Το Βιβλίο της Ζούγκλας

21 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D.Ο σκηνοθέτης Jon Favreau (“Chef,” “Iron Man,” “Elf”), εμπνέεται από την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney που βασίζεται στην κλασική ιστορία του Rudyard Kipling και δημιουργεί τη σύγχρονη εκδοχή του “Βιβλίου της Ζούγκλας”, μια εντυπωσιακή ταινία με εξωτικά τοπία και αξέχαστους ήρωες. Σύμμαχός του, εκτός από την πασίγνωστη και πολυαγαπημένη ιστορία του Μόγλη, η τεχνολογία, αφού σε τεχνικό επίπεδο η ταινία είναι ένας άρτιος συνδυασμός ρεαλιστικών γυρισμάτων και 3D γραφικών. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και ιδιαίτερα συναρπαστικό για μικρούς και μεγάλους.

Σύνοψη

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» διηγείται την ιστορία του Μόγλη, ενός μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα, όταν ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει. Ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί πατρίδα του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν βλοσυρό πάνθηρα και τον Μπαλού, μια πολύ συμπαθητική αρκούδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα συναντήσει διάφορα άλλα πλάσματα της ζούγκλας μερικά από τα οποία φαίνεται να μην έχουν και τόσο φιλικές διαθέσεις.

Διάρκεια: 106’


 

Καλώς ήλθατε στη ζούγκλα!

Οι χαρακτήρες και οι ιστορίες του ομώνυμου κλασικού βιβλίου έχουν συγκινήσει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Ο Άγγλος συγγραφέας Rudyard Kipling, που γεννήθηκε στη Βομβάη, είχε βάλει όλη του την αγάπη για την Ινδία στο ομώνυμο βιβλίο του 1894, καθώς και στο επόμενο βιβλίο του 1895. Παρ΄όλο που θεωρούνται παιδικές, οι ιστορίες αυτές με τα εντυπωσιακά τοπία και τα ζώα που μιλάνε, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μικρών και των μεγάλων. Τα βιβλία έγιναν ταινία κινουμένων σχεδίων το 1967, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Disney.

«Ο δεσμός ανάμεσα στον Μόγλη και τον Μπαλού μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ήμουν μικρός» λέει ο Jon Favreau. «Μου θύμισε τη σχέση μου με τον παππού μου, που ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Μου αρέσει που ο Μόγλης είναι σαματατζής και μπλέκει σε φασαρίες συνέχεια. Δεν είναι το συνηθισμένο καλό παιδί, δεν τον τρομάζουν τα μεγάλα ζώα, αισθάνεται οικεία μαζί τους. Είναι σκληρός, αλλά και ευάλωτος συναισθηματικά, ειδικά με τον Μπαλού».

«Στην αντίστοιχη ταινία κινουμένων σχεδίων υπάρχουν κωμικά στοιχεία» συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Μου άρεσε η μουσική της και θυμάμαι να έχω ολοζώντανα όνειρα με τους χαρακτήρες. Οι σκηνές που μου εντυπώθηκαν οπτικά και που μεταφέρω σε αυτήν την ταινία, είναι οι εικόνες του Μόγλη να κατεβαίνει ένα ποτάμι πάνω στην κοιλιά του Μπαλού, του πύθωνα Κάα με τα μάτια που υπνωτίζουν και η μεγαλοπρέπεια των ελεφάντων καθώς παρελαύνουν».

Βέβαια, ο σκηνοθέτης δεν σκόπευε να δημιουργήσει ένα πανομοιότυπο remake της ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά ούτε και να αποτυπώσει κατά γράμμα το βιβλίο του Kipling. «Μας άρεσε η βασική ιδέα ότι ο Μόγλης, ένα αγόρι που μεγάλωσε στη ζούγκλα αναγκάζεται να φύγει εξαιτίας ενός μεγάλου εχθρού, μιας τίγρης. Ο Μόγλης είναι χαρούμενος εκεί, αλλά ως άνθρωπος δεν ταιριάζει ακριβώς στο περιβάλλον. Παρ’ όλο που έχει ανατραφεί από λύκους και έχει ζήσει στην ζούγκλα, δεν έχει τα σωματικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Η ζούγκλα είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Από τον Kipling δανειστήκαμε το στοιχείο ότι επικρατεί μεγάλος κίνδυνος» συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Δεν είναι ασφαλές για ένα παιδί. Πήραμε τη βασική δομή της ταινίας κινουμένων σχεδίων, αλλά το κάνουμε με ένα τρόπο που επιφυλάσσει μεγαλύτερο ρίσκο. Η επιβίωση δεν είναι δεδομένη».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η ταινία διαθέτει ισορροπία που θα προσελκύσει τους θεατές. «Ως γονιός, είμαι ευγνώμων όταν μια ταινία που είναι κατάλληλη για παιδιά, δεν τα υποτιμά. Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια πιο περίτεχνη αφήγηση. Το όνειρο του Walt Disney ήταν να ενώνει την οικογένεια, όχι όμως με τον πιο προφανή και αναμενόμενο τρόπο».

