το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας αλλάζει γειτονιά, στο κτήριο του Ωδείου Αθηνών

Το 2017, το Παιδικό  Μουσείο της Αθήνας, μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα και με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες που έπαιξαν και έμαθαν με τα εκθέματα και τις συλλογές του, αλλάζει γειτονιά.

 
Η καινοτόμος συνεργασία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται και το νέο μουσείο δημιουργείται  με άξονα τις σύγχρονες μουσειολογικές και παιδαγωγικές αρχές, σε χώρο του εμβληματικού κτηρίου του 
 
Το Παιδικό Μουσείο αποτελεί μία από τις πρώτες μουσειακές εμπειρίες των παιδιών και όσων πρωτομαθαίνουν. Κάθε παιδί, γονιός, εκπαιδευτικός ή άλλος επισκέπτης μπορεί να συμβάλλει με ιδέες και απόψεις για την ανάπτυξή του. 
 
Για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης, με στόχο ο εκθεσιακός χώρος να υποδεχθεί και πάλι το κοινό την άνοιξη του 2017,  θα δοθεί έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε άλλα μουσεία, σε σχολεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους.
 
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν «συντονισμένοι»  μέσω της ιστοσελίδας www.hcm.gr και στο Facebook: Hellenic Children’s Museum.
 
«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα 2103312995

e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM