Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2018 στους κινηματογράφους από τη Feelgood, Μεταγλωττισμένο και υποτιτλισμένο. Αγγλία, δεκαετία 1930. Ο Μάικλ Μπανκς ήταν μικρό παιδί όταν η τέλεια νταντά Μαίρη Πόπινς εμφανίστηκε στη ζωή του, αλλά τώρα πια μεγάλωσε και έχει κάνει τρία δικά του παιδιά. Οι καιροί είναι δύσκολοι στο Λονδίνο της Οικονομικής Ύφεσης και η οικογένεια του παλεύει να ξεπεράσει μία σημαντική απώλεια. Τα παιδιά του Μάικλ αναλαμβάνουν ευθύνες που τα αναγκάζουν να μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Ευτυχώς, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, όταν η πάντα νέα και αινιγματική νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες εισβάλει στη ζωή τους. Παρέα με τον Τζακ, έναν αιώνια αισιόδοξο φανοκόρο, παρασέρνει τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς σε μία σειρά από φαντασμαγορικές περιπέτειες. Το γέλιο, η αγάπη για τη ζωή, και η ανεμελιά επιστρέφουν στις καρδιές και το σπιτικό των Μπανκς.

Στο ολοκαίνουριο φαντασμαγορικό μιούζικαλ της Disney, η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει την νέα γενιά των Μπανκς να ξαναβρεί τη χαμένη χαρά και τη μαγεία της ζωής. Σ’ αυτή την εντυπωσιακή υπερπαραγωγή, το κοινό θα παρασυρθεί στον νοσταλγικό, συγκινητικό, απολαυστικό και μελωδικό κόσμο που σκηνοθετεί ο μάστερ στο είδος Rob Marshall (Chicago, Into the Woods). Την εμβληματική νταντά σε νέες πρωτότυπες περιπέτειες υποδύεται η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Emily Blunt (The Girl on the Train), ενώ ο Lin-Manuel Miranda (Hamilton) υποδύεται τον φίλο της Τζακ, έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει το φως -και τη ζωή- στους δρόμους του Λονδίνου. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Ben Whishaw (Spectre), Emily Mortimer (Hugo), Julie Walters (Harry Potter), Colin Firth (The King’s Speech), Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), Angela Lansbury και Dick Van Dyke.

Η Disney φέρνει σε πέρας ένα υπερφιλόδοξο έργο –με υπόκρουση ολοκαίνουρια τραγούδια- και στολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με αξέχαστες δόσεις παραμυθιού, παιδικής φαντασίας και αμετάκλητης ελπίδας ότι όλα, πάντα, θα πάνε καλά, φτάνει να αφεθούμε στη μαγεία.

Η ταινία είναι υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες: ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ (Κωμωδίας ή Μιούζικαλ), ΜΟΥΣΙΚΗΣ για τον Marc Shaiman, Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ για την Emily Blunt και Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ για τον Lin-Manuel Miranda.

Διάρκεια: 130’

Φύγαμε!

Ήταν πάντα ένα όνειρο για τον Rob Marshall να συλλάβει ένα πρωτότυπο μιούζικαλ ειδικά για τον κινηματογράφο. Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, που ξεκίνησε την καριέρα του στο Broadway ως χορογράφος και σκηνοθέτης, είναι υπεύθυνος για τις επιτυχημένες κινηματογραφικές μεταφορές των Chicago, Nine και Into the Woods και ξέρει καλά πώς να χτίσει ένα μιούζικαλ. Καταλαβαίνει τον κόσμο του σινεμά και τον κόσμο των θεατρικών μουσικών έργων με έναν μοναδικό τρόπο και η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να τιμήσει την κληρονομιά ενός κλασικού μιούζικαλ της παιδικής του ηλικίας.

«Η Μαίρη Πόπινς ήταν η πρώτη ταινία που είδα ως παιδί και άνοιξε το μυαλό μου στις ταινίες και την αγάπη για τα μιούζικαλ, την περιπέτεια και τη φαντασία» λέει ο Marshall. «Αλλά όταν μου έκαναν πρόταση να αναλάβω την ταινία, μου φάνηκε απειλητικό, γιατί πώς είναι δυνατόν να ακολουθήσει κανείς ένα τόσο εμβληματικό φιλμ; Αλλά την ίδια στιγμή ήμουν ενθουσιασμένος με την ιδέα να αναλάβω κάτι τέτοιο… δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να κάνω πρωτότυπο μιούζικαλ για το σινεμά».

