Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια

1η Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood, Μεταγλωττισμένο, με υπότιτλους και σε 3D. Όταν η Κλάρα (Mackenzie Foy) βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα (Keira Knightley), πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα (Helen Mirren) για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο αυτό κόσμο. Στο πλάι της πάντα ο γενναίος και ταπεινός Καρυοθραύστης της (Jayden Fowora-Knight).

Η Disney μεταφέρει πανηγυρικά στη μεγάλη οθόνη το κλασικό και ιδιαίτερα αγαπητό παραμύθι του 19ου αιώνα με μία φαντασμαγορική ταινία που παρουσιάζει καινούριους χαρακτήρες σε μία παιχνιδιάρικα πιο φωτεινή εκδοχή της πασίγνωστης ιστορίας. «Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» ζωντανεύει χάρη σε ένα λαμπερό καστ ηθοποιών με τους Helen Mirren (The Queen), Keira Knightley (Atonement), Morgan Freeman (Million Dollar Baby) και Mackenzie Foy (Interstellar) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την εντυπωσιακή παραγωγή σκηνοθετούν οι Lasse Hallström (Chocolat) και Joe Johnston (Captain America: The First Avenger). Η πλούσια σε σκηνικά και κουστούμια ταινία ταξιδεύει όλη την οικογένεια σε έναν μαγικό παράλληλο κόσμο με τον αξεπέραστο, εορταστικό τρόπο της Disney.

Διάρκεια: 99’

Υπάρχει και αυτός ο Καρυοθραύστης

Έχει μεγαλοπρέπεια. Έχει μαγεία. Και η Ζαχαρένια Νεράιδα είναι σίγουρα νοστιμότατη. Αλλά δεν είναι ο Καρυοθραύστης που ξέρουμε.

Η λέξη Καρυοθραύστης φέρνει στο μυαλό χριστουγεννιάτικο στολισμό, ένα ξύλινο στρατιωτάκι και ένα μικρό κορίτσι που τρομάζει στη θέα ποντικιών. Γραμμένη το 1816 η αυθεντική ιστορία του E.T.A. Hoffmann έχει εμπνεύσει όλο τον κόσμο και έχει παιχτεί σε εντυπωσιακές παραστάσεις. Αυτή τη φορά η ιστορία μεταφέρεται σε μία επική κινηματογραφική ταινία. «Η ιστορία έχει αλλάξει πολύ με το πέρασμα του χρόνου» λέει ο Lasse Hallström, ένας από τους σκηνοθέτες της κινηματογραφικής μεταφοράς της Disney. «Η εκδοχή του Alexandre Dumas ήταν λιγότερο τρομαχτική και μετά έγινε μπαλέτο με τη μουσική του Tchaikovsky. Η μουσική αυτή μου φαινόταν πάντα συναρπαστική. Το μπαλέτο είναι μοναδικό σε κάθε ανέβασμα, καθώς η ιστορία εξελίσσεται στο μυαλό των δημιουργών. Κάναμε το ίδιο. Προσθέσαμε κι εμείς στοιχεία στην ιστορία».

Η ταινία παρουσιάζει την Κλάρα, μία έξυπνη 14χρονη με πάθος για την επιστήμη. Σύμφωνα με τη σεναριογράφο Ashleigh Powell, η Κλάρα δεν νιώθει ότι έχει βρει τον εαυτό της. «Είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό» λέει η Powell. «Δεν ταιριάζει με τα στερεότυπα ενός βικτοριανού κοριτσιού. Δεν την ενδιαφέρουν τα ωραία φορέματα και τα σχετικά. Είναι λίγο αγοροκόριτσο. Της αρέσει να δημιουργεί, να χτίζει και να καταλαβαίνει πώς λειτουργούν τα πράγματα. Με αυτή την έννοια, μοιάζει με τον νονό της, τον Ντροσελμάγιερ. Είναι αδελφές ψυχές».

Αλλά η Κλάρα παλεύει με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. «Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που θα κάνει η οικογένεια χωρίς τη Μαρί» λέει η Powell. «Και η μητέρα της έχει αφήσει πίσω της δώρα για την Κλάρα και τα αδέλφια της, γεγονός που πυροδοτεί τη δράση».