«Στην εκδοχή μας, αν είσαι οπαδός του Disney, θα προσέξεις την προσοχή στην λεπτομέρεια» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Αν είσαι παιδί και δεις την ταινία για πρώτη φορά, μπορεί να ξεχάσεις το ποπ κορν σου, γιατί θα είναι μια συναρπαστική βόλτα».

Τα πλάσματα της ζούγκλας

«Όπως ο σεφ χρειάζεται τα κατάλληλα υλικά για να προετοιμάσει το τέλειο γεύμα, έτσι ο κινηματογραφιστής χρειάζεται τους κατάλληλους ηθοποιούς» λέει ο Favreau. «Όπως και σε όλες τις ταινίες μου, πάντα ξεκινάω με τους ηθοποιούς. Πρέπει να έχω ένα σπουδαίο επιτελείο, διαφορετικά δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σωστά. Ειδικά αν κάνω μια νέα εκδοχή σε μια ταινία που έχει αγαπηθεί πολύ».

Οι χαρακτήρες ζωντάνεψαν μέσα από τις φωνές των ηθοποιών και τις ερμηνείες που εξασφάλισε η τεχνολογία.

Μόγλης (Neel Sethi)

Ο Μόγλης είναι ένα αγόρι που το εγκατέλειψαν στη ζούγκλα όταν ήταν μωρό. Τον μεγάλωσε μια αγέλη λύκων. Όταν δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στη ζούγκλα –το μόνο σπίτι που ξέρει-, ο Μόγλης ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης, με οδηγό του τον αυστηρό μέντορά του, τον πάνθηρα Μπαγκίρα και τον Μπαλού, μια αρκούδα…ελεύθερο πνεύμα.

«Ο Μόγλης είναι ένας χαρακτήρας που θέλει να ανήκει κάπου» λέει ο σκηνοθέτης. Είναι όμως περιθωριακός. Ένα ευάλωτο μικρό παιδί, όπως το ασχημόπαπο σε μια αγέλη λύκων. Κάθε χρόνο τα λυκάκια μεγαλώνουν και ωριμάζουν πιο γρήγορα από αυτόν. Ο Μόγλης μένει πίσω όπως το παιδάκι στο σχολείο που το αφήνουν μετεξεταστέο κάθε χρόνο. Έχει κότσια και αυτοπεποίθηση, αλλά η ζωή του δεν είναι εύκολη».

Ο Μόγλης έχει δύο πατρικές φιγούρες, τον Μπαλού και τον Μπαγκίρα.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Neel Sethi ήταν το πρόσωπο που ενσάρκωσε ιδανικά τον Μόγλη. Καθώς ήταν ο μόνος ηθοποιός στην ταινία, χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλη τη φαντασία του για να απευθύνεται σε ζώα που δεν υπήρχαν στα γύρίσματα. «Έπρεπε οπωσδήποτε να βρεθεί το κατάλληλο παιδί για να υποδυθεί τον Μόγλη» λέει ο Favreau. «Κάναμε εξαντλητική έρευνα σε 2.000 παιδιά πριν βρούμε τον Neel. Εκτός από τη σωστή εμφάνιση, έχει χιούμορ και κάνει πλάκα».

Ο μικρός ηθοποιός δεν έχει παίξει ποτέ επαγγελματικά. «Όλα στην ταινία περιστρέφονται γύρω από αυτό το παιδί» λέει ο Favreau. «Έχω δουλέψει με αρκετά παιδιά και αυτός ήταν ο σωστός ηθοποιός. Ξέραμε ότι έχουμε βρει τον Μόγλη μας».

