Αλαντίν

Έρχεται 223 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood, Μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και σε 3D. Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «ΑΛΑΝΤΙΝ», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Aladdin (Mena Massoud), της θαρραλέας και αποφασιστικής Jasmine(Naomi Scott) και του Genie (Will Smith) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους. Σε σκηνοθεσία του Guy Rithie, ο «ΑΛΑΝΤΙΝ» 

Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στον κόσμο, μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της Disney στο κινούμενο σχέδιο, επιστρέφει αυτή τη φορά ως φαντασμαγορική live-action παραγωγή. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο καταξιωμένος Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Lock Stock and Two Smoking Barrels), ενώ το θρυλικό Tζίνι υποδύεται ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Will Smith (Men in Black, The Legend). Ο Mena Massoud (Jack Ryan) υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο, η

Naomi Scott (Power Rangers) είναι η πριγκίπισσα Γιασμίν και ο Marwan Kenzari (Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές) ενσαρκώνει τον δολοπλόκο Τζαφάρ.
Ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο μαγικές εικόνες, μουσική, τραγούδια, λαμπερές ερμηνείες, γέλιο και συναίσθημα με την υπογραφή της Disney.


Οι μαγικές περιπέτειες του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Mena Massoud), της θαρραλέας και αποφασιστικής πριγκίπισσας Γιασμίν (Naomi Scott) και, φυσικά,  του Τζίνι (Will Smith) που καλείται να ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Διάρκεια: 128’

Visit

1.Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/
2.Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment
3.Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/
4.Youtube: https://www.youtube.com/Feelgoodentertainment


Ένας ολοκαίνουριος κόσμος

Εμπνευσμένος από το παραμύθι Χίλιες και Μία Νύχτες, ο Αλαντίν είναι μία διαχρονική ιστορία που κέντρισε το ενδιαφέρον της Disney. Είναι η ιστορία ενός συνηθισμένου ανθρώπου με κλασική αφήγηση και παγκόσμια θεματολογία που αφορά όλες τις ηλικίες. Ο σεναριογράφος John August (Dark Shadows, Big Fish) έγραψε ένα σενάριο που έλεγε την ιστορία με πιο σύγχρονο τρόπο. H πινελιά του Guy Ritchie στο σενάριο και η απόφαση του να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ήταν οι βάσεις της νέας αυτής ταινίας.

O σκηνοθέτης που είναι γνωστός για τα Sherlock Holmes και Lock, Stock and Two Smoking Barrels έχει ένα μοναδικό κινηματογραφικό στυλ και μία τάση για καταιγιστική δράση, που ταιριάζουν άψογα στη νέα ταινία. Ήξερε ενστικτωδώς πώς να ζωντανέψει τον χαρακτήρα του Αλαντίν. Πολλές ταινίες του φιλοξενούν διάφορες εκδοχές ανθρώπων της πιάτσας. Ο Αλαντίν, στην ουσία του, είναι ένας κλέφτης που πασχίζει να επιβιώσει.

«Είδα στην ιστορία τη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι μία ιστορία για έναν αλητάκο που έρχεται αντιμέτωπος με τις ανασφάλειες του σε ένα κλασικό περιβάλλον της Disney. Αυτός ο κόσμος μου άνοιξε νέες εμπειρίες. Μου αρέσουν οι δημιουργικές προκλήσεις. Αυτή η ταινία ήταν σίγουρα μία πρόκληση».

Ενώ ο Αλαντίν είναι ένα παραμύθι για ένα χαμίνι που τελικά κάνει το σωστό, είναι και μία ιστορία γεμάτη μουσική, κάτι που άρεσε στον σκηνοθέτη. «Ήθελα να κάνω ένα μιούζικαλ» λέει. «Έχω πέντε παιδιά, οπότε αυτό επηρεάζει τις επιλογές μου και το σπίτι μου είναι γεμάτο με την Disney».

Με λίγα λόγια: Ποιος είναι ποιος

Τζίνι (Will Smith)
Μία μπλε οντότητα που αλλάζει σχήματα, εγκλωβισμένη σε ένα λυχνάρι.  Μία πληθωρική προσωπικότητα που πραγματοποιεί ευχές. Η σχέση του με τον Αλαντίν θα τον βοηθήσει να καταλάβει το πραγματικό νόημα της φιλίας.

Αλαντίν (Mena Massoud)
Ένας αλητάκος του δρόμου. Θέλει να αφήσει το παρελθόν του και να ακολουθήσει ένα σπουδαίο πεπρωμένο.

Γιασμίν (Naomi Scott)
Η όμορφη, θαρραλέα και αποφασιστική κόρη του Σουλτάνου. Θέλει να ζήσει τη ζωή της έξω από το παλάτι και να υπηρετήσει το λαό της.

Τζαφάρ (Marwan Kenzari)
Ο σύμβουλος του Σουλτάνου. Μηχανορραφεί για να πάρει τον θρόνο.

Σουλτάνος (Navid Negahban)
Ο σοφός αρχηγός. Υπερπροστατευτικός απέναντι στην κόρη του. Έχει επικεντρωθεί στην εύρεση του κατάλληλου συζύγου για τη Γιασμίν.

Ντάλια (Nasim Pedrad)
Η υπηρέτρια της Γιασμίν, είναι και η καλύτερη της φίλη. Είναι αστεία και ανάλαφρη. Τον περισσότερο καιρό ζει στο παλάτι.

Πρίγκιπας Άντερς (Billy Magnussen)
Ένας όμορφος και αλαζόνας υποψήφιος γαμπρός για τη Γιασμίν.  Δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνος, όμως.

Χακίμ (Numan Acar)
Το δεξί χέρι του Τζαφάρ. Επιβλέπει όλους τους φύλακες του παλατιού.


Ένα μαγικό ταξίδι: πάνω στο μαγικό χαλί, με οδηγό τις εικόνες και τη μουσική

Ο σκηνοθέτης Guy Ritchie ξεχωρίζει για τις πλούσιες εικόνες του και τη σύγχρονη ματιά του, κάτι που ταιριάζει τέλεια στον Αλαντίν. Έχει δημιουργήσει καθηλωτικές εικόνες και έχει προσθέσει βάθος στην ιστορία και τους χαρακτήρες. Ο Will Smith, που νιώθει τιμή για τη συμμετοχή του στην ταινία, λέει: «Οι εικόνες της ταινίας θα επηρεάσουν μια ολόκληρη γενιά παιδιών. Αυτό είναι κάτι που αγαπώ στις ιδέες του Αλαντίν. Έχει να κάνει με την εκπλήρωση των ευχών, με τη φιλία και με το να είσαι ο εαυτός σου».

Βεβαίως, από το οποιοδήποτε μαγικό ταξίδι δεν μπορεί να λείπει η κατάλληλη μουσική επένδυση. Και ο πολυτάλαντος και πολύ-βραβευμένος (οκτώ φορές με Όσκαρ) Alan Menken είναι ο ιδανικός για να δημιουργήσει για μια ακόμα φορά την κατάλληλη μουσική ατμόσφαιρα. Με νέες ηχογραφήσεις των αυθεντικών τραγουδιών της πρώτης ταινίας Αλαντίν (1992) που έχουν αφήσει ιστορία, όπως το “A Whole New World” (Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού), αλλά και νέα τραγούδια, το soundtrack της νέας live-action ταινίας διατηρεί τα ακούσματα της αραβικής μουσικής παράδοσης και τις jazz πινελιές της πρώτης ταινίας, ενσωματώνοντας  σύγχρονα ποπ στοιχεία και προσαρμόζοντάς το για να αναδείξει το μουσικό ταλέντο του Will Smith.

O Will Smith λέει χαρακτηριστικά: “O Guy ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στη μουσική, αλλά ταυτόχρονα σεβάστηκε απόλυτα τα πρωτότυπα τραγούδια. Ήξερε ακριβώς πως ήθελε να ακούσει και να νιώσει κανείς την μουσική της ταινίας, ταυτόχρονα όμως μου έδωσε την ελευθερία να ξεδιπλώσω όλο το hip-hop ταλέντο μου και να δώσω νέα πνοή στο όλο εγχείρημα».