Το δώρο

Η Κλάρα λαμβάνει ένα δώρο, ένα μουσικό κουτί σε σχήμα αυγού με ένα σημείωμα που λέει: «Ό,τι χρειάζεσαι είναι μέσα εδώ». Αλλά το κουτί είναι κλειδωμένο και, παραδόξως, δεν υπάρχει κλειδί. Απογοητεύεται και συγχίζεται, γιατί θέλει να ξεκλειδώσει το κουτί και να μάθει τα μυστικά του. Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του νονού της θα την οδηγήσει χωρίς να το υποψιάζεται στην αναζήτηση του κλειδιού σε έναν παράξενο και μυστηριώδη παράλληλο κόσμο. Εκεί η Κλάρα συναντά έναν στρατιώτη με το όνομα Φίλιπ, μία συμμορία ποντικιών και τους αντιβασιλείς τριών βασιλείων: των νιφάδων, των λουλουδιών και των ζαχαρωτών. Την υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, ειδικά η Ζαχαρένια Νεράιδα, που της εκμυστηρεύεται ότι κάποτε ήταν κοντινή φίλη της μητέρας της.

Αλλά αυτός ο παράξενος καινούριος κόσμος δεν είναι ολοκληρωμένος. Έχει διασπαστεί εξαιτίας παλιότερης διαμάχης, μία βασίλισσα είναι εξόριστη και το βασίλειο της είναι ξεχασμένο, γεμάτο ποντίκια, που είναι στρατιώτες. Η Κλάρα και ο Φίλιπ πρέπει να πάνε κόντρα σε αυτό το απειλητικό Τέταρτο Βασίλειο, την πατρίδα της τυραννικής Κόκκινης Μητέρας, για να βρουν το κλειδί και να γαληνέψουν αυτόν τον ασταθή κόσμο.

«Η ταινία είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία» λέει ο σκηνοθέτης Joe Johnston. «Είναι συναρπαστική, δραματική, συγκινητική και αισιόδοξη. Με το θετικό μήνυμα ότι η αγάπη της οικογένειας δίνει κουράγιο να ξεπεραστεί η απώλεια. Είναι μία τέλεια ταινία για όλη την οικογένεια στις γιορτές».

Η Keira Knightley πρωταγωνιστεί ως Ζαχαρένια Νεράιδα και η Mackenzie Foy πρωταγωνιστεί ως Κλάρα σε αυτή την ιστορία ενηλικίωσης. H Helen Mirren ενσαρκώνει την τρομαχτική Κόκκινη Μητέρα και ο Morgan Freeman είναι ο εκκεντρικός νονός της Κλάρα, o Ντροσελμάγιερ.

Φίλοι και Εχθροί

Η Οικογένεια Στάλμπαουμ

Κλάρα (Mackenzie Foy)

Η Κλάρα Στάλμπαουμ είναι γεμάτη περιέργεια και εξυπνάδα. Κάνει μαστορέματα και εφευρέσεις. Αλλά ο πρόσφατος θάνατος της μητέρας της την έχει ταράξει και νιώθει χαμένη. Κάνει αποδράσεις μέχρι τη σοφίτα, όπου ασχολείται με πειράματα και τη μελέτη της μηχανικής. Δεν την ενδιαφέρουν οι κοινωνικές συναναστροφές, γεγονός που την απομακρύνει από τον πατέρα της. Δέχεται ένα δώρο που της έχει αφήσει η μητέρα της και βρίσκεται σε ένα φανταστικό ταξίδι, μία περιπέτεια αυτογνωσίας.

Ο Κύριος Στάλμπαουμ (Matthew Macfadyen)

Ένας βλοσυρός και κάπως απόμακρος πατέρας, που μοιάζει να τον απασχολεί η εικόνα του παρά οι ανάγκες των παιδιών του. Κατά βάθος, είναι ένας ευγενικός άνθρωπος που παλεύει απεγνωσμένα με τον χαμό της γυναίκας του. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην τραγική απώλεια, προσπαθεί να φαίνεται ψύχραιμος και να συνεχίσει τη ζωή του κανονικά, αλλά αυτό προκαλεί εντάσεις στη σχέση με την κόρη του.

Λουίζ Στάλμπαουμ (Ellie Bamber)

Η μεγαλύτερη αδελφή της Κλάρας είναι η χαρούμενη μεσολαβητής της οικογένειας. Είναι κομψή, συγκροτημένη και ό,τι περιμένει κανείς από μία νεαρή βικτοριανή δεσποινίδα. H μητέρα είχε δει την ομορφιά της και της είχε αφήσει το αγαπημένο φόρεμα. Το ρούχο είναι αιθέριο και η Λουίζ της μοιάζει πολύ όταν το φοράει.

