Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) υλοποιούνται τα ταξίδια του «ΟΔΥΣΣΕΑ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α., «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για αίμα, πραγματοποιεί δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι δράσεις υλοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κι εντάσσονται στο οδοιπορικό που θα πραγματοποιήσει ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε πόλεις όλης της Ελλάδας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α., στο πλαίσιο του δύσκολου έργου του με στόχο τη διασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, επιδεικνύει εξωστρέφεια και επιδιώκει την ανάπτυξη δυναμικών συνεργειών με φορείς που συμπλέουν με το όραμά του και μοιράζονται κοινές αξίες κοινωνικής αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς όπως είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Από  την πλευρά του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέκαθεν βρισκόταν στο πλευρό κάθε παιδιού που είχε ανάγκη αίματος ή αιμοπεταλίων. Ωστόσο, η πρωτόγνωρη μείωση στα αποθέματα αίματος που επήλθε από το ξέσπασμα της πανδημίας, επέβαλε την εντατικοποίηση των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωνε ο Οργανισμός.


Οι δύο φορείς ανέπτυξαν την κοινή τους δράση στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώνοντας  από κοινού μια μεγάλη και επιτυχημένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) το Νοέμβριο του 2020.


Στόχος της συμμαχίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α. και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι να αξιοποιηθεί ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για τη διοργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα.


Σε κάθε προορισμό που επισκέπτεται, ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» θα υλοποιεί αφενός δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους, αφετέρου δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας με τη συνεργασία του τοπικού δημόσιου νοσοκομείου.


Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η ολιστική υποστήριξη των κοινοτήτων τις οποίες επισκέπτεται ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», δίνοντας ισοδύναμη έμφαση σε όλες τις τρέχουσες ανάγκες μικρών και μεγάλων (ψυχολογικές, ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, αλλά και έκτακτες σε γενικότερα θέματα όπως αυτό της εθελοντικής αιμοδοσίας).


Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τα δημόσια Νοσοκομεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους συναρμόδιους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς, εταιρίες κ.ά.. Στη διοργάνωση των δράσεων τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας - Ε.ΚΕ.Α.. Συγκεκριμένα:


●  Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού
●  Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια
●  Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
●  Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη
●  Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας, αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου
●  Επαρκής αερισμός του χώρου


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ:


●  11 Οκτωβρίου 9 πμ. - 2μμ. - ΠΥΡΓΟΣ: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο πλαίσιο της ενέργειας «Ημέρες Καλής Πράξης» της εταιρείας Κωτσόβολος. Κατάστημα Κωτσόβολος Πύργου (1ο ΧΛΜ Ε.Ο. Πύργου - Πατρών). Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και με τη συμβολή και συνεργασία της εταιρείας Κωτσόβολος.
Ψηφιακή φόρμα συμμετοχών: https://www.imerakalispraxis.gr/#rantevou
●  13 Οκτωβρίου 9 πμ. - 2μμ. - ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο πλαίσιο της ενέργειας «Ημέρες Καλής Πράξης» της εταιρείας Κωτσόβολος. Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα. Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), υπό την Αιγίδα του Δήμου Ιωαννίνων και με τη συμβολή και συνεργασία της εταιρείας Κωτσόβολος.
Ψηφιακή φόρμα συμμετοχών: https://www.imerakalispraxis.gr/#rantevou
●  15 Οκτωβρίου 9 πμ. - 2μμ. - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο πλαίσιο της ενέργειας «Ημέρες Καλής Πράξης» της εταιρείας Κωτσόβολος. Κατάστημα Κωτσόβολος Λιβαδειάς (Ρούμελης & Ερκύνας). Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και με τη συμβολή και συνεργασία της εταιρείας Κωτσόβολος.
Ψηφιακή φόρμα συμμετοχών: https://www.imerakalispraxis.gr/#rantevou
●  16 Οκτωβρίου 9 πμ. - 2μμ. - ΘΗΒΑ: Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο πλαίσιο της ενέργειας «Ημέρες Καλής Πράξης» της εταιρείας Κωτσόβολος. Κατάστημα Κωτσόβολος Θήβας (Οπλαρχηγού Βόγκλη 7).  Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και με τη συμβολή και συνεργασία της εταιρείας Κωτσόβολος.
Ψηφιακή φόρμα συμμετοχών: https://www.imerakalispraxis.gr/#rantevou

 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
Odysseas@hamogelo.gr