Μπαγκίρα

Ο Μπαγκίρα είναι ένας στιλπνός και εντυπωσιακός πάνθηρας, που έσωσε το Μόγλη όταν τον παράτησαν στη ζούγκλα ως μωρό. Το μεγάλο αιλουροειδές δέθηκε με το ανθρώπινο κουτάβι, και του έχει αδυναμία. Ως μέντορας του Μόγλη, ο Μπαγκίρα νιώθει πως είναι καθήκον του να βοηθήσει το μικρό να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια όταν έρχεται η ώρα να αφήσει το σπίτι του στη ζούγκλα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ben Kingsley χαρίζει τη φωνή του στον Μπαγκίρα. «Μετέδωσε την κομψότητα του χαρακτήρα, αλλά με μεγάλη πυγμή» εξηγεί ο Favreau. «Είναι πολύ ενδιαφέρων τύπος με απίστευτη γκάμα».

Ο Kingsley λέει: «Ο Μπαγκίρα είναι ο θετός γονιός του Μόγλη. Ο ρόλος στη ζωή του παιδιού είναι να τον εκπαιδεύει, να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί».

«Ως ηθοποιός» συνεχίζει ο Kingsley «αποφάσισα ότι αν ο Μπαγκίρα ήταν στρατιωτικός, θα ήταν μάλλον συνταγματάρχης. Τον αναγνωρίζουν όλοι από το περπάτημα του, από τις αντιδράσεις του και τον ηθικό του κώδικα».

Ο ηθοποιός είχε στο μυαλό του το σώμα του χαρακτήρα όταν έγραφε τη φωνή του στο στούντιο. «Όταν ο Μπακγίρα αναπολεί την ιστορία του Μόγλη όταν ήταν ο δάσκαλος του, καθόμουν χαλαρός στο στούντιο. Όταν ο χαρακτήρας τον οδηγεί μέσα στη ζούγκλα και τον προστατεύει, έκανα κινήσεις μπροστά στο μικρόφωνο. Είναι μια δουλειά που απαιτεί πειθαρχία».

Στον πυρήνα της, σύμφωνα με τον Kingsley, έχει να κάνει με την αναζήτηση της οικογένειας. «Υπάρχουν πολλές όμορφες ιστορίες που βασίζονται στον αγώνα ενός ορφανού να βρει μια οικογένεια. Να δημιουργήσει μια οικογένεια γύρω του, που είναι πολύ έντονο στην ταινία του Favreau. Θα έχει τις όμορφες, συναρπαστικές, χαρούμενες στιγμές της γιορτής. Αλλά θα έχει και τις σκοτεινές στιγμές, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ απομονωμένο παιδί που τα καταφέρνει παρά τα εμπόδια».

Ράκσα

Η Ράκσα, η υπέροχη και προστατευτική μαμά λύκαινα, νοιάζεται βαθιά για όλα της τα λυκάκια – συμπεριλαμβανόμενου και του ανθρώπινου κουταβιού Μόγλη, τον οποίο υιοθετεί όταν τον εγκαταλείπουν στη ζούγκλα.

«Βασιστήκαμε πολύ στο βιβλίο για να ζωντανέψουμε τη Ράκσα» λέει ο Favreau. «Οι λύκοι έχουν μια μεγάλη σημασία στην ιστορία».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Lupita Nyong’o κλήθηκε να δώσει ζωή στη Ράκσα. «Μου αρέσει ο χαρακτήρας μου» λέει η Nyong’o. «Είναι η προστάτιδα, η αιώνια μητέρα. Η λέξη Ράκσα στην πραγματικότητα σημαίνει προστασία στον Ινδουισμό. Ένιωσα πολύ συνδεδεμένη με το γεγονός ότι ήθελε να προστατεύσει έναν γιο που δεν ήταν δικό της, αλλά που τον ανέλαβε σαν να ήταν».

«Μου άρεσε πολύ η προετοιμασία και αυτά που έμαθα για τους λύκους και πόσο κοινωνικοί είναι, πώς κολλάνε μαζί» συνεχίζει η ηθοποιός. «Υπάρχει ιεραρχία σε μια αγέλη λύκων. Ο Μόγλης προσπαθεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα λυκάκια. Έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις, αλλά είναι μέρος της αγέλης».