Ο σκηνοθέτης συνεχίζει: «Αυτή είναι ίσως η πιο προσωπική μου ταινία, γιατί η φύση αυτού που εκφράζει αφορά το παιδί μέσα μας και το να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή σε δύσκολους καιρούς. Είναι επίσης ιδιαίτερα διαχρονική λόγω της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα παγκοσμίως».

Η συγγραφέας PL Travers μας παρουσίασε την περίφημη νταντά για πρώτη φορά το 1934 με το παιδικό βιβλίο Μαίρη Πόπινς και μέσα σε 50 χρόνια έγραψε επτά ακόμα βιβλία με μυριάδες περιπέτειες της λατρεμένης παιδαγωγού.

Για την αφήγηση της ταινίας, ο Marshall οραματίστηκε μία πρωτότυπη ιστορία με συναίσθημα και νοήματα, χωρίς να χάνει σε φαντασμαγορία και μαγικές αποδράσεις. «Ήταν ολοφάνερο ότι είχαμε πολλές ιστορίες να πούμε» λέει ο σκηνοθέτης. «Μόλις διαβάσαμε τα βιβλία, συνδυάσαμε στοιχεία από διάφορα μέρη και δώσαμε έμφαση στο γεγονός ότι όσο μεγαλώνουμε και ενηλικιωνόμαστε, απογοητευόμαστε και γινόμαστε κυνικοί. Ξεχνάμε να κοιτάμε μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος David Magee (Finding Neverland, Life of Pi) ανέλαβε το σενάριο. Σε στενή συνεργασία με τον σκηνοθέτη, δημιούργησε μία εντελώς πρωτότυπη ιστορία που διαδραματίζεται στο Λονδίνο της Οικονομικής Ύφεσης στα μέσα της δεκαετίας του ΄30 και 25 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Ενώ η Τζέιν και ο Μάικλ ήταν παιδιά στα βιβλία της Travers, οι δημιουργοί αποφάσισαν να υφάνουν μία νέα αφήγηση γύρω τους, όταν πια είναι ενήλικες.

Λέει ο Magee: «Όταν καθίσαμε την πρώτη φορά και αρχίσαμε να μιλάμε για την ιστορία, μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Θυμηθήκαμε την πρώτη ταινία από την παιδική μας ηλικία με την ίδια αγάπη και βρεθήκαμε να συμπληρώνουμε ο ένας τις προτάσεις του άλλου. Οπότε ήταν προφανές ότι έπρεπε να συνεργαστούμε».

«Το ενδιαφέρον με τα βιβλία της PL Travers ήταν ότι κάθε κεφάλαιο στέκει ως αυτόνομη περιπέτεια που ξεκινάει στην αρχή μιας μέρας της Πόπινς με τα παιδιά» συνεχίζει ο σεναριογράφος. «Παρασύρονται σε μία περιπέτεια και μέχρι το τέλος της ημέρας εκείνη αρνείται την εμπειρία αυτή. Και την άλλη μέρα ξαναγίνεται το ίδιο. Θέλαμε να χτίσουμε μια ιστορία που ενσωματώνει αυτά τα στοιχεία σε μία πρωτότυπη αφήγηση».

Μέσα στα βιβλία ήταν διάφορα αποφθέγματα της Μαίρη Πόπινς, σχόλια που έκανε για τη φύση των θαυμάτων και της πίστης στο απίθανο. Οι δημιουργοί σάρωσαν κάθε σελίδα και βρήκαν τα καλύτερα. «Τα ονομάσαμε Mary Poppisms» λέει ο σεναριογράφος «πράγματα που μόνο εκείνη θα μπορούσε να λέει. Όλα είναι πιθανά, ακόμα και τα απίθανα. Αυτή είναι μια κλασική φράση της PL Travers και έγινε μια σημαντική ατάκα για την ταινία μας».

«Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες και η Μαίρη Πόπινς βοηθάει τα παιδιά να το καταλάβουν καλά αυτό» συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Οι σωστοί άνθρωποι στη σωστή θέση

Η Μαίρη Πόπινς

Χωρίς τους κατάλληλους ηθοποιούς να ζωντανεύουν τη μαγεία, η ταινία θα ήταν μάταιη. Για τον ρόλο της ιδιότροπης και αινιγματικής νταντάς, οι δημιουργοί είχαν μόνο μια ηθοποιό στο μυαλό: την Emily Blunt. «Είναι μία καταπληκτική ηθοποιός, αστεία, με ζεστή καρδιά, γρήγορο μυαλό και συναίσθημα. Μπορεί επίσης να χορέψει και να τραγουδήσει » λέει ο Rob Marshall. «Η Μαίρη Πόπινς είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας, αυστηρή και συγκρατημένη στην επιφάνεια, αλλά τρυφερή και αιώνιο παιδί μέσα της. H Emily μπορούσε να εκφράσει όλα αυτά τα επίπεδα με κομψότητα».