Φριτζ Στάλμπαουμ (Thomas Sweet)

Ο μικρότερος αδελφός. Ανεπτυγμένος για την ηλικία του, γεμάτος ενέργεια, ο Φριτζ είναι μεγάλος οπαδός των Χριστουγέννων, των παιχνιδιών και των κερασμάτων που αυτά σημαίνουν. Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της Κλάρας και συχνά τη βοηθά με τα πειράματα της. Ο ενθουσιασμός του είναι καλοδεχούμενος, ακόμα κι αν καμιά φορά δεν έχει τρόπους.

Ντροσελμάγιερ (Morgan Freeman)

Ο σοφός και αινιγματικός νονός της Κλάρας. Ένας πλούσιος ταξιδευτής του κόσμου, ένας συλλέκτης παράξενων αντικειμένων, ένας άντρας της επιστήμης. Είναι γενναιόδωρος και στήνει ολόκληρα κυνήγια θησαυρού στον χορό των Χριστουγέννων. Έχει αδυναμία στην Κλάρα, γιατί μοιάζει με τη μητέρα της, την οποία μεγάλωσε, όταν έμεινε ορφανή. Η Μαρί εμπιστεύτηκε τον Ντροσελμάγιερ για να διευκολύνει την Κλάρα στο ταξίδι της, έναν ρόλο που έχει πάρει πολύ στα σοβαρά.

Από τα Τέσσερα Βασίλεια

Ζαχαρένια Νεράιδα (Keira Knightley)

Η λατρεμένη αντιβασιλέας της Χώρας των Ζαχαρωτών, του πιο λαχταριστού βασιλείου. Κομψή, αιθέρια και φυσικά γλυκιά, η Ζαχαρένια Νεράιδα φοράει ένα φόρεμα που στραφταλίζει όπως η κρυσταλλική ζάχαρη. Καλωσορίζει την Κλάρα στα Τέσσερα Βασίλεια με ανοιχτές αγκάλες, δηλώνοντας ότι είναι η επίτιμη καλεσμένη της. Κάποτε, η μητέρα της ήταν η καλύτερη της φίλη, οπότε η Κλάρα είναι οικογένεια.

Κόκκινη Μητέρα (Hellen Mirren)

Η αρχηγός του σκοτεινού και απειλητικού Τέταρτου Βασίλειου. Τη φοβούνται όλοι όσοι κατοικούν στα υπόλοιπα βασίλεια. Κάποτε ήταν αρχηγός της αγαπημένης Χώρας των Παιχνιδιών, ένα μέρος σοφίας και διασκέδασης, αλλά μία έντονη διαφωνία ανάμεσα στους αντιβασιλείς την έστειλε στην εξορία και το βασίλειο της έγινε ένα ξεχασμένο λούνα παρκ με ένα εγκαταλελειμμένο καρουσέλ. Έχει κατακόκκινα μαλλιά και το πρόσωπο της είναι χαρακωμένο σαν μια σπασμένη κούκλα. Η εμφάνιση της είναι ενδεικτική της φήμης της.

Φίλιπ Χόφμαν (Jayden Fowora-Knight)

Ο ευγενής, ταπεινός και πιστός στρατιώτης. Ο μοναδικός Καρυοθραύστης σε όλα τα τέσσερα βασίλεια. Είναι ελίτ, αλλά ταπεινός και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του βασιλείου. Φυλάει τα σύνορα ανάμεσα στα βασίλεια και τον κόσμο μας με μόνη παρέα το άλογο του. Όταν καταφθάνει η Κλάρα, o Φίλιπ θα τη βοηθήσει. Η φιλία τους είναι μία μεγάλη έκπληξη.

Κράταιγος (Eugenio Derbez)

Ο Κράταιγος είναι ο λαμπερός αντιβασιλέας της Χώρας των Λουλουδιών, ενός ευωδιαστού και χρωματιστού βασιλείου με ανεμόμυλους και λουλούδια. Χαμογελάει πάντα και είναι γεμάτος ενθουσιασμό. Λατρεύει τις γιορτές και τα πανηγύρια. Αποφεύγει τις συγκρούσεις και βρίσκεται στη σκιά των άλλων αντιβασιλέων. Ανησυχεί για την αστάθεια που απειλεί τα βασίλεια, αλλά τα ξεχνάει όλα όταν καταφτάνει η Κλάρα.

