Η βδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο Μαραθώνιο

Τι κάθεστε .......βάλτε τα αθλητικά σας και τις φόρμες σας και προπονηθείτε μέχρι την Κυριακή που θα αρχίσουν αγώνες δρόμου για όλες τις ηλικίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

και φυσικά μην ξεχάσουμε τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Αν αναλογιστεί κάποιος ότι στον πλανήτη υπάρχουν 194 διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα κράτη και δρομείς από 101 σπεύδουν στην Αθήνα για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, μπορεί να καταλάβει τη σημασία που έχει για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων η συγκεκριμένη διαδρομή και ο συμβολισμός της.

Σημαντική είναι και η εμπειρία του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στα ίχνη του πρώτου Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου, Σπύρου Λούη.Γυρίζει σελίδα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Από φέτος και για επόμενα οκτώ χρόνια -έως το 2026- θα υποδέχεται στον τερματισμό τους χιλιάδες δρομείς όλων των αγώνων με ένα καινούριο μετάλλιο, στο οποίο θα καταγράφεται και μια διαφορετική κομβική στιγμή από την πλούσια παγκόσμια ιστορία του σπουδαίου Ολυμπιακού αγωνίσματος και, βεβαίως, τις ελληνικές ρίζες του.

Η Αθήνα για πέντε ημέρες θα είναι στο επίκεντρο, ενώ για πρώτη φορά φέτος η αγωνιστική δράση θα είναι δύο ημερών, αφού το 10άρι θα γίνει το Σάββατο, κάτι που σημαίνει πως περισσότεροι δρομείς θα μπορούν να συμμετάσχουν στα 5χλμ. – τα οποία θα γίνουν το πρωί της Κυριακής – και στα 10χλμ., αλλά και στο μαραθώνιο, όπου φέτος αναμένεται να εκκινήσουν 20.000 δρομείς