«Μεγάλωσα βλέποντας ταινίες Disney» επισημαίνει η ηθοποιός. «Μου άρεσαν τόσο πολύ. Όταν ήμουν μικρή, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ήταν ο Μπαλού. Η μαγεία της ιστορίας του Μόγλη είναι ότι κάθε παιδί μπορεί να ταυτιστεί με το αίσθημα ότι είσαι μοναδικός. Η δε περιπέτεια χωρίς ενήλικες είναι η απόλυτη παιδική φαντασίωση. Μου άρεσε που αυτό το παιδί συνειδητοποιούσε τον εαυτό του μέσα από αυτή την απίθανη περιπέτεια. Είναι μια φανταστική ιστορία ενηλικίωσης».

Ακέλα

Ο Ακέλα είναι ο δυνατός και σκληραγωγημένος αρσενικός λύκος, που κουβαλά την ευθύνη όλης της αγέλης. Αρχηγός με αυτοπεποίθηση, ο Ακέλα διατηρεί την τάξη και επιβάλλει το νόμο της ζούγκλας. Παρόλο που καλωσορίζει τον άνθρωπο-κουτάβι στην αγέλη, ανησυχεί ότι όταν ο Μόγλης μεγαλώσει θα απειλήσει την ασφάλεια της οικογένειας.

«Ο Ακέλα είναι ένας άγριος πατριάρχης της αγέλης των λύκων» λέει ο Giancarlo Esposito που χαρίζει τη φωνή του στον χαρακτήρα. «Πιστεύει ότι η δύναμη της αγέλης έχει να κάνει με αυτό που προσφέρει ξεχωριστά ο κάθε λύκος. Ξέρει ότι αν μείνουν ενωμένοι, μπορούν να επιβιώσουν. Είναι σπουδαίος αρχηγός, ένας σοφός δάσκαλος. Όλοι θέλουν να του μοιάσουν».

Σιρ Χαν (η φωνή του Idris Elba)

Ο Σιρ Χαν, μία τίγρη της Βεγγάλης, κουβαλά τις ουλές του Ανθρώπου, οι οποίες θρέφουν το μίσος του για το ανθρώπινο είδος. Η τρομερή τίγρη δεν κρύβει τα αισθήματά της για τον Μόγλη και την παρουσία του στη ζούγκλα. Η αποστολή του Σιρ Χαν είναι να διασφαλίσει ότι ο Μόγλης –και η φωτιά που χειρίζεται ο Άνθρωπος- δεν θα αποτελέσουν απειλή στο μέλλον. Κατά βάθος, ο Σιρ Χαν θέλει να εκδικηθεί τον Άνθρωπο, και ο Μόγλης θα πληρώσει το τίμημα.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Idris Elba δίνει τη φωνή του σε αυτή την τίγρη. «Ο Idris έχει τεράστιο αντίκτυπο σαν παρουσία στον χώρο, το οποίο φαίνεται στη φωνή του» λέει ο σκηνοθέτης. «Έχει βαρύτητα και στιβαρή εμφάνιση, ένα βαθύ ηχόχρωμα που αντηχεί στον χώρο. Νιώθει αυτή την επιβλητική, αλλά πληγωμένη τίγρη».

«Ο Σιρ Χαν εξουσιάζει μέσα από τον φόβο» λέει ο Elba. «Τρομοκρατεί τους πάντες, γιατί έρχεται από τον φόβο».

Ο Elba σοκαρίστηκε όταν είδε τον χαρακτήρα. «Όταν ο σκηνοθέτης μου έδειξε τις εκφράσεις και τις κινήσεις του, ρώτησα αν είναι αληθινή τίγρης. Η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα».

Κάα

Η Κάα είναι ο πύθωνας που βάζει στο μάτι τον Μόγλη με τον που το βλέπει μόνο του στη ζούγκλα. Έχει σαγηνευτική γυναικεία φωνή και βλέμμα που υπνωτίζει. Ο Μόγλης δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί: «Ο Μόγλης κάνει εξερεύνηση σε διαφορετικές περιοχές της ζούγκλας, στα πιο υγρά, σκοτεινά και μυστήρια κομμάτια. Εκεί ζει η Κάα. Εκεί τον αιχμαλωτίζει μέχρι να τον σώσει ο Μπαλού και τον φέρνει πίσω στη σπηλιά».