Πάγος (Richard E. Grant)

Ο Πάγος είναι ο αντιβασιλέας της Χώρας των Νιφάδων, μιας χειμωνιάτικης χώρας με κάστρα από πάγο και χιονισμένα χωριά. Είναι ένας ευγενικός κύριος που ανησυχεί για το μέλλον. Μοιάζει λίγο σοβαρός και απόμακρος, ίσως και ψυχρός, αλλά είναι πολύ φιλικός κατά βάθος.

Ιππότης (Omid Djalili)

Ένας αστείος και πομπώδης φύλακας του παλατιού. Δουλεύει με τον φίλο του τον Αρλεκίνο και κάνει ότι είναι γενναίος, ενώ στα αλήθεια τρέμει το φυλλοκάρδι του.

O παίζει τον Ιππότη. «Παίζω ένα στρατιωτάκι που ζωντάνεψε μαγικά. Είναι πιστός και ατρόμητος, φτάνει να μην εμφανιστεί κάποιος κίνδυνος. Οποιοδήποτε σήμα κινδύνου τον κάνει να το σκάσει όσο πιο γρήγορα μπορεί» λέει ο ηθοποιός.

Αρλεκίνος (Jake Whitehall)

Ένας σαρκαστικός φύλακας του παλατιού που φυλάει με τον Ιππότη τη γέφυρα για το παλάτι. Απολαμβάνει κάθε στιγμή εξουσίας που του δίνεται. Δεν είναι αληθινός μαχητής και επιστρατεύει το χιούμορ για να τη βγάλει καθαρή.

Χορός και Μουσική

Οι δημιουργοί ένιωσαν την ανάγκη να τιμήσουν το μπαλέτο με τη μουσική του Tchaikosvky που έχει γράψει ιστορία στις καρδιές του κοινού σε ό,τι αφορά την κλασική ιστορία του Καρυοθραύστη. Έτσι, όταν η Κλάρα φτάνει στον μαγικό παράλληλο κόσμο και της αποκαλύπτεται ότι η μητέρα της ήταν η Βασίλισσα Μαρί, μία εκθαμβωτική παράσταση ξετυλίγει την ιστορία των Τεσσάρων Βασιλείων προς τιμήν της. Η Πριγκίπισσα Μπαλαρίνα ζωντανεύει από την εκφραστική Misty Copeland, την πρίμα μπαλαρίνα του American Ballet Theatre που έχει χορέψει σε όλο τον κόσμο. «Ο Καρυοθραύστης ήταν η πρώτη μου παράσταση. Ήμουν 13 χρονών». Πλάι της χορεύει ο καταξιωμένος Ουκρανός Sergei Polunin που λέει χαρακτηριστικά: «Έχω χορέψει όλους τους ρόλους στον Καρυοθραύστη, ίσως σε 30 ή 40 παραστάσεις. Λατρεύω τις ταινίες της Disney και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα έπαιρνα μέρος».

Ο χορογράφος της σκηνής, Liam Scarlett, έχει κι αυτός τη δική του ιστορία με τον Καρυοθραύστη. Χόρεψε πάνω στη σκηνή στα 11 του χρόνια τον ρόλο του στρατιώτη, του Ρώσσου χορευτή, του Κινέζου χορευτή και των λουλουδιών. «Ο Καρυοθραύστης χορογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1892 και το γεγονός ότι έχει επιβιώσει τόσα χρόνια είναι απόδειξη της μαγείας που φέρνει κάθε Χριστούγεννα».

Ο συνθέτης James Howard κλήθηκε να δημιουργήσει τη μουσική, που παίζει ο διάσημος πιανίστας Lang Lang. Με την πρωτότυπη μουσική του Howard, η ταινία χτίζει πάνω στα εμβληματικά θέματα της μουσικής του Tchaikovsky που έγραψε το 1892 για το μπαλέτο. O Howard αιχμαλώτισε τη μαγεία και το μυστήριο της ταινίας, αντλώντας έμπνευση από την πρωτότυπη μουσική μπαλέτου και προσθέτοντας μία μοντέρνα πινελιά. «Ο Tchaikovsky είναι ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες όλων των εποχών» λέει ο Howard. «Τα χρώματα της μουσικής του μπαλέτου του Καρυοθραύστη έχουν γίνει μέρος του λεξιλογίου της κινηματογραφικής μουσικής».

