21:00
Πέμ, 01/10/2020 - 21:00
Παρ, 02/10/2020 - 21:00
Σάβ, 03/10/2020 - 21:00
Κυρ, 04/10/2020 - 21:00

Άλλα άρθρα