Αν και στην πρωτότυπη ταινία είναι αρσενικός πύθωνας ο σκηνοθέτης ήθελε να του αλλάξει φύλο. «Πολλοί ρόλοι στην εκδοχή του 1967 είναι για αρσενικά ζώα, οπότε σκέφτηκα ότι είχα την ευκαιρία να αλλάξω λίγο τα πράγματα με τον Κάα» εξηγεί. Έτσι κλήθηκε η ταλαντούχα Scarlett Johansson να δώσει τη φωνή της στο σαγηνευτικό ερπετό.

«Από τότε που ήμουν μικρή, μου άρεσε να παίζω με τη φωνή μου. Οι ηθοποιοί έχουν διάφορα εργαλεία, τα σώματα μας και τις φωνές μας. Για μένα η ευκαιρία να παίξω την Κάα ήταν συναρπαστική. Σε αυτή την ταινία η Κάα αποπλανεί και φυλακίζει τον Μόγλη με τη φωνή της. Είναι ο καθρέφτης του παρελθόντος του Μόγλη».

Ο χαρακτήρας είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να είναι τρομαχτικός, αλλά πειστικός. «Ήταν σημαντικό να δω την Κάα σε σχέση με τον Μόγλη για να συντονίσω την ένταση της φωνής. Είναι καταπληκτική. Κινείται με σαγήνη, σχεδόν με ωραιοπάθεια. Το κοινό θα δει αυτό το πλάσμα μέσα από τα αθώα μάτια αυτού του μικρού αγοριού του Μόγλη».

Η Johansson έχει ζωντανές αναμνήσεις από την πρώτη ταινία. «Θυμάμαι τα τραγούδια, ήταν πολύ δημοφιλή όταν ήμουν μικρή. Και η ιδέα ότι ένα παιδί μεγάλωσε με ζώα ήταν απλώς φανταστική. Νομίζω ότι τα μικρά παιδιά θα συνδεθούν με την αναζήτηση της οικογένειας. Ο ορισμός της οικογένειας είναι προσωπική υπόθεση και υπάρχουν πολλές διαφορετικές οικογένειες. Αλλά τελικά, η οικογένεια αποτελείται από ανθρώπους που σε αγαπάνε χωρίς όρους».

Μπαλού

Είναι μια αρκούδα με ελεύθερο πνεύμα που συναντάει τον Μόγλη μόλις τον εξορίζουν από τη ζούγκλα. Είναι μποέμ και ωθεί τον Μόγλη στην ενδοσκόπηση.

«Ο Μπαλού είναι μία τεράστια αρκούδα» λέει ο Favreau. «Είναι ο δάσκαλος που έχεις στο γυμνάσιο και σε ενθαρρύνει να διαβάζεις βιβλία που μπορεί να μην επιτρέπονται και σου ανοίγει τα μάτια για το τι πραγματικά είναι ο κόσμος. Έχει ανατρεπτική σκέψη. Δεν είναι ένας τύπος που ταιριάζει με τον μέσο όρο. Έχει τους δικούς του κανόνες και ενθαρρύνει τον Μόγλη να κάνει το ίδιο».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο Μπαλού είναι πιο περίπλοκος απ΄ό,τι φαίνεται. «Είναι τεμπέλης και του αρέσει το φαγητό. Δεν είναι ένας χαδιάρης αρκούδος. Βρυχάται και ξέρει πώς να προστατεύει τον εαυτό του. Αλλά και πάλι συνδέεται με τον παιδί και νοιάζεται για αυτό. Ο Bill Murray μπόρεσε να αποδώσει αυτά τα χαρακτηριστικά, διατηρώντας φυσικά την εμβληματική φωνή του».

Ο σκηνοθέτης ήθελε τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό να χαρίζει τη φωνή του στον Μπαλού από την πρώτη στιγμή. «Είναι τέλειος» λέει ο Favreau. «Ο Bill εκπέμπει όλη τη γοητεία και το χιούμορ που θέλεις και περιμένεις από τον Μπαλού. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Είμαι φανατικός οπαδός του. Αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Όταν τελικά συμφώνησε να κάνει την ταινία είναι σαν να έπιασα έναν μονόκερο!»

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ να παίξω τον Μπαλού» λέει ο Bill Murray. «Ο Jon είναι καταπληκτικός αφηγητής και μου αρέσει το βιβλίο. Το διάβασα στα 22 και από τότε το θεωρώ εξαιρετικό».

