«H Ιλαρά και ο Φαρμάκης»: Ένα παιδικό βιβλίο που μας ταξιδεύει στον κόσμο της γνώσης από τις εκδόσεις Θερμαϊκός

Τα παιδιά από μικρή ηλικία είναι σημαντικό να έρχονται σε επαφή με θέματα που αφορούν στην υγεία τους, λόγω του ότι βιώνουμε μια εποχή με έντονα θέματα δημόσιας υγείας. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα βιβλίο που τα εξοικειώνει, και τους μαθαίνει πληροφορίες γύρω από ιούς, από φάρμακα κι όχι μόνο!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο παιδικό βιβλίο της Ευρύκλειας Καραγιαννίδου, με τίτλο «Η Ιλαρά & ο Φαρμάκης. Μια μάχη για τη ζωή», σε εικονογράφηση της Ειρήνης Σκούρα. Το βιβλίο αυτό μας ταξιδεύει στον κόσμο της γνώσης και δίνει απαντήσεις με άμεσο, τρυφερό και σαφή τρόπο σε όλες εκείνες τις ερωτήσεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν αρρωσταίνουμε και χάνουμε τη διάθεσή μας. Ένα παιδικό βιβλίο για παιδιά από 5 ως 105 χρονών, που μας φέρνει σε επαφή με τους ιούς και τα φάρμακα, αποτελώντας έναν χρήσιμο πρώτο οδηγό για ανήσυχους αναγνώστες. 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Βιογραφικό της Ευρύκλειας Καραγιαννίδου

Η Ευρύκλεια (Εύη) Καραγιαννίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της από τη μεριά του πατέρα της είναι από την Τραπεζούντα του Πόντου και από τη μεριά της μητέρας της από την Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο Τμήμα. Έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέματα: «Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Σύγχρονη Εποχή», «Μουσείο και Παιδί», «Προληπτική Συντήρηση Έργων Τέχνης», «Ανασκαφική Συντήρηση και Πρώτα Σωστικά για τους Αρχαιολόγους Πεδίου», «Το Παραμύθι στην Εκπαίδευση, δημιουργική ανάγνωση και αξιοποίηση», «Κινηματογραφική Γραφή: Αφήγηση και Ύφος», «Ο Εκπαιδευτικός ως Επαγγελματίας: Παιδαγωγική και Διδακτική Καθοδήγηση», «Κοσμητολογία: Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά», και το ξενόγλωσσο πρόγραμμα “Chemistry for Conservators” (International Academic Projects/Professional Training in Conservation of Antiquities Collections Management and Museum Studies, London). Ως χημικός ερευνήτρια, εργάστηκε στη φαρμακευτική εταιρία Pharmathen το διάστημα 2006-2021. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη συντήρηση πινάκων ζωγραφικής και αρχαιολογικών ευρημάτων από ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, ψηφιδωτό, τοιχογραφία, μέταλλο, χαρτί, μάρμαρο και πέτρα. Έχει δημοσιεύσει 23 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και με τη συγγραφή βιβλίων και παραμυθιών ασχολείται ερασιτεχνικά τα τελευταία τρία χρόνια. Έχει παρακολουθήσει διάφορα συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μέλος του ελληνικού και αγγλικού τμήματος του Ινστιτούτου Συντήρησης (International Institute for Conservation, IIC) και της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Άλλα βιβλία της συγγραφέως είναι  HYPERLINK "https://www.ianos.gr/to-aroma-tis-mirtos-0458527" «Το άρωμα της Μυρτώς» σε ελληνική,  HYPERLINK "https://www.ianos.gr/to-aroma-tis-mirtos-anglika-0525909" αγγλική και  HYPERLINK "https://www.ianos.gr/to-aroma-tis-mirtos-gallika-0525910" γαλλική έκδοση,  HYPERLINK "https://www.ianos.gr/i-flogera-pou-elege-tin-alithia-0497892" «Η φλογέρα που έλεγε την αλήθεια»,  HYPERLINK "https://www.ianos.gr/to-kounelaki-ke-i-tichi-0505954" «Το κουνελάκι και η Τύχη» και « HYPERLINK "https://www.ianos.gr/i-melia-ke-to-meli-0519103" Η Μέλια και το μέλι», που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Θερμαϊκός.

Εικονογράφηση: Ειρήνη Σκούρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχαιολογία στην Κρήτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Βυζαντινή Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου κόμικς, photoshop και μικρογλυπτικής φιγούρας. Η αγάπη της για το σχέδιο εμφανίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία κι εκδηλώθηκε με ζωγραφική με στιλό στους τοίχους του δωματίου της. Έκτοτε στράφηκε σε πιο συμβατικά μέσα. Από το 2012 συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ κόμικς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το 2017 έκανε την εικονογράφηση για το βιβλίο Έρωτας και Ψυχή σε κείμενο Μυρτώς Γκιούλη.