Έχοντας συνεργαστεί με την Blunt στο Into the Woods, ο σκηνοθέτης την καταλαβαίνει. «Καταλαβαίνω αυτό που κάνει, πιάνω το χιούμορ της…» εξηγεί ο Marshall. «Δημιούργησε τη δική της εκδοχή του χαρακτήρα με έναν ξεχωριστό τρόπο, που επικεντρώθηκε περισσότερο στην εκκεντρικότητα της Μαίρη Πόπινς. Δεν ξέρω ποια άλλη θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο εκτός από την Emily, για να είμαι ειλικρινής».

Η ηθοποιός κολακεύτηκε που την επέλεξαν για τον ομώνυμο ρόλο και ήξερε ότι είχε να κάνει με μία πρόκληση, που είναι ένα από τα ζητούμενα της όταν επιλέγει έναν ρόλο. «Η Μαίρη Πόπινς έχει ένα αινιγματικό πλάνο στο μυαλό της και την ίδια στιγμή είναι στιλάτη και ματαιόδοξη, αλλά και αστεία» λέει η πρωταγωνίστρια.

«Από αυτούς που έχω υποδυθεί είναι ο χαρακτήρας με τη μεγαλύτερη ενσυναίσθηση» λέει η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός. «Δεν έχει κάτι χειριστικό στη γενναιοδωρία της. Δεν περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα. Καταστρώνει ένα ταξίδι αυτογνωσίας για τους άλλους, για την οικογένεια Μπανκς. Και μετά φεύγει. Νομίζω ότι αυτή είναι η απόλυτη έκφραση της ενσυναίσθησης, να αναγνωρίζεις αυτούς που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρεις αυτό που χρειάζονται χωρίς ανταλλάγματα».

Ως σκηνοθέτης ο Marshall ξέρει ο ίδιος τι θέλουν οι άνθρωποι… ειδικά οι ηθοποιοί. Ξέρει πώς να ζωντανεύει τις ερμηνείες τους, δίνοντας τους αυτοπεποίθηση και δημιουργώντας ένα περιβάλλον στο οποίο μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. «O Rob είναι σχολαστικός σε κάθε βήμα της παραγωγής. Είναι συνεργάσιμος και πραγματικά ακούει. Καταλαβαίνει τον πυρήνα των ανθρώπων» λέει η Blunt. «Καταλαβαίνει το υλικό σε τέτοιο βάθος που δεν χρειάζεται να σκεφτείς κάτι εσύ, γιατί το έχει ήδη κάνει για σένα».

O Τζακ, ο φανοκόρος

Ένας νέος χαρακτήρας στην ταινία ανήκει στον κύκλο της Μαίρη Πόππινς. «Δημιουργήσαμε αυτόν τον χαρακτήρα του Τζακ του φανοκόρου, που κυριολεκτικά και μεταφορικά φωτίζει το Λονδίνο μιας σκοτεινής περιόδου» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι αισιόδοξος και βλέπει το φως μέσα στο σκοτάδι, διατηρώντας ένα υπέροχο παιδικό πνεύμα».

«Ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα για εμάς ήταν η επιλογή του Lin-Manuel Miranda για τον ρόλο του Τζακ» συνεχίζει ο Marshall. «Φέρνει μία σύγχρονη, γοητευτική ευαισθησία στην ταινία. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας καταπληκτικός συνθέτης και συγγραφέας, αλλά και σπουδαίος ηθοποιός, καταπληκτικός τραγουδιστής και χορευτής με ένα σπάνιο αυθεντικό και αγνό πνεύμα».

Γνωστός για τους ρόλους του επί σκηνής, ο βραβευμένος ηθοποιός ενθουσιάστηκε με την ευκαιρία να δημιουργήσει έναν ρόλο στη μεγάλη οθόνη. «Έχει κάτι μαγικό αυτός ο χαρακτήρας» λέει ο Miranda. «Ο Τζακ φροντίζει τις λάμπες του Λονδίνου, ενώ παράλληλα ζει συναρπαστικές περιπέτειες με τη Μαίρη Πόπινς και φωτίζει όλους γύρω του, ειδικά τα παιδιά».