Βασιλιάς Λούι

Είναι ο βασιλιάς του Μπάνταρ-λογκ, μιας αποικίας άγριων και πονηρών μαϊμούδων. Το ανάστημα του και η υπεροχή του τον κάνουν απίστευτα δυνατό. Έχει μια και μοναδική επιθυμία, να κατέχει το μυστικό του θανάσιμου «κόκκινου λουλουδιού» που κατέχει ο άνθρωπος, της φωτιάς. Είναι πεπεισμένος ότι ο Μόγλης που στο κάτω κάτω είναι άνθρωπος κατέχει την πληροφορία που αναζητά. Αυτός ο βασιλιάς θα επιστρατεύσει γλυκόλογα προκειμένου να πείσει τον Μόγλη να του εκμυστηρευθεί τον τρόπο να αποκτήσει το πολύτιμο αγαθό.

«Όποιος ελέγχει τη φωτιά, μπορεί να ελέγξει τη ζούγκλα» λέει ο Favreau. «Είναι μια μαγική και καταστροφική δύναμη».

Αν ο Μόγλης δεν μπορεί να δώσει στον Βασιλιά Λούι αυτό που θέλει, τότε ο πίθηκος θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Christopher Walken χαρίζει τη φωνή του στον εμβληματικό χαρακτήρα. «Είχε πλάκα να έχουμε τον Chris Walken σε αυτόν τον ρόλο» λέει ο Favreau. «Είναι γοητευτικός και αξιαγάπητος, αλλά και απρόβλεπτος».

Παραλειπόμενα

Πάνω από 70 είδη ζώων και 100 εκατομμύρια φύλλα δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας για τις ανάγκες της ταινίας. Η ομάδα των 800 ειδικών δούλεψαν έναν ολόκληρο χρόνο

Όλες οι τοποθεσίες στην ταινία είναι προϊόν ψηφιακός τεχνολογίας. Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν ψηφιακά τη μούχλα, τους βράχους, το νερό, το γρασσίδι και τα δέντρα που είχαν ως πηγή έμπνευσης τα τοπία της Ινδίας.

Στα γυρίσματα, ο νεαρός ηθοποιός που υποδύεται τον Μόγλη είχε αλληλεπίδραση με μαριονετίστες που χειρίζονταν μαριονέτες μεγάλου μεγέθους για να μπορεί ο ηθοποιός να κοιτάει στα σωστά σημεία.

Για τις εκφράσεις του Βασιλιά Λούι, οι δημιουργοί μελέτησαν τις ερμηνείες του ηθοποιού Christopher Walken στις ταινίες Pulp Fiction και True Romance. Επίσης, το μέγεθος του είναι υπερβολικό, καθώς ξεπερνάει τα τρία μέτρα. Το ίδιο ισχύει με τον Μπαλού που φτάνει τα τεσσεράμισι μέτρα.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Rudyard Kipling: Justin Marks

Πρωταγωνιστεί: Neel Sethi

Ακούγονται: Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito, Christopher Walken

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Ντίνος Πικροδημήτρης, Δημήτρης Πακσόγλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Νέστωρ Κοψιδάς, Γιώτα Μηλίτση, Ινώ Στεφανή, Ακίνδυνος Γκίκας, Άλκης Ζερβός,

Οπτικά εφέ: Rob Legato, Adam Valdez, Dan Lemmon

Μοντάζ: Mark Livolsi

Μουσική: John Debney

Διάρκεια: 106’

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 21/04/2016 - 18:00
Παρ, 22/04/2016 - 18:00
Σάβ, 23/04/2016 - 18:00
Κυρ, 24/04/2016 - 18:00
Δευ, 25/04/2016 - 18:00
Τρί, 26/04/2016 - 18:00
Τετ, 27/04/2016 - 18:00
Πέμ, 28/04/2016 - 18:00
Παρ, 29/04/2016 - 18:00
Σάβ, 30/04/2016 - 18:00
Κυρ, 01/05/2016 - 18:00
Δευ, 02/05/2016 - 18:00
Τρί, 03/05/2016 - 18:00
Τετ, 04/05/2016 - 18:00
Πέμ, 05/05/2016 - 18:00
Παρ, 06/05/2016 - 18:00
Σάβ, 07/05/2016 - 18:00
Κυρ, 08/05/2016 - 18:00

Άλλα άρθρα