Παραλειπόμενα

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε στούντιο στην Αγγλία και στην Ιορδανία.

Σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην Ιορδανία, στην έρημο, όπου γυρίστηκε ο Λόρενς της Αραβίας.

Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό παραγωγής ήταν η Gemma Jackson, βραβευμένη με Emmy  για το Game of Thrones. Η Jackson φαντάστηκε την πόλη της Άκραμπα γεμάτη χρώματα, διαφορετικές κουλτούρες και ήχους. Εμπνεύστηκε από το Μαρόκο, την Περσία και την αρχιτεκτονική της Τουρκίας. Χρησιμοποίησε στοιχεία από την Αραβία, την Ινδία και τη Νότια Ασία.

Το τεράστιο σκηνικό της Άκραμπα χτίστηκε σε μόλις 15 εβδομάδες. Περιλάμβανε υφάσματα, όπως αυτά που υπάρχουν στο Μαρακές, πολύχρωμα ξύλινα αντικείμενα, φρούτα και λαχανικά και μία ελιά 1.000 ετών.

Οι αυλές, το παζάρι, τα στενά σοκάκια και οι ταράτσες της Άκραμπα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις μεγάλες χορογραφίες της ταινίας.

Για τις μουσικοχορευτικές σκηνές της ταινίας χρειάστηκαν 250 χορευτές και 200 κομπάρσοι. Το τμήμα των κουστουμιών δημιούργησε πάνω από 200 κουστούμια για τους κομπάρσους.

Η τεράστια καμήλα από λουλούδια πάνω στην οποία ο Αλαντίν καταφθάνει στο παλάτι, χρειάστηκε 37.000 λουλούδια. Χρειάστηκαν 15 μάστορες και 3 εβδομάδες για να κατασκευαστεί.

Ο διευθυντής φωτογραφίας Alan Stewart χρησιμοποίησε 7 κάμερες για να απαθανατίσει τις μουσικοχορευτικές σκηνές.

To υπνοδωμάτιο της Γιασμίν αντανακλά την εξυπνάδα της. Περιέχει βιβλία, χάρτες και έργα τέχνης από τη συλλογή της πριγκίπισσας.

Το κρεβάτι της Γιασμίν είναι τεράστιο για να χωράει την ίδια και την τίγρη της. Το κάλυμμα του κεντήθηκε στο χέρι στο Πακιστάν.

Ο κολλητός του Αλαντίν, μία πονηρή μαϊμού, ήταν εξ ολοκλήρου ψηφιακή και βασίστηκε στο είδος των μαϊμούδων καπουτσίνων.

Για να μεταμορφωθεί σε Σουλτάνο, ο Navid Negahban φορούσε περούκα, μούσια και μουστάκι που ταίριαζαν στα φυσικά του χρώματα και στα μαλλιά του. Η όλη διαδικασία έπαιρνε, κάθε φορά, 45 λεπτά.

Συντελεστές
Σενάριο: John August, Guy Ritchie
Σκηνοθεσία: Guy Ritchie
Παίζουν: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen, Numan Acar
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Alan Stewart
Σχεδιασμός Παραγωγής: Gemma Jackson
Κοστούμια: Michael Wilkinson
Μοντάζ: James Herbert
Μουσική: Alan Menken
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ησαΐας Ματιάμπα, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Δημήτρης Μάριζας, Ντίνος Σούτης, Σύλβια Δεληκούρα, Όθων Μεταξάς, Γιάννος Κοιλάκος, Σοφία Θεοδοσίου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Τηλέμαχος Κρεβάικας

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 23/05/2019 - 18:00
Πέμ, 30/05/2019 - 18:00
Πέμ, 06/06/2019 - 18:00
Πέμ, 13/06/2019 - 18:00

Άλλα άρθρα