Τη δεκαετία του ’30, οι φανοκόροι, όπως ο Τζακ, ήταν υπεύθυνοι για να σβήνουν τις λάμπες αερίου το πρωί και να τις ανάβουν το απόγευμα, σε όλο το Λονδίνο. Αυτοί οι φανοκόροι κυκλοφορούσαν με ποδήλατο και κουβαλούσαν σκάλες για να ανεβαίνουν στους στύλους. Το 2016, που έγινε η παραγωγή, υπήρχαν ακόμα πάνω από 2.5000 τέτοιες λάμπες στην πόλη του Λονδίνου.

Ο Miranda βυθίστηκε στη μαγεία του κόσμου της PL Travers. Ο χαρακτήρας που υποδύεται ήταν κάποτε μαθητευόμενος του Μπερτ από την πρώτη ταινία, και ο Τζακ, όπως ο Μπερτ, κατάφερε να διατηρήσει την παιδική του φαντασία.

«Ο Lin είναι φανταστικός» λέει η Blunt. «Έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση και μία δυνατή προσωπικότητα που είναι ευχάριστη για τους γύρω του. Πέφτει με τα μούτρα σε κάθε κατάσταση. Είτε γλιστράει σε σκάλες ή σκαρφαλώνει στο Big Ben ή κρέμεται ανάποδα, είναι μέσα σ΄ όλα και θέλαμε έναν τέτοιο χαρακτήρα, που έχει μια μαγεία».

Συνεχίζει: «Ο Τζακ και η Μαίρη Πόπινς έχουν κοινές ρίζες. Αν και δεν ανήκει ακριβώς στον κόσμο της, την καταλαβαίνει και καλοπιάνει τα παιδιά να την ακολουθήσουν, οπότε η χημεία τους είναι καταπληκτική, γιατί δεν υπάρχει κάτι ρομαντικό, απλώς είναι αδελφές ψυχές».

 

Μάικλ και Τζέιν Μπανκς

Ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Ben Whishaw (SPECTRE) επιλέχθηκε για να υποδυθεί τον ενήλικα Μάικλ Μπανκς. Η Μαίρη Πόπινς επανέρχεται για να βοηθήσει τον Μάικλ, που έχει χαθεί, και συνειδητοποιεί ότι τη χρειάζονται και τα παιδιά του. Ο Μάικλ και η Τζέιν θυμούνται τη Μαίρη Πόπινς από την παιδική τους ηλικία. Όμως, έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι οι μαγικές περιπέτειες με την νταντά ήταν απλώς αποκυήματα φαντασίας.

Η πρώτη ταινία είχε τεράστια επίδραση στον Whishaw όταν ήταν παιδί. «Με είχε καθηλώσει και την είδα εκατομμύρια φορές και ήξερα κάθε λέξη σε κάθε τραγούδι. Ντυνόμουν όπως οι χαρακτήρες και έπαιζα την ταινία για την οικογένεια μου, οπότε έχει σημαντική θέση στις αναμνήσεις μου» εξηγεί ο ηθοποιός. «Είχα ενθουσιασμό και περιέργεια για το σίκουελ και όταν συνάντησα τον Rob καταγοητεύτηκα και με κέρδισε με τον τρόπο που ήθελε να πει την ιστορία… δεν μπορούσα να αντισταθώ».

Η Τζέιν Μπανκς ενσαρκώνεται από την διακεκριμένη ηθοποιό Emily Mortimer (Hugo). Ενώ είχε αρχικά μερικές επιφυλάξεις ως προς το να υποδυθεί την ενήλικη εκδοχή ενός αγαπημένου παιδικού χαρακτήρα, ήταν τα παιδιά της που τη βοήθησαν να αποφασίσει. «Στο τέλος, επικεντρώθηκα στο πνεύμα του νεαρού κοριτσιού της πρώτης ταινίας που είχε μία καταπληκτική ερμηνεία και προσπάθησα να μην κρεμαστώ από κάποια φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της. Είδα βίντεο με τα δικά μου παιδιά όταν ήταν πιο μικρά και κατάλαβα πόσο διαφορετικά είναι τώρα που μεγάλωσαν».

Τα παιδιά του Μπανκς

Η Pixie Davis (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) παίζει την Άνναμπελ, τη δυναμική κόρη του Μάικλ Μπανκς. Ο Nathanael Saleh (Game of Thrones) είναι o Τζον, ο τρυφερός γιος του Μάικλ. Και ο νεόφερτος Joel Dawson είναι ο Τζώρτζι, o ζωηρός 8χρονος γιος. «Ψάξαμε παντού για αυτά τα παιδιά» λέει ο Marshall. «Ήθελα να βρω αληθινά παιδιά, όχι παιδιά της βιομηχανίας του θεάματος, που να μπορούν να χορέψουν και να τραγουδήσουν, αλλά και να φέρουν φρεσκάδα και αλήθεια στους ρόλους τους, και ήμασταν πραγματικά τυχεροί».