Στο τέλος της ταινίας ακούγεται η «Σουίτα του Καρυοθραύστη» από τον κορυφαίο πιανίστα Lang Lang και το ντουέτο «Fall on Me», ένα καινούριο τραγούδι από τον παγκόσμιο σούπερσταρ τενόρο Andrea Bocelli με τον γιο του Matteo Bocelli.

Παραλειπόμενα

Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας είναι ένα μουσικό κουτί που δωρίζεται στην Κλάρα και της ανοίγει τις πόρτες για τα Τέσσερα Βασίλεια. Ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό παραγωγής, Guy Hendrix Dyas (Inception), εμπνεύστηκε από τη ρωσική αρχιτεκτονική και η ιδέα ενός Fabergé αυγού γέννησε το σχήμα του μουσικού κουτιού που είναι οβάλ και έχει έντονα διακοσμητικά σκαλίσματα στο εξωτερικό του.

Η Αίθουσα Χορού όπου ο Ντροσελμάγιερ φιλοξενεί τη μεγάλη γιορτή του χρόνου, έχει μία συλλογή από αντικείμενα τέχνης από όλο τον κόσμο. Το ντεκόρ έχει ενθύμια από όλα τα μέρη που υποτίθεται ότι έχει επισκεφτεί ο εκκεντρικός κοσμοπολίτης. Έτσι, ο χώρος είναι στολισμένος με αντικείμενα από την Ινδία, την Αίγυπτο, την κεντρική Ευρώπη, τη νότιο και βόρειο Αμερική. Για τις ανάγκες της ταινίας, οι δημιουργοί μετέτρεψαν μία αίθουσα διαλέξεων του Dulwich College στην εντυπωσιακή Αίθουσα Χορού. Στον χώρο δεσπόζει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με εκατοντάδες στολίδια διαφορετικής τεχνοτροπίας.

Σε ολόκληρη την ταινία ανάβει μόνο μία λάμπα. Πρόκειται για μία σκηνή ανάμεσα στον Ντροσελμάγιερ και την Κλάρα στο εργαστήρι του. Μόνο κάποιος τόσο πλούσιος και με τέτοιος κύρος θα μπορούσε να έχει έναν λαμπτήρα στην κατοχή του εκείνη την περίοδο. Άλλωστε ο Thomas Edison πρωτοπαρουσίασε τον λαμπτήρα το 1879, την ίδια χρονιά δηλαδή που διαδραματίζεται η ιστορία.

Η Χώρα των Νιφάδων είναι μία εκπληκτική παγωμένη περιοχή με κάστρα από πάγο και χιονισμένα χωριά. Οι κάτοικοι της είναι αριστοκράτες και παίζουν ice polo, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν σε διαγωνισμό γλυπτικής στον πάγο.

H Χώρα των Λουλουδιών είναι η έδρα όπου παράγονται τα αρώματα και το μέλι. Για τις ανάγκες του ντεκόρ δημιουργήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια μεμονωμένα ψηφιακά λουλούδια.

Η Χώρα των Ζαχαρωτών είναι πεντανόστιμη, φωτεινή και το έδαφος της είναι φτιαγμένο από σοκολάτα. Όλα είναι φτιαγμένα από ζαχαρωτά και όλοι ακολουθούν τις οδηγίες της αρχηγού Ζαχαρένιας Νεράιδας.

Το σκοτεινό και δυσοίωνο Τέταρτο Βασίλειο σχεδιάστηκε από εικονογραφήσεις παλιών παραμυθιών. Η Κόκκινη Μητέρα που είναι επικεφαλής, ζει μέσα σε μία τεράστια μαριονέτα.

Το φόρεμα στέψης της Κλάρας χρειάστηκε 351 ώρες. Διαθέτει 127 φύλλα αραχνοΰφαντου υφάσματος για τη φούστα. Είναι στολισμένο με 22 μέτρα διαμαντένιας αλυσίδας και έχει 348 μέτρα χρυσής και ασημένιας κλωστής. Το διακοσμούν 2.500 κρύσταλλοι Swarovski. Μέσα στο φόρεμα υπάρχουν 1428 μικρά φωτάκια.

