Μικρός Πρίγκιπας από την ομάδα Redicolo στο Θέατρο Άνετον

Η Μουσική Παράσταση Θεάτρου Κούκλας "Μικρός Πρίγκιπας" από την ομάδα Redicolo θα παρουσιαστεί το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2024 που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες που συνδυάζει την μαγεία του σύγχρονου κουκλοθεάτρου με την συμφωνική μουσική.

Ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο αριστούργημα του Εξυπερύ που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου με μεγάλες κούκλες, φιγούρες και μαριονέτες και μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε.

Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για την σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Η μουσική για συμφωνική ορχήστρα και πιάνο, σε σύνθεση και παραγωγή του Μανώλη Καλπενίδη, συντροφεύει και χρωματίζει ολόκληρο το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα. Η αισθητική της παράστασης βασίζεται στα ζωγραφικά έργα της Εύας Δανηίλ, που οπτικοποιούν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου.

Αφηγητής της ιστορίας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδιά του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Συντελεστές:

Κείμενο: Αντουάν Ντε Σαίντ Εξυπερύ
Μετάφραση: Ματίνα Τσικριτζη
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Κούκλες, Φιγούρες και Σκηνικά: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μομτσιος
Σύνθεση, Εκτέλεση, Παραγωγή Μουσικής: Μανώλης Καλπενίδης
Ψηφιακή Ζωγραφική: Εύα Δανιήλ
Κοστούμια Κουκλών: Αργυρώ Αναγνωστοπούλου
Φωτισμοί: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μομτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Νίκος Μομτσιος
Παραγωγή: Θέατρο Κούκλας Redicolo

Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος.

Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στις 19:00.
Κυριακή 14 Απριλίου 2024, στις 12:00.

Εισιτήρια: 10€ Γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες
8€ Εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑμεΑ, UNIMA, ΣΕΗ
8€ Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων)

Πληροφορίες στο τηλ.: 6986 580 842.

Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 869 869

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες στο τηλ.: 6986 580 842 & στο τηλ.2310 869 869

Διεύθυνση: 

Θέατρο Άνετον
Παρασκευοπούλου 42

Πόλη: 

Κόστος: 

Εισιτήρια: 10€ Γενική είσοδος για παιδιά και ενήλικες, 8€ Εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑμεΑ, UNIMA, ΣΕΗ 8€ Ομαδικό (άνω των 8 ατόμων)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

13/04/2024 - 19:00