Ο κακός τραπεζίτης και η εκκεντρική ξαδέλφη

Ο Colin Firth είναι ο Γουίλιαμ Γουέδεραλ Γουίλκινς της Παραγωγικής Πιστωτικής Τράπεζας, ο υψηλόβαθμος τραπεζίτης που ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον του. H Meryl Streep είναι η Τόπσυ-τούμπα, η εκκεντρική ξαδέλφη της Μαίρη Πόπινς με την ελαφριά προφορά ανατολικής Ευρώπης, που διατηρεί μία διασκεδαστικά αμφιλεγόμενη σχέση με τη Μαίρη και της οποίας το κατάστημα με είδη μαστορικής αναποδογυρίζεται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα.


 

Η Έλεν, η οικιακή βοηθός

Η Julie Walters (Mama Mia!) υποδύεται την Έλεν, την οικιακή βοηθό, που είναι σαν ένα ακόμα μέλος της οικογένειας των Μπανκς, έχοντας δουλέψει στο σπίτι τους από τότε που η Τζέιν και ο Μάικλ ήταν μικρά.
 

Φίλοι από τα παλιά

Στην ταινία παίζουν οι θρύλοι της Disney, Angela Lansbury και Dick Van Dyke. Η Lansbury υποδύεται την Κυρία με τα Μπαλόνια, έναν λατρεμένο χαρακτήρα της PL Travers. Ο Dick Van Dyke, που εμφανιζόταν και στην πρώτη ταινία, παίζει τον Κύριο Ντωζ, τον νεότερο, τον συνταξιούχο πρόεδρο της τράπεζας που διοικεί ο χαρακτήρας του Firth, και γιος του.

Στα 92 του, ο Van Dyke έχει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο ηθοποιό. «Τον να τον βλέπεις να δουλεύει είναι σαν να παίρνεις τα καλύτερα μαθήματα από έναν αριστοτέχνη» λέει ο Miranda. «Ανάμεσα στις λήψεις τον πυροβολούσα με ερωτήσεις και έλεγε τις καλύτερες ιστορίες. Αυτές ήταν οι πιο γλυκές μέρες στο γύρισμα της ταινίας».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Σενάριο: David Magee

Ηθοποιοί: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Pixie Davies, Nathanael Saleh, Joel Dawson, Colin Firth, Meryl Streep, Angela Lansbury, Dick Van Dyke

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Βάσια Χαχαροπούλου, Άρης Πλασκασοβίτης, Βασίλης Παπαστάθης, Άριελ Κωνσαντινίδη, Πέγκυ Μανωλά, Ορέστης Μαρίζας, Γιάννης Κοιλάκος, Λίλα Μουτσοπούλου, Μαριάνθη Σοντάκη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Κώστας Δαρλάσης, Ζωή Ρηγοπούλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dion Beebe, ACS, ASC

Σχεδιασμός Παραγωγής: John Myhre

Κοστούμια: Sandy Powell

Μουσική: Marc Shaiman

Τραγούδια: Scott Wittman, Marc Shaiman

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 20/12/2018 - 18:00
Παρ, 21/12/2018 - 18:00
Σάβ, 22/12/2018 - 18:00
Κυρ, 23/12/2018 - 18:00
Δευ, 24/12/2018 - 18:00
Τρί, 25/12/2018 - 18:00
Τετ, 26/12/2018 - 18:00
Πέμ, 27/12/2018 - 18:00
Παρ, 28/12/2018 - 18:00
Σάβ, 29/12/2018 - 18:00
Κυρ, 30/12/2018 - 18:00
Δευ, 31/12/2018 - 18:00
Τρί, 01/01/2019 - 18:00
Τετ, 02/01/2019 - 18:00
Πέμ, 03/01/2019 - 18:00
Παρ, 04/01/2019 - 18:00
Σάβ, 05/01/2019 - 18:00
Κυρ, 06/01/2019 - 18:00
Δευ, 07/01/2019 - 18:00
Τρί, 08/01/2019 - 18:00
Τετ, 09/01/2019 - 18:00
Πέμ, 10/01/2019 - 18:00
Παρ, 11/01/2019 - 18:00
Σάβ, 12/01/2019 - 18:00
Κυρ, 13/01/2019 - 18:00

Άλλα άρθρα