Το φόρεμα της Ζαχαρένιας Νεράιδας είναι από τα πιο εντυπωσιακή της ταινίας. Χρειάστηκε πάνω από 100 μέτρα υφάσματος. Η πρώτη εκδοχή πήρε πάνω από 1000 ώρες. Η φούστα δεν χωρούσε να περάσει από κανονικές πόρτες. Η Keira Knightley δεν μπορούσε να καθίσει εύκολα όταν το φορούσε και ακουμπούσε σε ένα σκαμνί στα διαλείμματα ανάμεσα στις λήψεις.

Στην ταινία εμφανίζεται ένας ανατριχιαστικός αντίπαλος της Κλάρας, ο Βασιλιάς των Ποντικιών. Ο χαρακτήρας στην ταινία είναι φτιαγμένος από 60000 ποντίκια που δημιουργούν το σχήμα του, καθώς κινείται, επιτίθεται και απειλεί. Η δημιουργία του πήρε πάνω από έξι μήνες και δούλεψαν για αυτόν 30 καλλιτέχνες.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Lasse Hallström, Joe Johnston

Σενάριο: Ashleigh Powell

Παίζουν: Helen Mirren, Keira Knightley, Morgan Freeman, Mackenzie Foy, Jack Whitehall, Matthew Macfadyen, Ellie Bamber, Richard E. Grant, Miranda Hart

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Linus Sandgren, F.S.F.

Σχεδιασμός Παραγωγής: Guy Hendrix Dyas

Κοστούμια: Jenny Beavan

Μακιγιάζ και κομμώσεις: Jenny Shircore

Μοντάζ: Stuart Levy, ACE

Μουσική: James Howard

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αφροδίτη Αντωνάκη, Τάνια Παλαιολόγου, Ντένης Μακρής, Λίλα Μουτσοπούλου, Ντίνος Σούτης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Λουκάς Φραγκούλης, Χρήστος Θάνος, Στεφανία Φιλιάδη, Μαρία Πλακίδη, Ντίνος Πικροδημήτρης, Ανδρέας Ευαγγελάτος

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 01/11/2018 - 17:00
Παρ, 02/11/2018 - 17:00
Σάβ, 03/11/2018 - 17:00
Κυρ, 04/11/2018 - 17:00
Δευ, 05/11/2018 - 17:00
Τρί, 06/11/2018 - 17:00
Τετ, 07/11/2018 - 17:00
Πέμ, 08/11/2018 - 17:00
Παρ, 09/11/2018 - 17:00
Σάβ, 10/11/2018 - 17:00
Κυρ, 11/11/2018 - 17:00
Δευ, 12/11/2018 - 17:00
Τρί, 13/11/2018 - 17:00
Τετ, 14/11/2018 - 17:00
Πέμ, 15/11/2018 - 17:00
Παρ, 16/11/2018 - 17:00
Σάβ, 17/11/2018 - 17:00
Κυρ, 18/11/2018 - 17:00
Δευ, 19/11/2018 - 17:00
Τρί, 20/11/2018 - 17:00
Τετ, 21/11/2018 - 17:00
Πέμ, 22/11/2018 - 17:00
Παρ, 23/11/2018 - 17:00
Σάβ, 24/11/2018 - 17:00
Κυρ, 25/11/2018 - 17:00
Δευ, 26/11/2018 - 17:00
Τρί, 27/11/2018 - 17:00
Τετ, 28/11/2018 - 17:00
Πέμ, 29/11/2018 - 17:00
Παρ, 30/11/2018 - 17:00

Άλλα άρθρα

Σχόλια

Ο καρυοθραυστης και τα

Ο καρυοθραυστης και τα τέσσερα βασίλεια. Πολύ ωραία ταινία!! Πιο πολύ παιδική βέβαια αλλά χωρίς να σημαίνει ότι δεν βλέπεται ευχάριστα και από ενήλικες. Συγκεκριμένα εγώ έχω και τρέλα με Disney οπότε μου άρεσε πολύ. Αν έχεις μεγαλώσει με ταινίες της  Disney θα ξετρελαθεις και με την σκηνοθεσία και με τα τοπία και με την όλη αυτή μαγεία που σε βάζει. Το  σενάριο είναι κλασσική ιστορία παραμυθιού. Έχει μέσα και ανατροπή που κινεί το ενδιαφέρον. Γενικα τη συνιστώ ανεπιφύλακτα αν είσαι φαν του ειδους. Ευχαριστώ για την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πρεμιέρα!!